Topp 6 profesjonell programvare for redigering av podcaster

Enten du vil spille inn en teknikk eller sports podcast, er det enkelt å spille inn en podcast. Sett opp en mikrofon, start lydopptakeren, og du er god til å ta opp. Den tøffe delen kommer imidlertid etter at podcasten er registrert og går på redigeringstabellen.

Avhengig av typen podcast, kan man tilbringe en god tid på å redigere podcasten for å beholde bare de beste brikkene for publikum.

Selv om vi ikke kan hjelpe deg med redigeringsarbeidet, kan det vi sikkert gjøre, hjelpe deg med å finne den beste programvaren for redigering av podcaster som gjør arbeidet ditt litt enklere.

Det er ganske mange digitale lyd arbeidsstasjoner tilgjengelig for deg å redigere podcaster.

I denne artikkelen har vi samlet noen av de beste podcastredigeringsprogramvarene som er enklere å bruke, samtidig som de tilbyr tilstrekkelige verktøy for å redigere podcaster.

Hvilken programvare skal jeg bruke til å redigere podcaster?

1

WavePad Audio Editor

  • Pris - Begrenset gratisversjon / $ 29.99 Standardversjon / $ 49.99 for Master's Edition

WavePad er en profesjonell lyd lyd editor som kommer fra NCH programvare kjent for sin utmerkede multimedia programvare.

Standardversjonen av WavePad Audio Recorder starter på $ 29, 99 mens masteroppgaven koster 49, 99 dollar ved skriving av denne artikkelen.

WavePad er funksjonsrik, men overstyrer ikke brukerne med sin funksjon takket være det intuitive brukergrensesnittet. De grunnleggende redigeringsverktøyene for podcaster inkluderer kutte, kopiere, lime inn, sette inn, stille, automatisk trimme, komprimering og tonehøydeforskyvning.

Du kan legge til lydeffekter som forsterke, normalisere, equalizer, reverb og mer til podcasten også. Den støtter også lydformater som VOC, gsm, WMA, ekte lyd, AU, AIF, etc. Wavepad gjør importprosessen så enklere.

Batchbehandlingsfunksjonene lar deg bruke effekter og konvertere flere filer som en enkelt funksjon. Deretter er det et bokmerkefunksjon for lettere tilbakekalling og montering av segmenter i lyd.

Avanserte funksjoner i verktøyet inkluderer spektralanalyse, tekst til tale, stemmeveksler og samplingsfrekvenser på opptil 192kHz.

Den gratis versjonen av WavePad kan brukes til ikke-kommersiell bruk, og inneholder mange av funksjonene fra Masters utgave, som enkelt kan oppgraderes til Master eller Standard utgave hvis det er nødvendig for kommersiell bruk.

Redaktørens valg NCH WavePad AUdio
  • Støtter alle lydformater
  • Rediger lyd fra videoer
  • Spektralanalyse
Få nå WavePad Audio
2

Adobe Audition

  • Pris - $ 20 / mo / Leveres med Adobe CC

Adobe kjøpte Cool Edit Pro i 2003 og omdøpt det som Audition. Mange fagfolk bruker for øyeblikket Adobe Audition sammen med andre Adobe-redigeringsprogrammer som Premiere Pro for videoredigering.

Adobes lydredigerer er utrolig kraftig, men likevel intuitiv til bruk samtidig. Det er blant de beste digitale lyd arbeidsstasjonene du kan kjøpe for pengene.

Adobe Audition tilbyr funksjoner som multitrack-opptak som lar deg ta opp på flere spor ved hjelp av flere mikrofoner for produktivitet, evne til å bruke effekter på klipp eller hele sporet, adaptiv støyreduksjon, spektralanalyse for å gni ut bakgrunnslyd og batchbehandling for å bruke effekter på flere filer med ett enkelt klikk.

Essential Sound-panelet gjør prosessen med å legge til en effekt som i Make Distant eller Over Intercom mye lettere spesielt for nybegynnere.

Dessuten kan du justere og matche lydstyrken ved hjelp av kontrollene. Det kan også reparere lyden ved hjelp av reparasjons- og restaureringsverktøy. Audition støtter et stort antall lydfilinnganger, inkludert AAC, AU, FLAC, MP4, MP3, etc.

Adobe Audition er et kraftig verktøy og gir fleksibilitet som kreves for å redigere podcast og musikk. Men for nybegynnere, ta en titt på vårt neste forslag for å lære grunnlaget for lydredigering før du prøver å oppgradere til Adobe Audition.

Last ned Adobe Audition

3

Audacity

  • Pris - Gratis åpen kildekode

Hvis det er en diskusjon om lydredigerere hvor som helst, vil Audacity gjøre inngangen som standard. Audacity er en gratis åpen kildekode lyd redaktør utviklet av en gruppe frivillige.

Den største styrken til Audacity er brukervennligheten til tross for den enorme samlingen av redigeringsverktøy. Selv en nybegynner kan begynne å bruke verktøyet for den grunnleggende lydredigeringsoppgaven på kort tid. Hvis du bruker mer tid, kan du også bruke andre avanserte funksjoner.

Som mange DAW-programmer kommer Audacity også med VST, LADSPA, LV2, Nyquist-effekter plugin support for å utvide funksjonaliteten.

Du kan bruke den til å ta opp podcast, fjerne bakgrunnsstøy, bruke effekter, klipp og kombinere klipp og mer. Resultatene viser ingen kompromiss overhodet og er på nivå med mange premium-programvare i samme kategori.

Det er en multi-plattformsoftware, slik at du kan bruke den på Windows, Linux og Mac OSX.

Audacity støtter også flere filformater for import. Du kan videre tilpasse sporet med jevn fading, humming og syncing. Det er også et batchbehandlingsalternativ å bruke effekter på flere spor samtidig.

