Windows 10 oppdateringer vil ikke installere [6 enkle trinn for å fikse problemet]

Windows 10 er en av de største Windows-utgivelsene som Microsoft noensinne har annonsert. Denne kunngjøringen ble gjort mye større da Microsoft også annonserte at Windows 10 vil bli en gratis oppgradering til folk som kjører ekte versjoner av Windows 7, Windows 8 og til og med Windows 8.1.

Men akkurat som alle andre Windows-utgivelser, kom denne oppgraderingen med mange problemer og feil som tvang noen til å enten rulle tilbake til eldre versjon av Windows eller ikke oppgradere i det hele tatt. Windows 10 oppdateringer virket på en annen måte.

For første gang kunne du ikke stoppe Windows 10 fra å laste ned oppdateringer, og det var noen andre feil i Windows Update som stoppet det fra å fungere riktig.

En av problemene var at Windows Update ikke virket i det hele tatt på Windows 10, noe som ikke er bra siden disse oppdateringene ikke bare er nødvendige, men de er viktige for å holde systemet sikkert.

Det er ulike problemer som kan oppstå med Windows Update, og i denne artikkelen dekket vi følgende problemer:

 • Windows Update virker ikke etter opphavsrettsoppdatering - Creators Update er den siste store oppdateringen for Windows, men mange brukere rapporterte at Windows Update sluttet å jobbe på PCen etter at du installerte Creators Update.
 • Windows Update-tjenesten kjører ikke feil - Windows Update er avhengig av enkelte tjenester for å kunne kjøre riktig. Imidlertid rapporterte mange brukere at Windows Update-tjenesten ikke kjører på sin PC i det hele tatt.
 • Windows Update reagerer ikke, fortsetter, kjører - Dette er et annet vanlig problem med Windows Update. Mange brukere rapporterte at Windows Update ikke svarer eller utvikler seg i det hele tatt.
 • Windows Update fungerer ikke via en proxy - Proxy er en solid metode for å beskytte ditt privatliv på Internett, men mange brukere rapporterte ulike problemer mens du bruker en proxy.
 • Windows Update vil ikke laste ned, installere, oppdatere - Mange brukere rapporterte ulike problemer med Windows 10, ikke nedlasting av oppdateringer. Ifølge dem vil ikke Windows Update laste ned eller installere oppdateringer i det hele tatt.
 • Windows Update åpner ikke, laster, starter Windows 10 - Et annet vanlig problem er manglende evne til å starte Windows Update på Windows 10. Ifølge brukere vil Windows Update ikke engang åpne på PCen.
 • Windows Update ikke aktuelt, finne oppdateringer, koble til - I noen tilfeller kan Windows Update kanskje ikke finne oppdateringer i det hele tatt. I flere tilfeller rapporterte brukerne at Windows Update ikke kobler seg til serveren.
 • Windows Update, ikke nok plass - Dette er et vanlig problem, og det skyldes vanligvis mangel på plass. For å løse problemet, prøv å fjerne unødvendige filer og sjekk om dette løser problemet.
 • Windows Update tar for lenge, fast, henger - Mange brukere rapporterte at Windows Update tar for lang tid. Faktisk rapporterte et par brukere at Windows Update var helt fast.
 • Windows Update-database korrupsjon - I noen tilfeller kan databasekorrupsjon oppstå, og forhindre deg i å installere oppdateringer. Dette er ikke et vanlig problem, men du bør kunne fikse det med en av våre løsninger.
 • Windows Update brøt - Flere brukere rapporterte at deres Windows Update er ødelagt. Ifølge dem er de ikke helt i stand til å bruke Windows Update.

La oss se hvordan du fikser Windows Update, som ikke fungerer på Windows 10.

Windows Update fungerer ikke på Windows 10

 1. Prøv hånden din ved å bruke Feilsøkingsverktøy
 2. Bruk Systemgjenoppretting for å rulle tilbake og avinstallere en dårlig oppdatering
 3. Skann din PC for skadelig programvare
 4. Installer en ny versjon av Windows
 5. Slett alle filer fra programvaredistribusjonskatalogen
 6. Endre DNS-en

Løsning 1 - Prøv hånden din ved å bruke Feilsøkingsverktøy

Microsofts feilsøkingsprogramvare er en god måte å vite problemet om det ikke er mye komplisert. Det er nesten alles førstevalg enten en nybegynner eller en profesjonell. Det løser sjelden problemet, men det er ganske raskt og grunnleggende å løpe at det ikke er noen skade i å prøve det en gang.

For dette formålet må du laste ned Windows Update Diagnostic fra Windows-webområdet og kjøre det. Dette verktøyet vil fungere på egenhånd, og vil løse eventuelle problemer hvis det finner noen.

Enten det løser problemet ditt eller ikke, men det kan sikkert identifisere og gi deg nyttig informasjon angående problemet.

Løsning 2 - Bruk Systemgjenoppretting for å rulle tilbake og avinstallere en dårlig oppdatering

Hvis Windows Update ikke virker, kan Systemgjenoppretting være den beste måten å fikse det på. Systemgjenoppretting tar datamaskinen tilbake i fortiden da det fungerte bra. Det kan løse problemet ditt, men før noe annet, må du identifisere når problemet startet og hva var den virkelige grunnen bak den.

Først av alt, for å finne problemet, må du følge disse trinnene:

 1. Åpne Start-menyen fra oppgavelinjen nederst på skjermen.
 2. Klikk for å åpne innstillingene rett over strømknappen.

