Løst: VPN fryser datamaskiner

For noen brukere, spesielt de fra landene med begrenset internettilgang, er et VPN et must. Imidlertid har denne store veksten av Virtual Private Network-løsninger ført til mange manglende applikasjoner. Noen av dem vil bare ikke virke som antatt, mens andre kan påberope seg alvorlige problemer. Et problem går så langt som å bryte systemet helt, ved å fryse det i prosessen. Hvis VPN-enheten frøs din PC, følger du trinnene nedenfor for å løse det.

Hva gjør det er, er VPN-en din fryser datamaskinen din

 1. Kjør systemet i sikkermodus
 2. Sjekk drivere
 3. Sett VPN ren på nytt
 4. Kjør SFC og DISM
 5. Skann system for skadelig programvare
 6. Bruk en skikkelig VPN

1: Kjør systemet i sikkermodus

Først må vi sørge for at VPN-applikasjonen er den som forårsaker denne forekomsten. Den beste måten å avgjøre om en tredjepartsapplikasjon forårsaker systemfrysing er å starte det gjeldende systemet i sikkermodus. Sikker modus lar deg starte systemet med bare minimal drivere og tredjeparts applikasjoner.

Når du har kjørt det, bør du kunne bekrefte om VPN er skyldige eller ikke. Hvis systemet fungerer sømløst i Safe Mode, foreslår vi at du følger de videre trinnene. På den annen side, hvis problemet er vedvarende, prøv å tilbakestille PCen til fabrikkverdier.

Slik aktiverer du sikker modus i Windows 10:

 1. Trykk og hold nede Skift .
 2. Mens du holder Shift, klikker du på Start> Strøm> Start på nytt .

 3. Klikk Feilsøking .
 4. Velg Avanserte alternativer .
 5. Velg Oppstart innstillinger, og klikk deretter Restart .
 6. Velg Sikker modus (eller Sikker modus med nettverk).
 7. Hvis systemet fungerer uten frysing, start datamaskinen på nytt og fortsett med feilsøkingen.

På den annen side, hvis problemet vedvarer, foreslår vi at du bruker alternativet Gjenoppretting (Tilbakestill denne PCen) eller utfører en ren installasjon.

2: Kontroller drivere

De fleste av VPN-ene vil ved installering installere flere nettverksdrivere og bruke dem til å opprette et virtuelt nettverkskort. Imidlertid kan de, som samme som tilhørende programvare for andre enheter, mislykkes i ulike situasjoner. Det er derfor vi oppfordrer deg til å dobbeltsjekke driverne og installere dem på nytt. Og vi vet alle at en bestemt feil driver kan fullstendig forstyrre systemytelsen.

Den beste måten å gjøre det på er å installere VPN selv, da driverne kommer med installasjonen utelukkende. Når du har gjort det, bør problemet løses. For å sjekke, høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling. Når du er der, utvider du nettverksadapteren.

3: Installer VPN ren på nytt

Siden vi nevnte reinstallasjon som en løsning for driverproblemet, må vi forklare hvordan du installerer VPN på nytt rent. Standardinstallasjonen vil ikke være tilstrekkelig siden VPN integreres i registret. Det var derfor noen brukere hadde problemer med PC-frysing, selv etter å ha fjernet den bekymrende VPN-en.

Så, det vi trenger å gjøre er å fjerne VPN ren og installere den senere. Fortrinnsvis vil du bruke en tredjepart avinstallerer, som vil spore alle tilknyttede filer og fjerne dem tilsvarende.

Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Åpne Kontrollpanel ved å skrive inn kontroll i Windows Søkefelt og velg det fra listen over resultater.
 2. Klikk på Avinstaller et program .

 3. Avinstaller VPN .
 4. Last ned og kjør IObit Uninstaller (gratis verktøy) og fjern alle tilknyttede filer og registerinnganger.
 5. Last ned VPN-klienten igjen og installer den.

4: Kjør SFC og DISM

Systemet fryser skal ikke tas lett. Som vist er så mange tilfeller, er dette bare en start på en uopprettelig kritisk feil som til slutt vil tvinge deg til å bruke gjenopprettingsalternativene eller installere systemet på nytt. Men før vi går til faste skritt, la oss gi systemverktøyene et forsøk. Det er to verktøy du kan bruke gjennom den forhøyede kommandoprompt.

Den første er System File Checker, og her er hvordan du kjører den:

 1. Skriv cmd i Windows Search-feltet. Høyreklikk på Kommandoprompt og kjør det som admin.
 2. I kommandolinjen skriver du sfc / scannow og trykker Enter.

 3. Etter at skanningen er ferdig og det ikke er noe å rapportere, prøv DISM.

Den andre er verktøyet DISM (Deployment Image Servicing and Management). Følg disse instruksjonene for å utnytte den:

 1. Åpne kommandoprompt med administrative tillatelser.
 2. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • DISM / online / Cleanup-Image / ScanHealth

  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
 3. Dette kan ta en stund. Etter at skanningen er ferdig, start datamaskinen på nytt og let etter forbedringer.

5: Skannesystem for skadelig programvare

En av de viktigste forholdsreglene inkluderer å skanne Windows 10 for virus. Det er alltid en mulighet (ikke så langt, avhengig av dine vanlige vaner) at systemet er infisert med en ondsinnet programvare. Eller, i det minste VPN-klienten du har brukt. Derfor oppfordrer vi deg til å utføre en dyp skanning for mulig skadelig tilstedeværelse.

Du kan gjøre det med noen tredjeparts antivirusprogramvare, men vi vil vise deg hvordan du gjør det med Windows-innfødte Windows Defender. Følg disse trinnene for å skanne Windows 10:

 1. Åpne Windows Defender fra varslingsområdet.
 2. Velg Virus og trusselbeskyttelse .

 3. Åpne "Kjør en ny avansert skanning" .

 4. Velg Windows Defender Offline Scan og klikk Scan Now .

6: Bruk en riktig VPN

Til slutt, de eneste tingene vi kan foreslå vurderer å tilbakestille PCen til fabrikkverdier og flytte til en skikkelig VPN-løsning. Den endelige tanken for mange av de berørte brukerne var at VPN de brukte var subpar i mange kategorier. Og det er noe du må godta hvis du bestemmer deg for å kjøre en gratis løsning.

Det vi heller foreslår, er å prøve hvis du virkelig trenger å bruke en premium VPN. I det minste, hvis du bruker VPN-er i stor utstrekning (ikke for en enkelt logging hvert par dager). Vi foreslår at du sjekker CyberGhost 7 VPN for Windows. Dette er den nyeste versjonen av dette fantastiske VPN-verktøyet, og det har mange nye funksjoner og funksjoner.

Hvorfor velge CyberGhost? Cyberghost for Windows
 • 256-biters AES-kryptering
 • Over 3000 servere over hele verden
 • Flott prisplan
 • Utmerket støtte
Få nå CyberGhost VPN

På det notatet kan vi kalle det en vikle. Hvis du er klar over noen alternative løsninger eller har noen spørsmål å spørre, er du velkommen til å legge inn dem i kommentarfeltet nedenfor. Vi ser frem til å høre fra deg.