Løs: "Datamaskinen er lav på minne" på Windows 10, 8.1 eller 7

Windows 8, Windows 8.1 og Windows 10 er gode plattformer som tilbyr flere innebygde funksjoner som kan brukes for å forbedre brukeropplevelsen og feilsøke problemer med letthet (vi vet alle at det er mange problemer som kan oppstå, hovedsakelig forårsaket av uforenelighetsrelaterte problemer).

En vanlig feil utgitt av Windows 8 / Windows 8.1 / Windows 10-systemet (som ikke kan løses ved hjelp av klassiske feilsøkingsprosesser) er den som refererer til lavt virtuelt minne. Dessverre kan du ikke løse dette problemet automatisk. Men i denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan løse "Datamaskinen har lite minne" Windows 8.1 / 10-feilen i løpet av minutter ved hjelp av en rekke enkle feilsøkingstrinn.

Denne meldingen refererer til lavt virtuelt minne, et problem som kan føre til lags og funksjonsfeil på Windows 8.1 / Windows 10-enheten, for ikke å nevne at det er ganske stressende å få samme advarsel om og om igjen. Uansett er det flere årsaker som kan føre til at feilen "Din datamaskin er lav i minnet", så du bør lese alle retningslinjene nedenfor, før du bruker den riktige feilsøkingsløsningen for Windows 8 / Windows 8.1 / Windows 10-tabellen, bærbar PC eller bordet. Derfor, ikke nøl med og sjekk våre løsninger som er oppført i denne dedikerte trinnvise veiledningen.

Det er mange tilfeller der denne feilen kan oppstå. Denne feilsøkingsguiden viser deg hvordan du løser dette irriterende problemet i følgende tilfeller:

 • Datamaskinen er lav i minnet, men det er ikke - mange brukere rapporterer at når dette varselet virker, fungerer PC-minne faktisk riktig. Det ser ut til at datamaskinen på en eller annen måte misinterpreterer ulike minneindikatorer.

"Jeg får disse meldingene noen ganger, selv når min 16 GB fysiske RAM bare er halvt brukt, enn si det store virtuelle RAM-settet fra Windows. Dette var hovedgrunnen til at jeg oppgraderte fra min gamle laptop (8 GB RAM, samme symptomer) Er det en måte å deaktivere denne meldingen på?

 • Datamaskinen er lav på minnet Claymore - denne cryptocurrenty-gruven bruker for mye minne for mye, noe som utløser de lave minnetalarmene.
 • Datamaskinen har problemer med svart skjerm med lite minne - Noen ganger utløser den lave minnet feilen også problemer med svart skjerm, noe som tvinger brukerne til å starte PCene på nytt.

Jeg fortsetter å få denne meldingen siden oppgradering til Windows 10. Min pc-skjerm blir da svart og jeg må starte datamaskinen på nytt, jeg har aldri hatt dette problemet med Windows 7. Kan noen hjelpe? Takk skal du ha

 • CutePDF 'Datamaskinen er lav i minnet' -varsler - CutePDF er en PDF-omformer som ofte viser lavt minnevarsel. Disse meldingene vises vanligvis når brukere vil skrive ut de konverterte PDF-filene.
 • Datamaskinen er lav i minnet Excel - Noen ganger kan det være en svært vanskelig oppgave å lagre en Excel-fil på grunn av feilmeldingen om lavminnet som blokkerer prosessen, slik denne brukeren rapporterer:

"Jeg har en ny, veldig kraftig datamaskin. Intel Core i7 med en 8mb L3 cache, en 256gb SSD OS-stasjon, hvorav det er 205gb gratis, to 1TB mekaniske harddisker satt opp i RAID 1, et NVIDIA GeForce GTX 670MX grafikkort og 16gb 1666mhz ram. [...] Med ingen andre programmer åpne, hvis jeg åpner e-posten min, (Outlook 2013 btw), start en ny e-post, og prøv å legge ved en liten Excel-fil, (jeg snakker 40kb liten!) Jeg får en feilmelding om at Det er ikke nok minne til å kjøre Excel! "

 • Datamaskinen har lite minne. Dying Light, Call of Duty, WoW og mer . Hvis du er en gamer, har du sikkert oppdaget denne feilmeldingen ganske mange ganger. Spill bruker store biter av minne, og av denne grunn utløser de ofte små minnefeil.

"Etter et par minutter mens jeg spiller WoW, vil datamaskinen vise en feilboks som sier at jeg kjører lavt minne, at jeg skal lukke programmet og lagre filer. [...] Det problemet har aldri skjedd med meg før, og idk hvorfor det er nå. Jeg har 8 GB minne på denne datamaskinen, så det er ingen grunn til å si at jeg kjører lavt minne. "

Vi håper at følgende feilsøkingstrinn vil være nyttig i de fleste tilfeller som er nevnt ovenfor, om ikke alle.

