Denne torrent inneholder filer som kan skade datamaskinen din

Nedlasting av filer med torrentklienter og takket være peer-2-peer-nettverk er det i mange aldre. Men i tillegg til de åpenbare fordelene (ikke referert til gratis piratkopiert programvare og media) var det bekymringer om sikkerheten. Derfor vil de fleste om ikke alle torrentklienter informere deg om mulige farer øyeblikket du prøver å få tilgang til filen.

Hvor viktig er denne meldingen, og hva betyr det? Vi sørget for å forklare nedenfor.

Farlig filvarsel i en torrentklient? Her er hva du skal gjøre

En av de åpenbare downsides av piratkopiert programvare er faren for systeminntrenging. Jo, mange av disse filene vil utløse en falsk alarm, da sikkerhetsprogrammene oppdager sprekker som skadelig programvare. Det er imidlertid en god begrunnelse bak det. Alle er kjørbare filer, og hver exe-fil fra en usikker kilde er en potensiell fare for systemet ditt. Enten det er en potensiell keylogger, virus, eller til og med hijacker - det er ikke trygt for arbeid og ikke å stole på blindt.

Av den grunn, selv før systembeskyttende tjenester skanner nye filer, vil torrentklienten informere deg om mulige farer. Dette gjelder for det meste installasjoner, men "Denne torrent inneholder filer som kan skade datamaskinen din" vises sjelden med multimediefiler.

Nå støtter vi ikke torrenting og piratkopiering, men dette er noen ganger litt over toppen. Problemene starter ikke når du åpner den inneholdende mappen. De kan potensielt starte når du kjører den kjørbare filen. Og selv om de nedlastede filene prøver å infiltrere eller skade systemet ditt på egenhånd, vil antivirusprogrammet forhindre dem umiddelbart.

Det du trenger å gjøre er å ikke åpne filen. Først skal du skanne den inneholdende mappen. Ikke pakk arkiverte filer ut, bare utfør en skanning, og etter det kan du gjøre hva du vil med filen. Hvis det faktisk bærer noen form for skadelig programvare - bør du fjerne den; eller hvis den ikke-installerer den eller bruker den, avhengig av formålet.

For å skanne en bestemt katalog, høyreklikker du bare på den og velger å skanne med Windows Defender. Dette alternativet i kontekstmenyen gjelder også alle tredjeparts antivirusløsninger. Når skanningen er ferdig, kan du bruke filer uten å måtte bekymre deg.

Det er det. Hvis du har flere spørsmål om emnet, kan du spørre oss i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil være glad for å kaste litt lys hvis det er nødvendig.