PROSESSEN ER LÅSET SIDER feil i Windows 10 [FULL FIX]

Det finnes et bredt spekter av BSoD-feil, og det som er vanlig for alle disse feilene er at de krasjer Windows 10 og starter datamaskinen på nytt for å unngå skade.

Disse typer feil kan være plagsomme, derfor i dag skal vi vise deg hvordan du kan fikse PROCESS HAS LOCKED PAGES feil.

Fix PROCESS HAR LOCKED PAGES BSoD-feil

 1. Pass på at Windows 10 og drivere er oppdatert
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Sjekk harddisken
 6. Slett den problematiske programvaren
 7. Installer den eldre versjonen av driverne
 8. Nedgrader BIOS
 9. Slett Cubase-applikasjonsdata
 10. Tilbakestill Windows 10

Hvordan løser jeg PROCESS HAS LOCKED PAGES feil?

Løsning 1 - Pass på at Windows 10 og drivere er oppdatert

Windows 10 er ikke et perfekt operativsystem, og med visse maskinvare og programvare kan det oppstå problemer. Heldigvis løser Microsoft vanligvis disse problemene gjennom Windows-oppdateringer.

Disse oppdateringene gir forbedret sikkerhet, samt nye funksjoner, men viktigst er det at disse oppdateringene løser mange maskinvare- og programvareproblemer som kan forårsake BSoD-feil som PROCESS HAS LOCKED PAGES. Hvis du ønsker at datamaskinen skal være feilfri og stabil, må du oppdatere Windows 10 ofte.

Selv om Windows-oppdateringer kan løse mange problemer, er det også viktig at du holder sjåførene oppdatert. Hvis en bestemt driver er utdatert eller ødelagt, vil Windows 10 ikke kunne bruke den enheten, og du får en BSoD-feil.

Siden drivere kan være en årsak til BSoD-feil, oppfordrer vi deg til å oppdatere driverne så ofte du kan. Oppdatering av drivere på Windows 10 er enkelt, og du kan gjøre det direkte fra Enhetsbehandling. For å oppdatere driverne gjør du følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn driveren du vil oppdatere, høyreklikk den og velg Oppdater driverprogramvare .

 3. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare . Windows 10 vil nå laste ned og finne den beste driveren for enheten din.

 4. Gjenta dette trinnet for alle drivere som du vil oppdatere.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Hvis oppdateringen av driverne ikke ble gjort, vil vi prøve Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet kan brukes til å løse alle slags problemer inne i systemet, inkludert BSOD-feilene.

Slik kjører du feilsøkingsverktøyet for Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Gå over til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 3. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 4. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 5. Følg ytterligere instruksjoner for å fullføre feilsøkingsprosessen.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Den neste feilsøkingsprogrammet i kø er SFC-skanningen. Dette verktøyet kontrollerer korrupte systemfiler, og reparerer dem, hvis det er mulig. Så hvis en skadet systemfil er årsaken til feilen PROCESS HAS LOCKED PAGES, vil dette verktøyet trolig løse det.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, og åpne Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til skanningen skal fullføres.
 4. Hvis løsningen er funnet, vil den bli brukt automatisk.
 5. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Og den tredje feilsøkeren vi skal prøve her, er DISM. Dette verktøyet distribuerer systembildet, og løser potensielle problemer underveis. Så det er mulig at kjører DISM vil også løse feilen PROCESS HAS LOCKED PAGES.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kontroller harddisken

Hvis det er et problem med harddisken din, er BSOD problemer ganske mulig. For å sjekke om dette er tilfelle, kjør kommandoen chkdsk. Denne kommandoen skanner alle partisjonene dine for potensielle problemer. Hvis løsningen er tilgjengelig, vil dette verktøyet også gjelde det.

Slik kjører du kommandoen chkdsk i Windows 10:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd

  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:
  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Selv om oppdatering av drivere fra Enhetsbehandling er enkelt, hevder enkelte brukere at denne metoden ikke alltid er pålitelig. Ifølge dem laster Device Manager ikke alltid ned de nyeste driverne, derfor er det bedre å laste ned drivere manuelt. For å gjøre det må du bare besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din.

Løsning 6 - Slett problematisk programvare

Ofte kan visse programmer forårsake PROCESS HAS LOCKED PAGES feil, og for å løse dette problemet anbefales det at du finner og avinstallerer problematisk programvare. Ifølge brukerne kan den vanlige årsaken til dette problemet være verktøy som IOBit Password Folder, så hvis du bruker det nevnte verktøyet, må du fjerne det.

Brukerne rapporterte også at denne feilen kan være forårsaket av USB Disk Security-antivirus, så du må kanskje fjerne dette verktøyet for å fikse dette problemet.

Det er verdt å nevne at nesten alle tredjeparts antivirusprogramvare kan forårsake dette problemet, så husk å fjerne alle installerte antivirusprogrammer du har. For å fjerne et antivirusprogram helt, må du bruke dedikert avinstalleringsverktøy. Mange sikkerhetsselskaper har disse verktøyene på deres nettside, så vær sikker på å laste ned en for antivirusprogramvaren.

Løsning 7 - Installer den eldre versjonen av driverne

Selv om bruk av de nyeste driverne alltid anbefales, kan noen ganger de nyeste driverne ha visse problemer som kan føre til at BSoD-feil som PROCESS HAS LOCKED PAGES, vises.

Blackmagic Intensity Pro-eiere rapporterte at de hadde visse problemer med de nyeste driverne, og for å fikse Blue Screen of Death-feilen måtte de avinstallere den nyeste driveren og bytte til den eldre versjonen. For å avinstallere en bestemt driver, gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling fra listen.
 2. Finn den problematiske driveren, høyreklikk den og velg Avinstaller fra menyen.

 3. Hvis det er tilgjengelig, sjekk Slett driverprogramvare for denne devic e og klikk OK .

 4. Når driveren er slettet, start datamaskinen på nytt.

Når du starter datamaskinen på nytt, installerer Windows 10 automatisk standarddriveren. Hvis standarddriveren fungerer, og systemet er stabilt, kan du fortsette å bruke det. Du kan oppdatere driveren hvis du ønsker det, men pass på at du ikke laster ned og installerer den samme problematiske versjonen.

Løsning 8 - Nedgrader BIOS

Oppdatering av BIOS er alltid nyttig siden det lar deg bruke nye funksjoner og ny maskinvare med hovedkortet ditt, men ifølge brukerne kan det oppstå problemer etter at BIOS er oppdatert. Ifølge dem har feilen PROCESS HAS LOCKED PAGES startet etter BIOS-oppdateringen, og den eneste løsningen var å nedgradere BIOS til den eldre versjonen.

Nedgradering BIOS er en avansert prosedyre som kan forårsake permanent skade på PCen din hvis du ikke er forsiktig, så bruk ekstra forsiktighet hvis du bestemmer deg for å utføre det. I tillegg må du kontrollere nøye gjennom hovedkorthåndboken for detaljerte instruksjoner.

Løsning 9 - Slett Cubase-applikasjonsdata

Få brukere rapporterte PROCESS HAS LOCKED PAGES BSoD-feilen mens du startet Cubase, og for å fikse denne feilen, er det nødvendig at du sletter alle filene fra Cubase Application Data-mappen. For å gjøre det, gjør du bare følgende:

 1. Gå til Cubase installasjonsmappe og finn mappen Cubase Application Data .
 2. Åpne mappen og slett alle filer fra den.
 3. Gjenta trinnene for alle tidligere versjoner av Cubase som du har installert.

Husk å utføre disse trinnene bare for eldre versjoner av Cubase som du ikke har tenkt å bruke lenger.

Løsning 10 - Tilbakestill Windows 10

Hvis feilen PROCESS HAS LOCKED PAGES skyldes programvare, kan du løse problemet ved å utføre Windows 10-tilbakestilling. Husk at du må opprette en sikkerhetskopi for filene dine, fordi Windows 10 reset vil slette alle filer og mapper fra C-stasjonen. For å kunne utføre Windows 10-tilbakestilling, trenger du kanskje også Windows 10-installasjonsmedier, så bruk Media Creation Tool til å opprette en oppstartbar USB-minnepinne. For å tilbakestille Windows 10 gjør du følgende.

 1. Start datamaskinen på nytt mens den starter opp for å starte automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen .
 3. Velg Fjern alt> Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine . Klikk på Tilbakestill- knappen.
 4. Følg instruksjonene og vent på tilbakestilling for å fullføre.

Hvis BSoD-feilen vises, selv etter at Windows 10 er nullstilt, betyr det at feilen er forårsaket av en feilaktig eller inkompatibel maskinvare, så vær sikker på å sjekke maskinvaren og erstatte eventuelle defekte maskinvarekomponenter.

Vi anbefaler på det sterkeste at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

PROSESSEN HAR LÅSEDE SIDER BSoD-feil kan være en stor hindring, men vi håper at du klarte å løse det ved å bruke en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.