Hva å gjøre hvis projektor duplikat ikke virker

Noen brukere pleier å bruke PCene sine til presentasjoner, men noen av dem rapporterte at projektor-duplikat ikke fungerer som det skal. Dette kan være et problem, men det er en måte å håndtere dette problemet på Windows 10.

Projektor duplikat er en flott funksjon for presentasjoner, men noen ganger problemer med det kan oppstå. Når det gjelder problemer, er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • HDMI-duplikat skjerm fungerer ikke Windows 10 - Hvis du støter på dette problemet, kan du kanskje fikse det ved å sørge for at begge skjermene bruker samme oppløsning.
 • Kan utvide skjermen, men ikke duplisere - Den innebygde grafikken kan noen ganger forstyrre systemet ditt og forårsake at dette problemet vises. For å løse problemet, deaktiver bare den innebygde grafikken.
 • Dupliserte skjermer virker ikke, skjermen virker ikke, skjermen virker ikke Windows 10 - Dette er forskjellige problemer du kan støte på, men du bør kunne fikse dem ved hjelp av en av våre løsninger.
 • HP-bærbar PC vil ikke duplisere skjermen - Dette problemet skyldes vanligvis driverne, og for å fikse det, må du oppdatere driverne til den nyeste versjonen og sjekke om det hjelper.

Prosjektor duplikat funksjonen ikke fungerer på Windows 10, hvordan fikse det?

 1. Pass på at begge skjermene bruker samme oppløsning
 2. Deaktiver den innebygde grafikken
 3. Oppdater driverne
 4. Bruk en kabel splitter
 5. Bruk Feilsøking for maskinvare og enhet
 6. Utfør en SFC- og DISM-skanning
 7. Installer de nyeste oppdateringene
 8. Utfør en systemgjenoppretting

Løsning 1 - Pass på at begge skjermene bruker samme oppløsning

Hvis du ikke klarer å bruke projektor-duplikatfunksjon på PCen, er det muligvis problemet med skjermoppløsningen. Flere brukere hevder at for å kunne duplisere skjermen må begge skjermer bruke samme oppløsning.

For å fikse det, må du justere oppløsningen på begge skjermer og sørge for at den samsvarer. Når begge skjermene er satt til å bruke samme oppløsning, bør problemet løses, og du vil kunne kopiere skjermen uten problemer.

Løsning 2 - Deaktiver den innebygde grafikken

Mange bærbare datamaskiner og noen PCer har innebygd grafikk tilgjengelig. Ifølge brukere kan noen ganger Intel-integrert grafikk forårsake problemer med projektor-dupliseringsfunksjonen på PCen, og hindre deg i å bruke den.

For å fikse problemet, må du bare deaktivere den innebygde grafikken og kontrollere om problemet er løst. For å gjøre det kan du bruke grafikkortprogramvaren som Nvidia Control Panel eller Catalyst Control Center.

Alternativt kan du deaktivere din innebygde grafikk rett fra Enhetsbehandling. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn den innebygde grafikken, høyreklikk den og velg Deaktiver enhet fra menyen.

 3. Når bekreftelsesdialogboksen vises, klikker du Ja .

Etter å ha gjort det, må den innebygde grafikken deaktiveres, og projektor-dupliseringsfunksjonen begynner å fungere igjen uten problemer.

Løsning 3 - Oppdater driverne

Ifølge brukerne, hvis det ikke fungerer på projektoren duplikatfunksjon på din Windows 10-PC, kan problemet være dine drivere. Ifølge brukerne var DisplayLink-portreplikatordriveren utdatert, og dette forårsaket at dette problemet skulle vises.

For å fikse dette problemet må du bare sørge for at alle driverne er oppdatert. For å gjøre det, kan du besøke den bærbare produsentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for din modell. Når du har oppdatert alle drivere, bør problemet løses. I tillegg foreslår brukerne også å oppdatere grafikkortdriveren, så sørg for å gjøre det også.

Hvis nedlasting av drivere manuelt virker litt kjedelig, eller hvis du ikke vet hvordan du gjør det riktig, kan du alltid bruke verktøy som TweakBit Driver Updater . Ved å bruke dette verktøyet, oppdaterer du alle drivere automatisk med bare et par klikk, så sørg for å prøve det.

