Outlook vil ikke åpne i Windows 10, men du kan fikse det

Outlook er en av de mest brukte e-postklienter på Windows 10-plattformen med millioner av brukere over hele verden. Dessverre rapporterte mange brukere at Outlook ikke vil åpne på sin Windows 10-PC. Dette kan være et problem, spesielt hvis du bruker Outlook ofte, så la oss få det til å løse det.

Merk: Hvis du ikke kan fikse Outlook-problemer, eller du bare vil ha en god e-postklient, anbefaler vi sterkt Mailbird. En leder på markedet, vil tilfredsstille alle dine behov i adresseledelse.

 • Last ned nå Mailbird (gratis)
 • Last ned Mailbird Pro (50% avslag)

Beklager, vi har problemer med å starte Outlook [FIX]

 1. Start Outlook i sikkermodus og deaktiver tilleggene
 2. Opprett en ny profil
 3. Reparere Outlook-datafilen
 4. Bruk kommandoen / resetnavpane
 5. Kontroller at Outlook ikke kjører i Kompatibilitetsmodus
 6. Bruk Microsoft Support and Recovery Assistant
 7. Endre DPI-innstillingene
 8. Logg ut av iCloud
 9. Bruk alternativet Ny e-postmelding
 10. Bruk et eget passord for Outlook
 11. Prøv å bruke en eldre versjon av Outlook
 12. Endre måten du lukker Outlook på
 13. Prøv å sende en fil med Outlook
 14. Slett Outlook App Data-mappen
 15. Sjekk om du har tillatelser til å få tilgang til PST-filen din
 16. Kjør kommandoen sfc / scannow
 17. Slett registernøkkelen
 18. Fjern VPN-programvare

Løsning 1 - Start Outlook i Sikker modus og deaktiver tilleggene

Mange brukere elsker å bruke tillegg for å forbedre Utsiktsfunksjonalitet, men noen ganger kan tilleggsprogrammer skape visse problemer og forhindre at Outlook starter. Siden du ikke kan starte Outlook normalt, er din eneste løsning å starte Outlook i Sikker modus og deaktivere tillegg. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R, skriv inn Outlook / Safe, og trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når Velg profilvindu åpnes, klikker du OK . Hvis du blir bedt om å skrive inn et passord, må du skrive det og klikke på Godta .

Etter at du har startet Outlook i sikker modus, må du deaktivere tillegg. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. I Outlook velger du Arkiv> Valg> Add-ins .
 2. I Vis og administrer Office Add-ins, sørg for at Administrer-boksen viser COM Add-ins og velg .
 3. Husk listen over alle aktiverte tilleggene i Tilgjengelig tilleggsavsnitt og deaktiver alle de valgte tilleggene ved å fjerne merket i ruten. Klikk på OK .
 4. Lukk nå Outlook.

Nå som tilleggene er deaktivert, må du starte Outlook igjen og aktivere tilleggene en etter en til du finner årsaken til problemet ditt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows-tast + R og skriv inn Outlook . Trykk Enter eller klikk OK .
 2. Velg Arkiv> Valg> Add-ins og aktiver ett eller flere tillegg på listen.
 3. Lukk Outlook og start det på nytt.
 4. Aktiver en annen tillegg og gjenta Outlook-omstartssyklusen. Utfør dette trinnet til du finner det problematiske tillegget, og hold det deaktivert.

Ifølge enkelte brukere var problemet Microsoft CRM Add-in, og etter at deaktiveringen ble løst, ble problemet løst.

Få brukere rapporterte at de ikke kunne starte Outlook i Safe Mode ved å bruke Outlook / Safe-kommandoen. Hvis du har det samme problemet, må du passe på hele banen til filen outlook.exe i dialogboksen Kjør. I stedet for Outlook / Safe, ville du bruke "C: Program Files (x86) Microsoft OfficerootOffice16OUTLOOK.EXE" / safe kommandoen. Husk at banen til outlook.exe kan være forskjellig på PCen din, så dobbeltkjekke om før du bruker denne kommandoen.

Løsning 2 - Opprett en ny profil

Din Outlook-profil beholder alle dine Outlook-innstillinger, men hvis du får en eller annen grunn for at profilen din blir ødelagt, kan du oppleve dette problemet mens du starter Outlook. For å fikse dette problemet må du følge disse enkle trinnene:

 1. Trykk Windows-tast + X for å åpne Win + X-menyen og velg Kontrollpanel fra listen.

 2. Når Kontrollpanel åpnes, velger du Mail .
 3. Klikk på Vis profiler- knappen og velg Legg til .
 4. Skriv inn navnet på den nye profilen.
 5. Skriv inn ditt navn, e-postadresse og passord og klikk på Neste- knappen. Denne metoden vil sette opp alle nødvendige e-postinnstillinger manuelt. Hvis du vil, kan du også velge alternativet for å konfigurere Outlook-profilen manuelt.
 6. Klikk Fullfør, og den nye profilen skal legges til kategorien Generelt i Mail- dialogboksen. Velg Spør om en profil som skal brukes, og velg OK .
 7. Start Outlook og fra rullegardinlisten velg den nye profilen du nettopp har opprettet. Klikk på OK .

Hvis alt fungerer uten problemer med din nye Outlook-profil, kan du nå bytte tilbake til den opprinnelige Outlook-profilen og kontrollere om problemet er fullstendig.

