Surface Pro vil ikke koble til TV? Slik løser du det

Surface Pro er en førsteklasses bærbar datamaskin som er ultra-lys og har allsidighet i et studio og en tablett. Blant de fantastiske funksjonene er den fantastiske PixelSense-skjermen som støtter Surface Pen og berøring, den lange batterilevetiden på opptil 13, 5 timer, pluss razor skarp og strålende fargeløsning.

Men selv med all denne godheten, er det fortsatt øyeblikk når du opplever tekniske problemer, som når Surface Pro ikke vil koble til TV .

Hvis dette er din situasjon, kan du prøve løsningene nedenfor for å finne ut og løse problemet.

FIX: Surface Pro vil ikke koble til TV

 1. Foreløpige sjekker
 2. Sjekk innstillingene for videoinngang
 3. Fjern og sett inn videoadapteren på nytt
 4. Sjekk videokabler
 5. Utvid / kopier skjermen til TVen din
 6. Endre innstillinger for TV-skjermoppløsning
 7. Prøv TV-adapteren
 8. Feilsøk trådløs tilkoblingstilkobling
 9. Oppdater adapterens firmware og start adapteren på nytt
 10. Tilbakestill adapteren
 11. Tillat at adapteren kommuniserer gjennom brannmur
 12. Sett inn grafikkdriveren på nytt
 13. Avinstaller og installer Surface Wi-Fi-driveren på nytt

1. Preliminære kontroller

Kontroller at TV-en din er koblet til et strømuttak og slått på. Hvis du bruker en strømkabel, må du kontrollere at den er koblet til og slått på.

Noen ting du trenger å merke seg er at USB-C, HDMI og DisplayPort-tilkoblingene kan overføre lyd- og videosignaler. Hvis du bruker disse til å koble til en TV, kan du spille av lyd fra overflaten over TV-høyttalerne.

VGA-tilkoblinger overfører bare video, så hvis du bruker en VGA-adapter for å koble til TVen din, vil lyden spilles på overflatehøyttalerne, med mindre de er koblet til eksterne eller til et hodesett.

Hvis overflaten din våkner fra søvn, kan det hende at det er problemer med å koble til en ekstern skjerm som din TV. For å løse dette, trekk ut videokabelen fra USB-C eller Mini DisplayPort og koble den inn igjen.

Du kan også installere de nyeste oppdateringene. I de fleste tilfeller hjelper dette når Surface Pro ikke kobler til TV.

2. Kontroller innstillingene for videoinngang

Hvis du prøver å koble til TVen din og ikke kan se video-utgang fra Surface Pro, kan problemet være med videoinngangsinnstillingene på TVen. Hvis du bruker en VGA-tilkobling til TVen din, må TV-skjermen være innstilt for å gjenkjenne VGA som videoinngangssignal. Kontroller og endre innstillingene for videoinngang på TVen din fra instruksjonene i bruksanvisningen til TV-en eller produsentens nettsted.

Merk: Vanlige videoinngangsinnstillinger inkluderer VGA, DVI, HDMI, Line In, Input, AUX og Source.

Hvis dette ikke virker, kan du prøve den neste løsningen.

3. Fjern og sett inn videoadapteren på nytt

Hvis du bruker et videokort som Surface-videoadapteren, kontrollerer du USB-C til HDMI-adapter eller USB-C til VGA-adapter for å bekrefte at den er riktig koblet til Surface Pro. Fjern det og sett det inn igjen for å bekrefte dette. Unngå å bruke en Y- eller dual-link-adapter, da dette splitter signalet mellom to eller flere skjermer.

Hvis du bruker en Mini DisplayPort-adapter, må du koble den til riktig, slik at den fungerer, med flatkontaktens kontaktpunkt i forhold til den flate siden av Mini DisplayPort.

Hvis Surface Pro ikke vil koble til TV, selv etter at du har satt inn videoadapteren på nytt, går du til neste løsning.

4. Sjekk videokabler

En videokabel på maksimalt 6 fot er god nok, ettersom noe lenger påvirker videokvaliteten. Kontroller at alle videoforbindelsene er sikre, fra USB-C-porten, Mini DisplayPort på Surface Pro, eller din dokkingstasjon, og hvilket som helst videoadapter du bruker, samt tilkoblingen på TVens videoport.

Bruk kabelen som fulgte med TVen din, eller kontroller at kabelen støtter video. Dette anbefales for Surface Pro-enheter med USB-C-porter. Hvis kabelen ikke reagerer, bruk en annen til å koble til og se om kabelen er problemet.

Hvis du bruker en videoforlengerkabel eller videoomformer, fjern den fra oppsettet ditt og se om det forårsaker problemet. Hvis videoadapteren er fra et annet selskap, ta kontakt med produsenten for ytterligere hjelp.

5. Utvid / Kopier skjermen til TVen din

På tastaturet trykker du på Windows Nøkkel + P, eller velger Action Center-ikonet på oppgavelinjen, og velger Prosjekt, og velg deretter ett av alternativene nedenfor:

 • Hvis du vil se de samme tingene på Surface Pro og TV, velger du Duplicate
 • Hvis du vil flytte det som er på Surface Pro skjermen til TVen din, velger du Utvid. Dette lar deg også dra og flytte elementer mellom skjermene og velge en annen oppløsning for TVen din
 • Hvis du bare vil se alt på TVen din, velger du bare Second Screen

6. Endre innstillinger for TV-skjermoppløsning

Når du kobler Surface Pro til TV-en din, forsøker Surface å sette den beste oppløsningen basert på kontakten og TV-en din. Du kan endre disse innstillingene for å forbedre videokvaliteten.