 • Få nå Tweakbit Driver Updater

Ansvarsfraskrivelse: Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis

Løsning 4 - Bruk kabel splitter

Dette er en rå løsning, men det kan hjelpe deg hvis du har problemer med projektor duplikatfunksjon. Ifølge brukerne klarte de å løse dette problemet ved å bruke en splitterkabel. Denne kabelen har to ender, og den ene enden går til skjermen mens den andre går til projektoren, TVen eller en annen skjerm.

Etter å ha koblet begge skjermene, blir det samme signalet sendt til begge samtidig, slik at du automatisk kopierer skjermen. Husk at dette er en grov løsning, men hvis du ikke klarer å fikse problemet ved hjelp av andre løsninger, kan du alltid prøve denne metoden.

Løsning 5 - Bruk feilsøking av maskinvare og enhet

Hvis du har problemer med projektor-dupliseringsfunksjonen, kan problemet skyldes en mindre feil på PCen. Noen ganger er PCen eller skjermen ikke konfigurert riktig, og det kan føre til at denne feilen vises.

Som du kanskje vet, kommer Windows med ulike feilsøkingsprogrammer som kan løse vanlige problemer på PCen din automatisk. For å fikse dette problemet må du kjøre Maskinvare og enheter feilsøking, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du over til Oppdater og Sikkerhets seksjonen.
 3. Velg Feilsøking fra menyen til venstre. I høyre rute velger du Maskinvare og enheter og klikker Kjør feilsøkingsprogrammet .

Når feilsøkingsprosessen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 6 - Utfør en SFC- og DISM-skanning

Hvis du har problemer med projektor-dupliseringsfunksjonen, er det mulig at årsaken er filkorrupsjon. Noen ganger kan Windows-installasjonen bli skadet, og for å løse problemet, anbefales det å reparere installasjonen ved å utføre en SFC-skanning. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt med administrative rettigheter. For å gjøre det, bruk Windows Nøkkel + X snarvei og velg Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv sfc / scannow og trykk Enter for å kjøre den.

 3. SFC-skanning vil nå starte. Husk at skanningen kan ta omtrent 15-20 minutter, så ikke avbryte den.

Når SFC-skanningen er fullført, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er tilstede, eller hvis SFC-skanningen ikke løste problemet, bør du prøve å kjøre DISM-skanning. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Start Command Prompt som administrator.
 2. Skriv inn DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen og trykk Enter for å kjøre den.

 3. DISM scan vil nå starte. Skanningen tar vanligvis omtrent 20 minutter eller mer, så ikke avbryte det.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning tidligere, kan du prøve å kjøre den nå og sjekke om det løser problemet.

Løsning 7 - Installer de nyeste oppdateringene

Hvis den dobbelte funksjonen på projektoren ikke fungerer på din Windows 10-PC, er det mulig at systemet ditt er utdatert. Enkelte feil kan vises en gang til, og den beste måten å fikse dem permanent er å holde systemet oppdatert.

Microsoft jobber hardt med å fikse eventuelle nye feil, og hvis du har problemer med projektor-dupliseringsfunksjonen, kan du kanskje fikse dem ved å laste ned de nyeste systemoppdateringene. Windows 10 laster vanligvis ned de oppdaterte oppdateringene automatisk, men du kan alltid sjekke om oppdateringer på egenhånd ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Når appen Innstillinger åpnes, navigerer du til Oppdater og Sikkerhets delen.
 2. I høyre rute klikker du på Søk etter oppdateringer .

Windows vil nå se etter tilgjengelige oppdateringer og laste dem ned automatisk i bakgrunnen. Etter at oppdateringene er lastet ned, vil de bli installert så snart du starter datamaskinen på nytt. Når systemet ditt er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 8 - Utfør en systemgjenoppretting

Hvis det oppstod problemer med projektor-duplikatfunksjonen nylig, kan du kanskje løse problemet ved å utføre en systemgjenoppretting. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt fra listen.
 2. Systemegenskaper- vinduet skal nå vises. Klikk på Systemgjenopprett- knappen.
 3. Når vinduet Systemgjenoppretting åpnes, klikker du Neste.
 4. Aktiver Vis flere gjenopprettingspunkter, hvis tilgjengelig. Velg nå gjenopprettingspunktet og klikk på Neste .
 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Når du har utført Systemgjenoppretting, kontroller om problemet fortsatt er der. Husk at Systemgjenoppretting bare vil fungere hvis dette problemet begynte å vises nylig.

Projektor duplikat er en nyttig funksjon, men noen ganger problemer med det kan vises. Vi håper imidlertid at du løser problemet ved å bruke en av våre løsninger.