Hva gjør du hvis nettverkssikkerhetsnøkkelen ikke virker på Windows 10

Mange av oss bruker Wi-Fi-nettverk til å koble til Internett, men mange brukere rapporterte at nettverkssikkerhetsnøkkelen ikke virker. Dette kan være et problem og hindre deg fra å koble til Wi-Fi-nettverket ditt, men det er en måte å håndtere denne feilen på.

Mange brukere rapporterte at deres sikkerhetsnøkkel ikke fungerer riktig på Windows 10. Dette kan være et problem, og når det gjelder trådløse nettverksproblemer, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Nettverkssikkerhetsnøkkel som ikke fungerer Windows 10, nøkkelen virker ikke, fungerer ikke, samsvarer, samsvarer, er ikke riktig . Det finnes ulike problemer som kan påvirke det trådløse nettverket ditt, og hvis du støter på dem, må du prøve en av våre løsninger.
 • Netgear sikkerhetsnøkkel fungerer ikke - Dette problemet kan påvirke Netgear-rutere, så vel som andre merker. Hvis du støter på dette problemet, må du endre nettverksinnstillingene og sjekke om det fungerer.

Datamaskinen sier at den riktige sikkerhetsnøkkelen er feil, hva skal jeg gjøre?

 1. Pass på at nettverksdriverne dine er oppdatert
 2. Installer driveren på nytt
 3. Opprett et nytt passord
 4. Endre sikkerhetstypen
 5. Deaktiver nettverksenheten din
 6. Opprett en ny nettverksforbindelse
 7. Pass på at du bruker det samme passordet
 8. Bruk rutens standardpassord

Løsning 1 - Pass på at nettverksdriverne dine er oppdaterte

Ifølge brukerne kan driverne dine noen ganger føre til problemer med nettverkssikkerhetsnøkkelen. Hvis du ikke kan koble til det trådløse nettverket, må du kontrollere om nettverkskortdriverne dine er oppdatert.

Det er flere måter å oppdatere driverne på, men det beste er å besøke nettverksadapterprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for modellen din. For å gjøre dette må du bruke en Ethernet-tilkobling eller laste ned driveren på en annen enhet og deretter overføre den til PCen.

Alternativt kan du bruke verktøy fra tredjepart som TweakBit Driver Updater til å oppdatere alle driverne automatisk med bare et par klikk. Når driverne er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

 • Last ned nå Driver Updater-verktøyet fra TweakBit

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 2 - Installer driveren på nytt

Hvis nettverkssikkerhetsnøkkelen din ikke fungerer, er det kanskje et problem med sjåføren din. Flere brukere rapporterte at de løste problemet ved å installere driveren på nytt. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn nettverkskortet ditt, høyreklikk det og velg Avinstaller enhet .

 3. Når bekreftelsesmenyen vises, merk av Fjern driverprogramvare for denne enheten, hvis tilgjengelig, og klikk på Avinstaller .

 4. Når driveren er fjernet, klikker du på Skann for maskinvareendringsikon .

Etter å ha gjort det, vil Windows prøve å installere standarddriveren. Hvis standarddriveren ikke virker, må du kanskje oppdatere den og kontrollere om det løser problemet.

Løsning 3 - Opprett et nytt passord

Noen ganger vil nettverkssikkerhetsnøkkelen din ikke fungere på grunn av visse feil på systemet. Det er mulig at det er et problem med nettverkstilkoblingen eller ruteren din, og for å fikse problemet, foreslår brukerne å tildele et nytt passord til Wi-Fi-nettverket ditt.

For å gjøre dette må du først få tilgang til ruterenes innstillingsside og navigere til Wi-Fi-delen. Derfra bør du kunne tildele et nytt passord for det trådløse nettverket. Flere brukere rapporterte at de måtte gjenta denne prosessen flere ganger før problemet ble løst, så sørg for å prøve det.

Løsning 4 - Endre sikkerhetstypen

Ifølge brukerne, hvis nettverkssikkerhetsnøkkelen ikke virker, er problemet kanskje din sikkerhetstype. Noen ganger vil PCen ikke fungere med bestemte sikkerhetstyper, og det kan føre til at dette problemet vises.

For å fikse problemet, anbefaler brukerne at du endrer sikkerhetstypen til nettverket ditt. For å gjøre det, åpne rutens konfigurasjonsside og gå over til sikkerhetsseksjonen. Se etter sikkerhetstypeseksjonen og endre den.

