Din Internett-leverandør kan selge nettlesingsloggen din: Slik beskytter du personvernet ditt

Din ISP-leverandør vet noen ganger mer om deg da du gjør det. Så rart som denne setningen kanskje først virker, er det sant. Du vil bli overrasket over å lære hvor mye informasjon Internett-leverandører lagrer om deg og din nettleserhistorikk.

Disse dataene kan da brukes til å forutsi eller påvirke oppførselen din. Det er verdt å nevne at Internett-leverandøren din også kan selge nettleserdataene dine. Ja, dette er lovlig i mange deler av verden.

Imidlertid er mange brukere ikke enige med dagens personvernspraksis som brukes av ISP-selskaper og andre tekniske selskaper. Brukerens personvernkrig har gått ganske lang tid nå. På den ene siden beskylder brukerne tekniske selskaper for å krenke personvernet og samle inn data uten deres samtykke. På den annen side hevder tech giants at de bare bruker denne informasjonen som et middel for å forbedre kvaliteten på sine tjenester og produkter.

Unødvendig å si, de to partene har ennå ikke kommet til felles bakken.

Så hvis du vil forhindre at Internett-leverandøren din åpner, samler og selger nettleserdata, er denne artikkelen for deg.

Vi gir deg noen få raske tips og forslag til hvordan du beskytter ditt privatliv på Internett og skjul nettleserloggen fra Internett-leverandørens nysgjerrige øyne.

Skjul nettleserloggen fra Internett-leverandøren din

1. Installer en pålitelig VPN-programvare

Hvis du ikke har installert et VPN-verktøy ennå, bør du gjøre det nå. VPN er kraftige og pålitelige løsninger som du kan bruke til å beskytte ditt privatliv mens du er på nettet, samt forbedre nettverkssikkerheten.

Ved hjelp av en VPN-programvare kan du skjule din sanne plassering og kryptere Internett-trafikk. Internett-leverandøren din vil ikke kunne spore nettleserloggen fordi det ser ut til at du surfer som noen andre. Videre vil det ikke være i stand til å fortelle hvilke sider du har besøkt og bruke den informasjonen til å opprette en brukerprofil om deg.

Så hvis du vil surfe på Internett anonymt, er det viktig at du installerer en VPN-programvare, for eksempel CyberGhost for eksempel.

 • Kjøp nå Cyber ​​Ghost VPN (77% flash salg)

Nå er VPN-tilbudet ganske variert. Det er VPN-tjenester som passer for spillere, andre tillater deg å se geografisk begrenset videoinnhold som Netflix, og mer.

For mer informasjon om de beste VPN-tjenestene du kan bruke på Windows 10-datamaskinen, sjekk ut veiledningene som er tilgjengelige under:

 • 3 beste VPN uten registrering
 • 5 av det beste antivirusprogrammet med gratis VPN
 • Rangering de 8 raskeste VPN for Windows 10 i 2018
 • Beste VPN-programvare for Hulu [2018 List]
 • Kan VPN forbedre ping og gameplay? 4 beste VPN-verktøy for spillere
 • Topp 5 VPN for Edge-nettleseren for å beskytte ditt privatliv i 2018

Når du snakker om VPN, må du være oppmerksom når du mottar ulike meldinger og invitasjoner til å teste bestemte VPN-tjenester. Husk at i en alder uten privatliv er VPN-svindel løs.

2. Bruk en personvern-vennlig nettleser

Mens de fleste vanlige nettlesere støtter bruken av informasjonskapsler og andre sporingsløsninger, er det heldigvis også personvernsbeskrevne nettlesere som du kan stole på.

Et slikt eksempel er Tor. Denne nettleseren beskytter ditt privatliv ved å bytte kommunikasjon rundt et nettverk av reléer. På denne måten kan ingen se hvilke nettsteder du har besøkt, og nettsteder kan ikke spore din fysiske plassering.

Her er en trinnvis veiledning for hvordan du laster ned og bruker Tor-nettleseren på Windows 10.

 • LES OGSÅ: Netgear-rutere samler analysedata i strid med brukerens personvern

3. Bruk en personvern berørt søkemotor

Det er også søkemotorer der ute som beskytter brukerens personvern og lagrer ikke din IP-adresse eller søk.

En slik søkemotor er DuckDuckGo. Når det gjelder DDG, administrerte konsernsjefen nylig en AMA-sesjon på Reddit, og besvarte brukerens spørsmål om personvern på nettet.

Selvfølgelig er den største ulempen når du bruker personvernfokuserte søkemotorer, søkeresultatets nøyaktighet. For å ringe en spade en spade, er disse verktøyene ikke kraftige nok til å levere resultater som ligner Googles nøyaktighet. Selvfølgelig kan du løse dette problemet ved å legge til flere søkeord.

Andre private søkemotorer som ikke sporer deg, inkluderer:

 • WolframAlpha - gir resultater for kunnskapsbasert stil, noe som ligner på Google Snippet
 • StartPage - denne søkemotoren er forbedret av Google, og gir dermed mer nøyaktige resultater. I motsetning til Google fjerner det imidlertid identifikasjonsinformasjon fra dine spørsmål, det lagrer ikke din IP-adresse
 • SwissCows - denne nettleseren med et morsomt navn er avhengig av intelligente svarmotorer basert på semantisk informasjonsgjenkjenning for å levere de beste resultatene til dine spørsmål. Swisscows analyserer ikke engang brukerdata. Emner, IP-adresser og personlig informasjon lagres ikke.

Alle serverne er lokalisert i Sveits, og verken USA eller andre data snoopers kan få hendene på denne informasjonen.

I all ærlighet er det verdt å nevne at VPN-programvare, private nettlesere og søkemotorer ikke fullt ut kan beskytte deg mot ISP-interferens. Husk at Internett-leverandører kan fremdeles skyve trafikkovervåkingsprogramvare og annonser selv når et VPN er på plass.

Vel, ved å følge løsningene som er oppført ovenfor, vil du i det minste gjøre jobben for nettlesingshistorikkinnsamling mye vanskeligere for Internett-leverandøren din.

Vi anbefaler også å installere en dedikert personvernprogramvare for å legge til et ekstra beskyttelseslag. For mer informasjon om de beste personvernverktøyene du kan bruke på Windows 10-datamaskinen, sjekk ut denne veiledningen.

Flere personvernløsninger er i arbeidet

Den gode nyheten er at flere personvernsprogramvareløsninger vil være tilgjengelige i fremtiden. Der det er etterspørsel, vil det være forsyning. Internett- og teknologibrukere har allerede uttrykt sin uenighet mot brukerprofileringspraksis og datainnsamlingsstrategier som teknologibedrifter for tiden bruker.

Når det gjelder det, er det verdt å merke seg at en brannmur som blokkerer ansiktsgjenkjennelsesmotorer allerede er i arbeidene. Det bør være tilgjengelig på markedet i mai.

Vi er sikre på at mange flere personvernprogrammer vil bli utviklet i de kommende årene. Det er ikke for langt å foreslå at denne personvernbeskyttelsesprogramvaren vil bli like stor som antivirusvirksomheten.

Brukere vil ha full kontroll over sine data og disse løsningene lander til rett tid.

Hva er din holdning i denne databasen om personvern av personvern? Planlegger du å installere et VPN og bruke en personvernvennlig nettleser og søkemotor på datamaskinen din?

Har du noen gang hatt en ubehagelig online opplevelse når du bare følte at noen eller noe var spionere på deg?

Hvis du har flere tips og forslag til hvordan du beskytter personvernet ditt og blokkere Internett-leverandøren fra å lagre og selge nettleserdata, vennligst gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.