Audacity er en utmerket lydredigerer og et flott gratis alternativ for nybegynnere og profesjonelle som ikke har råd til en førsteklasses lydredaktør ennå.

Last ned Audacity

4

Pro Tools

  • Pris - Begrenset gratis / Premium-versjon starter på 24, 92 dollar

Pro Tools er en bransjestandard profesjonell lydopptak og redigering programvare som kan brukes av både fagfolk og hjemme skapere.

For tradisjonelle studio ingeniører tilbyr Pro-verktøy de beste oppskalere lydopptak og manipulasjonsverktøy i lang tid nå, og i løpet av årene har utviklerne lagt til mer avanserte funksjoner for å gjøre det til en komplett DAW-programvarepakke.

Avid tilbyr også en gratis, begrenset versjon av verktøyet, kalt Pro Tools First, som lar deg lage opptil 16 lydspor gratis. Det gir også tilgang til alle musikkopprettings- og redigeringsverktøyene sammen med 500 MB loop og fremragende lydeffekter.

Pro Tools er ikke bare et podcastredigeringsverktøy, men også en musikkopprettingsprogramvare. I tillegg tillater det også at pro-brukerne samarbeider med andre Pro Tools-brukere og oppretter et samarbeidsprosjekt.

Å være en DAW-programvare, kommer Pro Tools med tonnevis av virtuelle instrumenter, MIDI-forbedringer, prøver, lyder og mer for å holde kreativiteten flyter.

Pro Tools støtter en rekke filformater, inkludert AAF-fil, XVAC Long GOP-filer og 1080p50-filer for å gjøre det lettere for lydredigering og miksing i tilfelle sporene bruker forskjellige formater.

Den nyeste versjonen kommer med lydmanipuleringsfunksjoner som batchfader og forplikte. Mangelen på VST-plugin-støtte kan være en avtalebryter for noen lydprodusenter.

Pro Tool er absolutt ikke målrettet mot nybegynnere, men gir Pro Tools et skudd for å se om det er noe du leter etter. Du kan alltid velge premieplanen senere.

Last ned proverktøy

5

Hindenburg Journalist

  • Pris - 30 Dags prøveversjon / starter på $ 95, 00

Hindenburg Journalist er en av underdogs i podcastredigering eller til og med lydredigeringsprogramvare. Det er en premium programvare som starter på $ 95, men du kan få den gratis 30 dagers prøveperioden for å teste den ut.

Hvis du er i radiojournalistikk, kan Hindenburg Journalist være det riktige valget for redigering og produksjon av lydspor.

Det er en multitrack-editor og ser ut som alle andre lydredigeringsprogrammer fra brukergrensesnittet. Hindenburg Journalist kan ta opp ukomprimert lyd som kan brukes til å produsere de beste kvalitetssporene når du er på redigeringsbordet.

Med støtte for flere lydformater, kan Hindenburg spille et hvilket som helst format mens du tar vare på sample-priser, bithastigheter og stereo- og monofiler.

Bortsett fra de grunnleggende redigeringsfunksjonene som kutte, kopiere, lime, erstatte, sette inn og andre verktøy, kommer det også med lydjusterende funksjoner som inkluderer muligheten til å lage EQ for høyttalerslyd.

Hindenburg kommer også med Sound Cloud og Libsyn-integrasjon for å laste opp podcaster direkte fra programvaren.

Hindenburg Journalist er et utmerket verktøy og støtter flere plattformer. Å være en podcastredigeringsprogramvare, tilbyr uendrede lydfiler, automatiserte nivåer og taleprofiler med andre viktige funksjoner.

Last ned Hindenburg Journalist

6

Reaper

  • Pris - Gratis prøveversjon / starter på $ 60

Reaper er flerkanals lydopptaksprogramvare som kan brukes til opptak og miksing. For funksjonene som tilbys, er Reaper rimelig priset på $ 60 for enkeltpersoner.

Brukergrensesnittet til Reaper er ikke det mest intuitive når det starter med et tomt lerret og lar brukeren gjette hvor du skal begynne. Programvaren er imidlertid rask og svært effektiv når det gjelder redigering og blanding av spor.

Reaper tilbyr alle de grunnleggende lydredigeringsfunksjonene som kopiere, lime, sette inn og effekter. Det går imidlertid glipp av innebygde virtuelle instrumenter og sløyfer.

Den nyeste versjonen av Reaper kommer med nye funksjoner som inkluderer Notation editor, støtte for VST3 plugin, FX nettleser forbedringer, FX parameter automatisering, og media explorer forbedring, etc.

Reaper er en svært fleksibel programvare som tilbyr noen av de beste verktøyene for lydredigering til en brøkdel av kostnaden sammenlignet med andre premium DAW-programmer. Sørg for å ta tak i den gratis evaluerings kopien før du kjøper.

Last ned Reaper

Konklusjon

Det er tonnevis av DAW-programvare, og vi har nevnt noen av dem tidligere i andre anbefalinger, men for denne veiledningen prøvde vi å finne programvaren som kan hjelpe deg med å redigere en podcast eller stemme over for en video.

Audacity er et gratis lydredaktør og passer for nybegynnere. WavePad editor, derimot, tilbyr et forbedret sett med funksjonalitet til en rimelig prislapp. Hvis du jobber med Adobe Creative Cloud-verktøy, vil Adobe Audition hjelpe deg best.

Hvis du vil ha noe mer sofistikert og en podcaster med høy produksjonsverdi, ta en titt på Hindenburg Journalist.

Hva tror du? Bruker du noen av programvaren nevnt ovenfor eller foretrekker en annen podcastredigerer? Gi oss beskjed om at du velger i kommentarene nedenfor.