Hvordan fikse "Datamaskinen er lav i minnet" Windows Feil

 1. Kjør en full systemskanning
 2. Lukk programmene som bruker for mye minne
 3. Bruk Windows Feilsøking
 4. Øk virtuelt minne manuelt
 5. Reparer registeret ditt
 6. Oppdater ditt operativsystem
 7. Sjekk disken din for feil
 8. Rengjør dine midlertidige filer og mapper
 9. Fjern nylig installert programvare

Løsning 1 - Kjør en fullstendig systemskanning

Enkelte ondsinnede filer kan spørre deg om "Varselet om datamaskinen er lav i minnet". De samme programmene vil da be deg om å laste ned ulike "dedikerte" programvare for å fikse problemet med lavt minne. Selvfølgelig er dette bare en svindel, og du bør ikke laste ned eller installere noe på din Windows 10-PC.

Alt du trenger i dette tilfellet er et sterkt antivirusprogram, samt et antimalware-verktøy. Utfør en full skanning av datamaskinen for å fjerne skadelig programvare.

Du kan bruke Windows-innebygd antivirus, Windows Defender eller tredjeparts antivirusløsninger. Vi anbefaler Bitdefender som det er Verdens Nr.1 ​​Antivirus og har mange nyttige funksjoner og beskyttelsesverktøy.

 • Last ned Bitdefender Antivirus (50% av alle planer)

Slik kjører du en fullstendig systemskanning på Windows 10 Creators Update:

 1. Gå til Start> skriv 'defender'> dobbeltklikk Windows Defender for å starte verktøyet
 2. I skjermbildet til venstre velger du skjoldikonet

 3. I det nye vinduet klikker du på Avansert skanning

 4. Kontroller alternativet full skanning for å starte en fullstendig malware-skanning.

Hvis virus eller malwareinfeksjon var den opprinnelige årsaken til problemet, bør du etter at du har brukt et sikkerhetsverktøy, forsvinne popup-vinduet med lavt minne.

For denne typen feil anbefaler vi også at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil. Det vil også optimalisere PCen din for maksimal ytelse.

Løsning 2 - Lukk programmer som bruker for mye minne

Vanligvis vises "Datamaskinen er liten i minnet". Feil vises når det er mange prosesser som kjører, eller programmene bruker for mye minne. I dette tilfellet vil ikke RAM-en din støtte alle disse prosessene, og du vil bli bedt om å gjøre noen endringer for å deaktivere noen av programmene dine.

Vel, det er akkurat det du burde gjøre - selvfølgelig, fjern bare prosessene som ikke er viktige for deg. Som en rask påminnelse, kan du skade operativsystemet hvis du deaktiverer en systemprosess.

1. Start derfor Oppgavebehandling på enheten din - du kan gjøre dette ved å høyreklikke på oppgavelinjen og velge alternativet doblet som "Oppgavebehandling".

2. Deretter velger du Prosess- fanen i oppgavebehandlerens hovedvindu og klikker på Minne (Privat arbeidssett) for å sortere prosessene dine ved hjelp av minnebruk.

3. Derfra fjerner du eller avslutter prosessene som bruker for mye minne. Dette bør løse dine problemer.

Løsning 3 - Bruk Windows Feilsøking

I noen tilfeller er sjeldne, hvis et program for tiden er stengt, eller hvis noe ikke fungerer riktig på Windows 8 / Windows 8.1 / Windows 10-systemet, kan du bli bedt om at feilmeldingen "Din datamaskin er lav i minnet" . Dette skjer fordi Windows tilordner for mye virtuelt minne til den nevnte prosessen, mens systemet prøver å fikse alle problemene. Du kan faktisk si at datamaskinen din tenker litt for mye.

Uansett, vær ikke bekymret da du kan løse disse problemene ved å kjøre Feilsøkingsverktøyet for systemvedlikehold - se trinnene nedenfor.

 • Fra startskjermbildet trykker du på " Wind + F " tastaturtastene.
 • Skriv inn " Feilsøking " i søkeboksen.
 • Fra vinduet Feilsøking velg " Vis alle " (plassert på venstre panel) og velg "Systemvedlikehold".
 • Trykk på " Neste " og vent mens Windows 8-systemet kjører feilsøkingsprosessen.

Hvis du vil unngå å lukke programmer, kan du også bruke Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy.

 1. Gå til Innstillinger> Feilsøk> rul ned til Finn og reparer andre problemer

 2. Hvis en av appene som er installert på PCen, bruker for mye minne, anbefaler vi at du kjører feilsøkingsverktøyet for Windows Store Apps. Det er den siste på listen.

