Hva er den beste Windows 10-antivirusprogramvaren for hjemmebrukere?

Vanligvis anbefaler vi Windows Defender for din daglige antivirusbeskyttelse, men hvis du foretrekker en tredjeparts programvare, er du på rett sted for å finne ut hva som er dine beste alternativer. Tyske sikkerhetsprogramvare testing firma AV-TEST funnet ut noen virkelig interessante resultater etter å ha utført flere tester på Windows 10.

Sikre de ledende stedene i Windows 10

Interessant, sikkerhetsgiganter som Kaspersky og Bitdefender klarte ikke å sikre de viktigste stedene i Windows 10 i henhold til AV-TEST. Disse to fikk en samlet poengsum på 17, 5 poeng. TrendMicro gjorde det samme under testene.

På den annen side viste AhnLab V3 Internet Security og Avira Antivirus Pro 15.0 de høyeste sikkerhetsprogrammene i testene som ble utført av det tyske selskapet tilbake i april. Disse to fikk 6 av 6 poeng for ytelse, beskyttelse og brukervennlighet. Avast fikk en endelig rangering på 17 poeng. For øyeblikket er det den mest populære gratis antivirusløsningen som du finner på markedet.

Windows Defenders samlede ytelse

Windows Defender klarte å få 5, 5 poeng for hver av kategoriene (beskyttelse, brukervennlighet, ytelse).

Windows Defender leveres som standard i Windows 10, og den forblir aktiv så lenge du ikke installerer tredjeparts sikkerhetsprogramvare på systemet. Hvis du bestemmer deg for å installere slik programvare, slår Windows Defender seg automatisk av, og den er aktivert igjen når du sletter tredjepartsprogrammet.

Selv om det ikke er plassert blant de tre beste antivirusprogrammene, kan vi se en betydelig forbedring i Windows Defender-ytelsen sammenlignet med den som den hadde i de foregående årene.