For å endre skjermoppløsningen gjør du dette:

 • Klikk Start og velg Innstillinger

 • Velg System

 • Velg Skjerm .

 • Under Skala og layout, kontroller du innstillingen under Endre størrelsen på tekst, apper og andre elementer . Bruk anbefalt prosentandel

 • Hvis det ikke løser problemet, velger du en ny verdi under Oppløsning . Det anbefales å holde seg til den anbefalte verdien

Hvis oppløsningen var bra, og nylig endret, må du oppdatere grafikkdriveren. For å gjøre dette kjører du Windows-oppdatering og får den nyeste driveren. Hvis det bare er størrelsen på tekst og andre ting på skrivebordet ditt som er endret, trykker du på CTRL + 0 for å returnere zoomnivået til 100 prosent.

7. Prøv TV-adapteren

Hvis du vil sjekke om videokortet ditt virker, må du koble Surface Pro til en annen TV. Hvis du ikke kan få displayet på Surface Pro til å vise på en annen skjerm, må du kanskje bytte ut adapteren din.

8. Feilsøk trådløs tilkoblingstilkobling

Surface Pro kan trådløst koble til kompatible skjermer via Miracast, eller til en HDMI-kompatibel skjerm via en Microsoft Wireless Display Adapter. Hvis du bruker en av disse og du har problemer med å koble Surface Pro til TV-skjermen trådløst, kan du prøve følgende løsninger.

 • Kontroller at skjermen støtter Miracast. Du kan sjekke TV-produsentens nettsted for å se om den er kompatibel.
 • Start om overflaten og TVen for å løse problemet
 • Installer de nyeste oppdateringene for Windows og din overflate
 • Slå av Bluetooth på overflaten, da dette kan forstyrre Miracast
 • Hold overflaten innen 23 fot av TVen for best mulig ytelse
 • Før du kobler sammen overflaten med adapteren, kobler du overflaten til et trådløst nettverk

Merk: Adapteren kan bare koble til en TV om gangen

9. Oppdater adapterens firmware og start adapteren på nytt

Hvis Surface Pro ikke vil koble til TV, kan adapterens firmware være utdatert. Kontroller innstillingene og firmwareoppdateringene for adapteren, eller installer programvaren for Microsoft Wireless Display Adapter fra Store, og se etter oppdateringer. Start adapteren på nytt ved å koble fra TVen, start deretter Surface Pro og koble til adapteren igjen.

10. Tilbakestill adapteren

Dette hjelper spesielt hvis du har glemt passordet ditt. For å tilbakestille adapteren gjør du dette:

 • På adapteren ved siden av kablet tilkobling, trykk og hold nede tilbakestillingsknappen i 10 sekunder. Lysdioden på adapteren blinker.
 • Når meldingen Klar til å koble til vises på den andre skjermen, sveiper du inn fra høyre kant av overflaten eller velger Action Center i oppgavelinjen.
 • Velg Koble til, og velg navnet på Microsoft Wireless Display Adapter på listen over skjermer.

11. Tillat at adapteren kommuniserer gjennom brannmur

Noen ganger kan brannmuren forhindre at adapteren kobles til Surface Pro. Tillat det å kommunisere gjennom brannmur ved å gjøre dette:

 • I søkeboksen i oppgavelinjen, skriv inn tillatelse brannmur
 • Velg Søke en app gjennom Windows-brannmuren fra søkeresultatene.

 • Under Navn, finn Trådløs skjerm og sørg for at Privat og Offentlig er valgt.

 • Velg OK . Hvis du ikke kan velge noe i boksen Tillatte apper og funksjoner, er du ikke logget på som administrator.
 • Velg Endre innstillinger, skriv inn administratorpassordet ditt, og velg Ja . Administratorpassordet ditt bør være det samme som passordet du brukte til å konfigurere overflaten. Deretter må du kontrollere at Privat og Offentlig er valgt, og velg OK .

12. Sett inn grafikkdriveren på nytt

Din Intel HD Graphics-driver kan ha problemer som hindrer at overflaten kommuniserer med adapteren. Avinstaller og installer driveren på nytt ved å gjøre dette:

 • Høyreklikk Start og velg Enhetsbehandling .

 • Velg pilen til venstre for Displayadaptere og trykk og hold (eller høyreklikk) Intel HD Graphics-driveren.
 • Velg Avinstaller .
 • Gå til Start, og velg Strøm > Start på nytt .
 • Etter at overflaten er startet på nytt, går du til Start, og velger Innstillinger
 • Velg Enheter > Bluetooth og andre enheter .
 • Velg Legg til Bluetooth eller andre enheter .
 • Klikk på Trådløst display eller dock for å koble til overflaten og Microsoft Wireless Display Adapter.

13. Avinstaller og installer Surface WiFi-driveren på nytt

 • Høyreklikk Start og velg Enhetsbehandling .
 • Velg pilen til venstre for nettverkskort og trykk og hold (eller høyreklikk) Marvell AVASTAR Wireless Network Controller .

 • Velg Avinstaller .
 • Gå til Start, og velg Strøm > Start på nytt .
 • Etter at overflaten er startet på nytt, går du til Start, og velger Innstillinger
 • Velg Enheter > Tilkoblede enheter .
 • Velg Legg til en enhet for å koble til overflaten og Microsoft Wireless Display Adapter.

Hvis standard WiFi-driverne ikke virker etter at du har lastet ned og installert dem manuelt, kan du også prøve å oppdatere driverne automatisk og sjekke om det hjelper. Vi skrev en veiledning om hvordan du oppdaterer grafikkortdriveren, så sørg for å sjekke det ut. Vi anbefaler at du bruker Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton) for å automatisk oppdatere driverne.

Hjalp noen av disse løsningene? Del med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor.