Fjern forhåndsinstallert programvare på en ny datamaskin med disse verktøyene

Du har nettopp kjøpt deg den nye PCen du lengter etter, og nå kan du ikke vente å bruke den. Du er ivrig etter å nyte alle de nye funksjonene dine venner har snakket om i så lenge, og du kan ikke vente på å se hvor raskt programmer lastes med ett enkelt klikk. Men da får du en stygg overraskelse ...

Skriv inn programvaren mareritt

I stedet for glede får du sjokk fordi etter at den nye datamaskinen støter opp, hilser den deg med irriterende popup-annonser, sammen med mange snarveier til ubrukelige programmer og tjenester som du ikke ba om. Før du til og med kommer til å klikke på noe, kobler datamaskinen automatisk til Internett og laster allerede ned de nyeste oppdateringene for alle prøveversjonen antivirusprogrammer og antispionprogramvare installert på den. Du får også alle slags varsler og varsler om IT farer som du bare hører om i horrorhistorier, og ikke var sikker på at de egentlig egentlig eksisterte eller ikke. Vi er ganske sikre på at alt dette høres ut som et mareritt.

Unødvendig programvare klemmet inn av produsenter

En av de nestiest tingene med å kjøpe en ny PC eller bærbar PC, er hvordan det vanligvis kommer med masse ubrukelig programvare og unødvendige tillegg som er forhåndsinstallert av produsenten. Selv store navn som HP, Dell, Lenovo og Asus gjør dette, og mens noen ting de legger til, ikke er så stor, er andre - som nettleserens verktøylinjer, forsøk på sikkerhetsprogramvare og OEM-støttede verktøy. Noen av denne programvaren kan til og med bli klassifisert skadelig.

Alle disse appene klamrer seg til den splitter nye Windows-maskinen og kan påvirke ytelsen, noe som får den til å starte eller jobbe sakte, selv når det er helt nytt. Hvis du avinstallerer disse unødvendige appene manuelt, vil det ta tid og tålmodighet, men heldigvis er det noen løsninger i form av programmer som er spesielt utviklet for å kvitte seg med all uønsket programvare automatisk.

De beste verktøyene for å fjerne PC bloatware

IObit Uninstaller PRO 7 (antydet)

Dette er et annet gratis program som viser deg en liste over alle programmene som er installert på datamaskinen. Du velger bare hvilken du vil bli kvitt, og klikk Avinstaller. Det er veldig nyttig fordi det forteller deg hvilke tilleggsprogrammer og plugins som er klarert og hvilke som ikke er.

  • Last ned IObit Uninstaller PRO 7 gratis versjon her

Revo Uninstaller (foreslått)

Et annet nyttig program er den store Revo Uninstaller som kommer i gratis, betalt, og en bærbar betalt versjon. Når du laster det for første gang, vil det vise deg en liste over alle installerte programmer for alle brukerne av systemet. Det vil også vise deg avanserte detaljer om dem, for eksempel installasjonsdato, størrelse og så videre. Du må bare velge et program og klikke på Avinstaller-knappen for å sende det bort.

Den gratis versjonen har ikke massevis av funksjoner, men det er fortsatt veldig nyttig. Den betalte versjonen er $ 39, men hvis du vil holde enheten ren og pen, er programmet fantastisk.

  • Last ned Revo Uninstaller Pro prøveversjon her

PC Decrapifier

Dette er et gratis og brukervennlig program som har eksistert i svært lang tid, og fungerer perfekt med alle Windows-versjoner fra Windows 2000 helt til Windows 8. Programvaren finner alle uønskede programmer og programmer slik at du kan velge hva du vil ha avinstallert og deretter automatisk gjøre jobben for deg. Programmet har en stor liste over prøveversjoner som vanligvis kommer med nye enheter. Når det er installert, vil det opprette et systemgjenopprettingspunkt og derfra må du bare velge elementene fra listen og klikke på Neste.

PC Decrapifier er gratis for personlig bruk og koster $ 25 for kommersielle formål.

  • Last ned PC Decrapifier her

SlimComputer

Denne har noen ekstra funksjoner sammenlignet med PCDecrapifier designet for å rengjøre alt forhåndsinstallert søppelpost du ikke trenger på en PC. Den har en oppstarts- og serviceoptimaliserer, en generell programvareavinstaller, en nettlesersøk og verktøylinjekontroll, og en Windows-verktøyseksjon med rask tilgang til en rekke programmer som Diskhåndtering, Enhetsbehandling eller Regedit.

Programmets søk er delt inn i kategorier av uønskede apper, tilleggsprogrammer og nettleser verktøylinjer, oppstartsposter og forhåndsinstallerte snarveier. Du må bare gå gjennom hver av dem og verifisere de du vil fjerne. Du har også et Gjenopprett-alternativ hvis du vil angre en fjerning du har gjort ved en feil.

  • Last ned SlimComputer her

Koble datamaskinen min

Denne programvaren er designet for å fjerne den unødvendige bloatware som følger med en ny datamaskin. Dens bærbarhet er en bonus. Dette verktøyet fokuserer ikke på å finne bestemte søppelfunksjoner, men lister opp alt i en PC, inkludert oppstartsprogramvare, skrivebordsartikler og all viktig programvare.

Under avinstallasjonsprosessen vil den automatiske prosessen søke og fjerne registeroppføringer og gjenværende filer fra maskinen din. En ting å se etter, er at den ikke diskriminerer mellom god og dårlig programvare siden det er en bulkavinstaller.

  • Last ned Koble datamaskinen min her

Skal jeg fjerne den?

Dette er en detektor og fjerner av produsenten bloatware, prøveversjon og uønskede programmer, inkludert verktøylinjer, adware og annen søppel. Det vil skanne datamaskinen og deretter rangere alt som er funnet. Jo høyere et element er plassert på listen, desto mer anbefales det for fjerning.

  • Last ned skal jeg fjerne det? her

AppRemover

Dette verktøyet er litt forskjellig fra alle de andre fordi det var designet for å søke i systemet spesielt for noe, noe som gir deg muligheten til å avinstallere sikkerhetsprogramvare spesielt. Antivirus- og Internett-sikkerhetstester er de største avløpene på en ny datas performace, derfor må de fjernes hvis du ikke har noe for dem. Programmer i denne kategorien inkluderer Norton og McAfee produkter; deres fjerning alene bør gi din datamaskin en ytelse boost på egen hånd.

  • Last ned AppRemover her

Selv om ingen av disse verktøyene gir en perfekt en-klikk-løsning, er de alle veldig nyttige for å rydde datamaskinen din av uønsket programvare.