Løsning 4 - Øk det virtuelle minnet manuelt

Ved å øke ditt virtuelle minne, vil du kunne løse problemer med lavt minne eller varsler. Selvfølgelig må du gjøre det manuelt, da det ikke er noen apps dedikert til denne saken. Prosessen kan enkelt brukes, bare følg trinnene nedenfor:

 1. Gå til Startskjerm > skriv inn "advaced system settings"> dobbeltklikk på det første resultatet

 2. Velg fanen Avansert og klikk Innstillinger under ytelsespanelet .

  ytelse> innstillinger "layout =" intrinsic ">
 3. I det nye vinduet klikker du kategorien Avansert, og går til Virtual Memory- panelet. derfra velger du " Endre ".

 4. Rengjør boksen " Administrer automatisk personsøkingsstørrelse for alle stasjoner ".
 5. Klikk på Disk (Volumetikett) og velg Tilpasset størrelse .

 6. Legg til en ny størrelse i megabyte i boksen Startstørrelse (MB) eller Maksimal størrelse (MB) og velg deretter "Set".

Løsning 5 - Reparer registeret ditt

Den enkleste måten å reparere registeret ditt er å bruke et dedikert verktøy, for eksempel CCleaner. Ikke glem å først sikkerhetskopiere registeret ditt hvis noe går galt.

 • Last ned CCleaner og bruk denne håndboken for å rense systemet

Du kan også bruke Microsofts System File Checker for å sjekke om systemfilens korrupsjon. Verktøyet verifiserer integriteten til alle beskyttede systemfiler og reparerer filer med problemer når det er mulig. Slik kjører du en SFC-skanning:

1. Gå til Start> skriv cmd > høyreklikk Kommandoprompt> velg Kjør som administrator

2. Skriv inn sfc / scannow- kommandoen

3. Vent på at skanneprosessen skal fullføres, og start datamaskinen på nytt. Alle ødelagte filer vil bli erstattet ved omstart.

Løsning 6 - Oppdater ditt operativsystem

Kontroller at du kjører de nyeste Windows OS-oppdateringene på maskinen din. Som en rask påminnelse ruller Microsoft ut Windows-oppdateringer for å forbedre systemets stabilitet og fikse ulike problemer.

For å få tilgang til Windows Update-delen, kan du bare skrive "oppdatering" i søkeboksen. Denne metoden fungerer på alle Windows-versjoner. Gå deretter til Windows Update, se etter oppdateringer og installer de tilgjengelige oppdateringene.

Løsning 7 - Sjekk disken din for feil

På Windows 8.1 kan du hente stasjonen du vil sjekke inn Filutforsker. Høyreklikk deretter stasjonen du vil skanne, og velg Egenskaper. Gå til kategorien Verktøy, velg Kontroller og velg deretter Skann disk.

På Windows 10 kan du kjøre en diskkontroll ved hjelp av kommandoprompt.

Start Kommandoprompt som administrator og skriv inn kommandoen chkdsk C: / f etterfulgt av Enter. Erstatt C med brevet i harddiskpartisjonen.

Som en rask påminnelse, hvis du ikke bruker parameteren / f, viser chkdsk en melding om at filen må løses, men det løser ikke feil. Chkdsk D: / f- kommandoen oppdager og reparerer logiske problemer som påvirker stasjonen. For å reparere fysiske problemer, kjør også parameteren / r.

Løsning 8 - Rengjør midlertidige filer og mapper

Den enkleste og raskeste måten å slette midlertidige filer og mapper på, er å bruke Diskopprydding. Når du bruker datamaskinen eller surfer på Internett, samler PCen ulike unødvendige filer.

Disse såkalte søppelfilene kan påvirke datamaskinens behandlingshastighet, og utløse også små minnevarsler.

Slik bruker du Diskopprydding på Windows 10:

1. Gå til Start> skriv Diskopprydding> start verktøyet

2. Velg disken du vil rense> verktøyet forteller dem hvor mye plass du kan frigjøre

3. Velg "Ryd opp systemfiler".

Løsning 9 - Fjern nylig installert programvare

Hvis du nylig installerte ny programvare på datamaskinen din, kan du prøve å avinstallere den.

Gå til Start> skriv inn Kontrollpanel> velg program (er) som nylig ble lagt til> klikk Avinstaller.

Start deretter datamaskinen på nytt, og se om problemet har blitt løst.

konklusjoner

Dette er de beste metodene som skal brukes når du arbeider med "Datamaskinen har lite minne" Windows 8.1 / 10-feil.

Hvis du ikke kunne løse disse problemene etter at du har brukt disse retningslinjene, bør du vurdere å utvide RAM-en. Hvis du har noen spørsmål, eller hvis du trenger ekstra hjelp, gi oss en beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig publisert i mai 2014 og har siden blitt fullstendig oppgradert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.