 3. Klikk på kategorien Oppdatering og sikkerhet.

 4. I dette nye vinduet må du velge Oppdateringshistorikk og finne den siste vellykkede oppdateringen som er installert på Windows.

Etter at problemet har oppstått, må du gjenopprette datamaskinen rett før den hendelsen, slik at den fungerer som før den oppdateringen. Følgende bør følges for å gjenopprette Windows.

 1. Nå når du klikker på dette alternativet, vil du nå se en liste over oppdateringer som er installert på systemet ditt.
 2. Du vil også se et alternativ for å avinstallere oppdateringer øverst. Trykk på det.

 3. Når du klikker på Avinstaller oppdateringer, vises et nytt vindu som viser de nye oppdateringene som er installert på PCen.
 4. Du kan velge å avinstallere noen av disse oppdateringene, men fortsett med forsiktighet, da avinstallering av en kritisk oppdatering vil føre til en PC som er full av feil.

Etter fullføringen av gjenopprettingen vil datamaskinen fungere bra.

Løsning 3 - Skann din PC for skadelig programvare

Windows Update gir oppdateringer som eliminerer effekten av denne skadelige programvaren, og mange av dette malware-målet Windows Update for å hindre at det fungerer riktig.

Ikke bare det, men dette malware påvirker også andre viktige Windows-tjenester. Disse tjenestene inkluderer Windows Update, Systemgjenoppretting og noen ganger også ditt antivirusprogram.

Hvis Windows Update ikke virker, må du kontrollere at PCen er ren og ikke har noen form for skadelig programvare.

For å gjøre det, skann datamaskinen med et sikkerhetsprogram du har, eller hvis du bare bruker Windows Defender, fortsett og skann det ved hjelp av Windows Defender. Du må sørge for at sikkerhetsprogrammene dine er oppdaterte for å holde PCen trygg.

Løsning 4 - Installer en ny versjon av Windows

Hvis ingenting virker for deg, er det et klokt valg å installere Windows på nytt ved hjelp av Microsoft Windows 10 Install Drive.

For dette alternativet er det svært viktig at du lager en sikkerhetskopi av dataene dine på en ekstern disk, fordi dette alternativet vil slette alle dataene dine. Og produkt-IDen til vinduene dine skal lagres eller skal skrives på et trygt sted før du installerer Windows på nytt.

Løsning 5 - Slett alle filer fra programvaredistribusjonskatalogen

Hvis Windows Update ikke virker på PCen, kan du kanskje løse problemet ved å slette filer fra SoftwareDistribution- katalogen. Noen ganger kan filer i denne katalogen bli ødelagt, og det kan føre til at dette problemet vises. For å fikse problemet, må du slette disse filene ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når Tjenester- vinduet åpnes, finn Bakgrunns intelligent overføringstjeneste, høyreklikk det og velg Stopp fra menyen. Gjør det samme for Windows Update- tjenesten.

 3. Etter deaktivering av disse tjenestene, går du til katalogen C: WindowsSoftwareDistribution .

 4. Velg alle filer i SoftwareDistribution- katalogen, og klikk på Slett .

 5. Gå tilbake til Services- vinduet og start både Windows Update og Background Intelligent Transfer Services .

Etter å ha gjort det, prøv å laste ned oppdateringer manuelt og sjekke om problemet er løst.

Hvis du er en avansert bruker, kan du løse dette problemet ved å bruke Kommandoprompt. Denne metoden er litt mer kompleks, men det er også raskere. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator. For å gjøre det, trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen og velg Kommandoprompt (Admin) . Hvis kommandoprompt ikke er tilgjengelig, kan du også bruke PowerShell (Admin) .
 2. Når Kommandoprompt åpnes, må du lime inn følgende linjer og kjøre dem en etter en:
  • netto stopp wuauserv
  • netstopp cryptSvc
  • nettstoppbiter
  • nettstopp msiserver
  • ren C: WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
  • ren C: WindowsSystem32catroot2 catroot2.old
  • nettstart wuauserv
  • netto start cryptSvc
  • netto startbiter
  • nettstart msiserver
  • pause
  • Exit

Etter at du har kjørt disse kommandoene, bør problemene med Windows Update løses, og alt vil begynne å fungere igjen.

Løsning 6 - Endre DNS

Ifølge brukerne virker Windows Update noen ganger ikke på grunn av problemer med DNS-en. Noen ganger kan standard DNS ha noen problemer som hindrer deg i å bruke Windows Update. For å fikse dette problemet må du gjøre følgende:

 1. Høyreklikk på nettverksikonet nederst til høyre og velg Åpne nettverks- og delingssenter .

 2. I venstre rute klikker du på Endre adapterinnstillinger .

 3. Finn nettverksforbindelsen din, høyreklikk den og velg Egenskaper fra menyen.

 4. Velg Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) og klikk på Egenskaper .

 5. Velg Bruk følgende DNS-serveradresser og skriv inn 8.8.8.8 som en Foretrukket DNS-server og 8.8.4.4 som Alternativ DNS-server . Klikk på OK for å lagre endringer.

Etter at du har endret DNS-serveren, må problemet løses, og Windows Update begynner å fungere igjen uten problemer.

Hvis Windows Update ikke fungerer på PCen, kan problemet være Internett-tilkoblingen eller filkorrupsjonen. Selv om dette kan være et stort problem, håper vi at du klarte å løse det ved å bruke en av våre løsninger.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i mars 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.