Få brukere rapporterte at bytte fra WPA2-PSK [AES] til WPA-Auto- sikkerhetstype løste problemet deres, så du vil kanskje prøve det. Vi må advare deg om at ikke alle sikkerhetstyper er sikre, og noen eldre typer kan være sårbare. For å være sikker på at det trådløse nettverket ditt er trygt, må du lese om ulike sikkerhetstyper for å finne ut hvilke typer som er trygge å bruke.

 • RELATERT: 5 beste nettverkssikkerhets antivirus

Løsning 5 - Deaktiver nettverksenheten

Hvis du har problemer med nettverkssikkerhetsnøkkelen, kan problemet være din trådløse adapter. Noen ganger kan det være feil med enheten, og disse feilene vil føre til at dette og mange andre feil vises. For å fikse problemet, foreslår brukerne å deaktivere nettverkskortet og aktivere det etter noen sekunder. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Finn den trådløse adapteren, høyreklikk den og velg Deaktiver enhet .

 3. En bekreftelsesmelding vil nå vises. Klikk Ja for å fortsette.

 4. Vent et par sekunder og aktiver deretter den trådløse adapteren.

Etter at du har gjort det, bør du kunne koble til ditt trådløse nettverk. Hvis det ikke virker, kan du prøve å deaktivere den trådløse tilkoblingen din og sjekke om det hjelper. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å bruke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Når appen Innstillinger åpnes, navigerer du til Nettverk og Internett- delen.
 3. Rull ned og i den høyre ruten klikker du på Endre adapteralternativer .

 4. Finn den trådløse tilkoblingen, høyreklikk den og velg Deaktiver fra menyen.

 5. Vent et par øyeblikk og aktiver den trådløse tilkoblingen.

Test nå om du kan koble til Wi-Fi-nettverket ditt. Husk at denne løsningen bare er en løsning, så du må kanskje gjenta det når problemet oppstår.

Løsning 6 - Opprett en ny nettverksforbindelse

Ifølge brukerne, hvis nettverkssikkerhetsnøkkelen ikke fungerer, er problemet muligvis nettverksforbindelsen din. For å fikse dette problemet foreslår brukerne å opprette nettverksforbindelsen manuelt. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne nettverks- og delingssenter . Du kan gjøre det fra delen Nettverk og Internett i Innstillinger-appen .

 2. Velg Konfigurer et nytt tilkoblings- eller nettverksalternativ .

 3. Velg nå Koble manuelt til et trådløst nettverk, koble til et skjult nettverk eller opprett en ny trådløs profil og klikk på Neste .
 4. Skriv inn navnet på det nye trådløse nettverket. Pass på å bruke det samme navnet du bruker for ditt nåværende trådløse nettverk.
 5. Angi sikkerhetstypen til WPA2-personlig og krypteringstype til AES .
 6. Skriv inn passordet du bruker for ditt trådløse nettverk.
 7. Merk av for Start denne forbindelsen automatisk, og klikk på Neste .
 8. Gå nå tilbake til Connect- ruten og koble til det trådløse nettverket.

Mange brukere rapporterte at denne løsningen virket for dem, så sørg for å prøve det ut.

Løsning 7 - Pass på at du bruker det samme passordet

Hvis du bruker en trådløs repeater, kan du støte på dette problemet hvis du ikke bruker det samme passordet. Avhengig av repetererens konfigurasjon, bør du bruke det samme passordet for det trådløse nettverket til å koble til repeateren.

I tillegg må du kanskje tilbakestille repeateren din og deretter omkonfigurer den for å kunne koble den til den.

Løsning 8 - Bruk rutens standardpassord

Hvis du har kjøpt en ny ruter, vil den ha et trådløst standardnettverk som er konfigurert sammen med et standardpassord, slik at du kan bruke det passordet til å koble til det trådløse nettverket. I tillegg kan du starte ruteren din til standardinnstillingene og sjekke om det løser problemet.

For å tilbakestille ruteren, trykk og hold den skjulte nullstartknappen i noen sekunder. Når ruteren tilbakestilles til standard, må du manuelt konfigurere det trådløse nettverket igjen. Dette er en drastisk løsning, men hvis andre løsninger ikke kan løse dette problemet, vil du kanskje prøve denne ut.

Hvis du har problemer med en nettverkssikkerhetsnøkkel, er problemet vanligvis relatert til driverne eller innstillingene dine. Du bør imidlertid kunne løse dette problemet ved hjelp av en av våre løsninger.