Hva å gjøre hvis Windows ikke kunne formatere pennstasjonen

USB-minnepinner (pennstasjoner, flashpinner) nesten helt flyttede disker ut av bildet. De er raske, du kan skrive alt du vil ha når du vil, og de kommer store på lager, men små i størrelse. Perfekte datakammerater.

På grunn av langvarig bruk har de imidlertid en tendens til å bli skadet, begynner å misforstå og vil ikke fungere som ønsket. Det er denne "Windows kunne ikke formatere pennstasjon" når brukere prøver å formatere pennstasjonen i Windows-grensesnittet.

Heldigvis kan du fikse dette, eller enda bedre, bruk alternative alternativer for å formatere stasjonen. Det viktigste er ikke å ha kryptering på stasjonen din, da Windows ikke vil formatere krypterte stasjoner. Alt annet du trenger er under.

Slik formaterer du en pennstasjon hvis Windows ikke klarte

 1. Prøv å reparere pennstasjonen
 2. Sjekk drivere
 3. Formater USB-pennstasjonen med Diskhåndtering
 4. Formater USB-pennstasjonen med kommandoprompt

Løsning 1 - Prøv å reparere pennstasjonen

For det første, la oss prøve å bytte USB-porter og starte PC på nytt. Noen ganger er problemet ikke i flash-stasjonen (pennstasjonen), men i USB-porten. Hvis PCen din fortsatt ikke kan formatere stasjonen, selv om den er koblet til en annen port, foreslår vi at du går for reparasjoner.

Dette er ikke uvanlig, da flash-stasjoner ofte blir pluggt ut. Dette, sammen med hyppige les / skrivendringer, kan føre til korrupsjon eller dårlige sektorer.

Følg disse trinnene for å fikse den berørte stasjonen:

 1. Sett inn USB-pennstasjonen i en funksjonell USB-port.
 2. Åpne Filutforskeren eller denne PCen.
 3. Høyreklikk på USB-pennstasjonen og åpne Egenskaper .
 4. Velg Verktøy og klikk deretter på Sjekk .

 5. Når feilsøkingsverktøyet er ferdig, kan du prøve å formattere pennstasjonen igjen.

Hvis du fortsatt er bekymret av "Windows ikke var i stand til å formatere pennstasjon" -feil, fortsett bare med andre angitte trinn.

Løsning 2 - Kontroller drivere

Nå, i dette trinnet, er det to variasjoner. Det kommer an på. Hvis PC-en din kan "se" USB-en, men ikke kan formatere den, må du sjekke pennedriverens drivere. På den annen side, hvis det ikke er mulig å se USB-stasjonen i utgangspunktet, bør Universal Serial Bus-kontrollerne være din bekymring.

Sistnevnte skjer sjelden, og hvis det gjør det, i stedet for driverproblemer, peker det på feilen i flash-stasjonen. Likevel er det verdt å prøve.

Slik installerer du penndriveren på nytt:

 1. Høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling . For Windows 7 / 8.1, vil du søke etter Enhetsbehandling og få tilgang til den på den måten.
 2. Kontroller at USB-pennstasjonen er koblet til .
 3. Utvid Diskenheter- delen, høyreklikk på pennstasjonen og velg Avinstaller enhet fra kontekstmenyen.
 4. Gjenta handlingen for delen Portable devices .

 5. Trekk ut USB-pennstasjonen og sett den inn igjen. Driverne skal installeres umiddelbart.

Og så reinstallerer du USB-controllersdrivere:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Utvid Universal Serial Bus Controllers- delen og avinstaller alle generiske USB Hub og USB Root Hub drivere. Høyreklikk på hver enhet enkeltvis og velg Avinstaller enhet .

 3. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 3 - Formater USB-pennstasjonen med Diskhåndtering

Nå, hvis systemet i seg selv ikke kan få tilgang til eller formatere en USB-penn, er det alternativer. Mer enn få, faktisk. Den første er Disk Management. Dette verktøyet er delen av Windows, og det brukes, som du antar, å administrere alle lagringsdisker, både interne og eksterne.

Det kan selvfølgelig bære belastningen med formatering av pennstasjonen uten problemer. Du trenger bare å vite hvor du skal finne den.

Følg disse trinnene for å formatere USB-pennstasjonen med Diskhåndtering:

 1. I Windows Search-feltet skriver du Diskhåndtering og åpner Diskbehandling .
 2. Åpne Opprett og format harddiskpartisjoner .
 3. Høyreklikk på USB-pennstasjonen og velg Format fra kontekstmenyen.

 4. Velg FAT32 eller NTFS (FAT32 er standard for USB-flash-stasjoner) og bruk Hurtigformat .
 5. Klikk på OK, og det skal gjøre det.

Løsning 4 - Formater USB-pennstasjonen med kommandoprompt

Diskhåndtering bør tillate deg å formatere USB-pennstasjonen uten problemer. Men for enkelhetens skyld bestemte vi oss for å legge til en ekstra metode. Alt du gjør i Windows UI, kan du gjøre gjennom kommandoprompt.

Selvfølgelig, hvis du vet et riktig sett med kommandoer å bruke. I dette tilfellet går vi med diskpart-verktøyet som ofte brukes til å formatere og tildele lagringsstasjoner.

Slik formaterer du USB-pennstasjonen med kommandoprompt:

 1. Skriv inn CMD i Windows Search-feltet, høyreklikk på kommandoprompt og kjør det som administrator.
 2. I kommandolinjen skriver du diskpart og trykker Enter.
 3. Deretter skriver du listeskiv og trykker på Enter igjen.
 4. Nå er dette trinnet viktig. Finn USB-pennstasjonen, og skriv deretter inn disk 2 og trykk Enter. I dette eksemplet er USB-pennstasjonen Disk 2, som ikke er en regel. Du bør kunne se hva som er disken basert på lagringsstørrelsen.
 5. Til slutt, når du er sikker på at du har valgt riktig disk, skriv inn ren og det er det.

Med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen. Hvis du har spørsmål eller alternative måter å håndtere "Windows ikke var i stand til å formatere pennstasjon" -feil, er du velkommen til å fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor. Vi ser frem til å høre fra deg.