Bruk Duckduckgo og CyberGhost for å unngå sporing på Internett

Bare nylig dømte dommere i Belgia at Facebook brøt personvernlover ved å distribuere informasjonskapsler og sosiale plugin-moduler, blant annet teknologier for å spore Internett-brukere aktivitet på nettet.

Dette var et stort slag for Facebook, da det bruker slike personlige data samlet inn fra brukere for å selge målrettet annonsering. Men den sosiale media-giganten kunne ikke klart avklare hvordan brukerens digitale aktivitet er brukt.

For dette står Facebook overfor bøter på opptil 124 millioner dollar, med en daglig fin rate hvis den ikke overholder domstolens avgjørelse for å stoppe sporing av nettleservaner av belgier, i tillegg til å ødelegge data de oppnådde ulovlig.

Dette viser bare hvor mye du fortsetter å spores online, uansett om du vil akseptere det eller ikke, og om det er Facebook eller Google, eller ditt favorittnettsted - de fleste, hvis ikke alle nettsteder, serverer annonser tilpasset nettleserens oppførsel .

Den ordspråklige ordtaket som sier at du kan kjøre, men ikke kan skjule, kan ikke holde vann som sådan fordi på internett kan du faktisk kjøre og skjule fra online sporing, og her er noen tre raske og enkle ting du kan gjøre nå for å beskytte deg selv.

Hvordan beskytte personvernet ditt mens du er på nett

1. Bruk Privat modus

Personvernmodus eller inkognitomodus, som vi vet, er et personvernverktøy som finnes i enkelte nettlesere som deaktiverer nettleserloggen og nettbufferen, slik at du kan bla uten at lokal data blir lagret for henting senere.

Det deaktiverer også datalagring i informasjonskapsler og flash-cookies, men beskyttelsen er bare på den lokale enheten, da det fortsatt er mulig å identifisere ofte besøkte nettsteder ved å knytte IP-adresser til webserveren.

Selv om dette kan være en rask måte å beskytte deg på, er de to neste enda sterkere.

  • LES OGSÅ: Dette er de beste Chrome-utvidelsene for å beskytte personvernet ditt i 2017

2. Bruk DuckDuckGo

Dette er en søkemotor som ikke sporer deg som Google og andre gjør. Det er bygget for å beskytte deg mot online sporing fordi du fortjener personvern.

Bedrifter tjener penger på din private informasjon uten ditt samtykke på nettet, så du må beskytte din identitet og data fra slike. Duckduckgo lar deg ta tilbake personvernet ditt med en enkel app- og nettleserutvidelse for å stoppe sporing på Internett, slik at du kan surfe og bla med fred i sinnet.

Søk privat, uten å spore, og få personvern tips mens du er på den. Dette verktøyet har satt en ny standard av tillit på nettet. Du trenger ikke å kjøpe eller installere noe, søkene dine er beskyttet, og søkelekkasje er stoppet slik at nettsteder du besøker, ikke vet hva du søkte etter, pluss din IP-adresse vil ikke bli sendt til søkemotoren eller nettleserens brukeragent.

Den har også en kryptert versjon som opprettholder ditt privatliv, og en passordbeskyttet innstillingsgrense for lagring, slik at du kan opprette søkepolicyer og synkronisere dem på tvers av enhetene dine.

Prøv DuckDuckGo

  • LES OGSÅ: Last ned og bruk Tor Browser på Windows 10

3. CyberGhost Free Anonym Proxy

Dette verktøyet drives av CyberGhost VPN, og er ment for bruk når du har et personvernproblem.

Det gir en kort og uanstrengt måte å få tilgang til nettsteder uten å spores, ved å skrive inn ditt foretrukne nettsted og proxyen fungerer sin magi.

  • Få nå Cyberghost VPN (77% flash salg)

Den gratis proxy er en umiddelbar, men midlertidig løsning for enkel anonym nettlesing. Men hvis du søker 100 prosent anonymitet for dine daglige Internett-aktiviteter, kan du surfe eller fjerne blokkering av streaming nettsteder som Netflix, Hulu, Amazon Prime, eller BBC iPlayer, eller drive privat, CyberGhost VPN.

Proxyen beskytter mot spionering ved å kryptere HTTP-webtrafikken, lar deg søke på nettet anonymt uten å holde oversikt over vaner eller preferanser, og erstatter din IP med en anonym, slik at ingen vet hvem du er - ikke engang vil din ISP vite nettstedene du besøker eller hva du ser etter på søkemotorer og innhold du ser på nettet.