Windows 10 kan ikke spille av DVD eller Blu-ray [Fix]

Har nettopp oppgradert til Windows 10 og oppdaget at du ikke kan spille din favoritt DVD-film lenger? Vel, det er ikke bare deg. Det er overraskende, men av en eller annen ukjent grunn bestemte Microsoft seg for å fjerne standardstøtten for mediasenter fra Windows 8 tilbake på dagen, og dette har fulgt inn i Windows 10 også.

Denne spesifikke begrensningen gjelder ikke på alle DVD-diskene. Du kan definitivt bruke DVD-disker som ikke har noen form for media på dem. Du kan bruke dem til å installere programmer, å bære dokumenter og hva ikke. I henhold til Microsoft kommer ikke nye systemer som tabletter og ultrabooks med en harddisk lenger, noe som betyr at å ha støtte for DVD-plater, vil være ubrukelig. Men ser ut som de har glemt et stort antall Windows-brukere som bruker den på PC og bærbare datamaskiner som allerede har en diskettstasjon. Det er en veldig meningsløst begrunnelse, Microsoft.

Men alt dette betyr ikke at du ikke vil kunne spille DVD og Blu-ray-filmer på ditt Windows 10-system i det hele tatt. Følgende er noen måter som lar deg spille DVD og Blu-ray-plater med filmer og medier på den.

Windows 10 kan ikke spille DVD eller Blu-ray? Her er noen løsninger

  1. Installer en tredjeparts videospiller som VLC Media Player
  2. Bruk Windows DVD-spiller på Windows 10
  3. Bruk standard installert verktøy på systemet ditt
  4. Konverter plater til digital

1. Installer en tredjeparts videospiller som VLC Media Player

VLC Media Player er en av de mest brukte open source media-suiter. Du kan installere den på Windows 10-systemet, og det vil hjelpe deg med å spille filmer på platen enkelt. VLC Media Player er tilgjengelig gratis og fungerer lett, slik at du ikke virkelig trenger å utføre noen slags tweaks for å få ting til å fungere.

DVD-plater vil spille uten noen form for problem, men enkelte Blu-ray-plater kan forårsake noen problemer på grunn av DRM-kryptering de følger med. Slik spiller du media fra DVD eller Blu-ray på Windows 10 ved hjelp av VLC Media Player.

Bare klikk på Media i den øverste navigasjonsmenyen, og du vil se et alternativ som sier Open Disc. Dette alternativet lar deg spille av media direkte fra disken din. Du kan laste ned VLC Media Player her.

2. Bruk Windows DVD-spiller på Windows 10

Hvis du kommer fra et system som du hadde Windows 8 eller Windows 8.1 med mediasenter installert, vil du finne en Modern UI app kalt Windows DVD Player som du nå kan bruke til å spille DVD-plater med media.

3. Bruk standard installert verktøy på systemet ditt

Hvis du kjøpte et forhåndsbygd system fra en eller annen OEM som HP, Dell eller et annet selskap, så husk at disse selskapene har eget verktøy installert for å spille DVD-diskmedier etc. Så det er et klokt alternativ å bruke disse verktøy for å spille av diskmediet. Så, det er noen av måtene du kan bruke til å spille en DVD-plate eller en Blu-ray-plate på Windows 10 gratis!

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

4. Konverter disker til digital

Gitt, dette er ikke den enkleste og enkleste løsningen å bruke, men du kan bruke den dersom alt annet mislyktes. Heldigvis er det mange programmer der ute som lar deg raskt konvertere DVD til digitale filer. Sjekk utvalget på denne listen over de beste DVD til digital konvertering programvare.

DVD- og Blu-ray-disker - Enden av en epoke

I dag er færre bærbare datamaskiner utstyrt med innebygde DVD-stasjoner. Den generelle trenden blant produsenter er å bygge mindre, ultra-bærbare enheter som ikke vekter mye. Videre sprer disken en belastning på batteriet, og alle produsenter vil at deres enheter skal tilby god batteriløsning. Som et resultat bestemte mange seg for å bare fjerne DVD-stasjoner for å oppnå ultraportabilitet og forbedre batterilevetiden.

Selvfølgelig er det fortsatt mange bærbare datamaskiner som tilbyr innebygde DVD-stasjoner, men de er vanligvis avanserte datamaskiner, og den gjennomsnittlige brukeren har ikke råd til å kjøpe dem.

Så når det gjelder å spille DVD- eller Blu-ray-disker på Windows 10, er den beste løsningen å laste ned og installere et tredjepartsverktøy. Vær imidlertid oppmerksom på at Microsoft advarte brukere som installerer tredjeparts programvare, spesielt maskinvaredrivere, kan utløse forskjellige oppstartsproblemer.

Hvis du opplever slike problemer, kan du se gjennom feilsøkingsguiden som er oppført nedenfor:

  • Fiks: PC fast i oppstartsløyfen når du oppgraderer til Windows 10 Fall Creators Update
  • Når din PC ikke slår på, men fansen gjør det, er det her å gjøre
  • PC starter ikke etter BIOS-oppdatering? Slik løser du dette

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i februar 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.