Løsning 3 - Reparer Outlook-datafilen

Alle dine Outlook-e-postmeldinger, kontakter, oppgaver og hendelser lagres i datafilen. Noen ganger kan datafilen bli ødelagt, og det kan forhindre at Outlook åpnes. For å fikse dette problemet må du reparere datafilen ved å følge disse enkle trinnene:

 1. Gå til Office-installasjonsmappen din og kjør SCANPST.EXE .
 2. Klikk på Bla gjennom- knappen og velg Outlook-datafilen.
 3. Klikk på Start- knappen for å skanne datafilen. Hvis det oppdages feil, klikker du på Reparer- knappen for å reparere dem.

Hvis du bruker Microsoft Exchange, kan du bare slette datafilen, og den vil bli gjenskapt igjen. For å slette en datafil, følg disse trinnene:

 1. Gå til Kontrollpanel og velg Mail .
 2. Når Mail- vinduet åpnes, velger du E-postkontoer .
 3. Gå til Datafiler- fanen, velg Exchange-kontoen og velg Åpne filliste .
 4. Nytt Explorer- vindu åpnes. Lukk Mail- vinduet og bytt tilbake til Utforsker- vinduet. Finn datafilen og slett den.

Etter at du har slettet filen, vil den bli opprettet igjen med Microsoft Exchange når du starter Outlook.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil. Det vil også optimalisere PCen din for maksimal ytelse.

Løsning 4 - Bruk kommandoen / resetnavpane

Hvis Outlook ikke starter på din Windows 10-PC, kan du kanskje fikse det ved å kjøre / resetnavpane kommandoen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Pass på at Outlook er helt lukket.
 2. Trykk Windows Key + R, skriv utlook.exe / resetnavpane og trykk Enter for å kjøre den.

Ved å kjøre denne kommandoen fjerner du all tilpasning relatert til navigasjonsruten, og noen ganger kan dette løse dette problemet med Outlook.

Løsning 5 - Pass på at Outlook ikke kjører i kompatibilitetsmodus

Kompatibilitetsmodus er designet for å kjøre eldre programvare på Windows 10 som vanligvis ikke ville kjøre innfødt. Outlook er fullt optimalisert for Windows 10, derfor er det ikke nødvendig å bruke kompatibilitetsmodus. Faktisk, hvis du har kompatibilitetsmodus slått på for Outlook, kan du noen ganger føre til at dette problemet vises, derfor anbefales det å slå kompatibilitetsmodus for Outlook. For å gjøre det, høyreklikker du snarvei snarvei Outlook og velger Egenskaper fra menyen. Gå til kategorien Kompatibilitet, og kontroller at Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus ikke er slått på. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Løsning 6 - Bruk Microsoft Support and Recovery Assistant

Noen ganger kan du fikse Outlook-feil ved å kjøre Microsoft Support and Recovery Assistant-verktøyet. Dette verktøyet er utviklet for å løse vanlige problemer med Office-verktøy, og for å løse disse problemene trenger du bare å laste ned verktøyet, kjøre det og la det løse problemet for deg.

Løsning 7 - Endre DPI-innstillingene

Få brukere rapporterte at du kan fikse problemet med Outlook ganske enkelt ved å endre DPI-skaleringen til 100%. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Høyreklikk på skrivebordet og velg Visningsinnstillinger .

 2. Når vinduet Visningsinnstillinger åpnes, flytter du glidebryteren helt til venstre til den står 100% .

 3. Deretter logger du ut av Windows 10 og logger deg på nytt. Prøv å starte Outlook, og kontroller om problemet er løst.

Få brukere rapporterte at de klarte å løse dette problemet ved å senke skjermskalering til 200 DPI fra 250 DPI, slik at du kanskje vil prøve det også.

Løsning 8 - Logg ut av iCloud

iCloud er en populær sky lagringstjeneste opprettet av Apple, men dessverre kan denne skyttjenesten forårsake noen problemer med Outlook. For å fikse dette problemet med Outlook, trenger du bare å logge deg ut av iCloud og logge inn igjen, og du bør kunne starte Outlook uten problemer.

Løsning 9 - Bruk alternativet Ny e-postmelding

Før du prøver denne metoden, må du lukke Outlook helt. Vi foreslår at du bruker Task Manager til å lukke Outlook ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å starte Oppgavebehandling .
 2. Når Oppgavebehandling starter, finner du i prosessen- fanen Outlook-prosess og klikker Slutt oppgave- knappen.

Når du lukker Outlook, finn Outlook i Start-menyen, og klikk på høyre pil ved siden av det for å åpne hoppelisten. Du kan også høyreklikke Outlook på oppgavelinjen for å vise sin hoppeliste. Velg Ny e-postmelding eller nytt møte eller et annet alternativ. Et nytt vindu åpnes nå. Deretter høyreklikker du Outlook og velger Kjør som administrator alternativ. Outlook bør nå starte uten problemer.

Noen brukere foreslår også å endre filen Åpne ved start- alternativet mens du bruker denne metoden. Bare velg meldingen Ny e-post fra hoppelisten, og når Outlook åpnes, gå til Innstillinger> Avansert og endre Fil åpen på Start til Utboks . Start omstart av Outlook, og bytt fil åpen på start til Innboks. Lagre endringer, og problemet skal løses.

Løsning 10 - Bruk et eget passord for Outlook

Brukere rapporterte at du må bruke et eget passord for Outlook-kontoen hvis du bruker 2-trinns bekreftelse med Gmail-kontoen din. For å fikse dette problemet, generere bare 16-sifret App-passord som du vil bruke med Outlook. Etter at du har brukt det nye passordet med Outlook, bør problemet løses.

Noen brukere foreslår også å fjerne Gmail-kontoen din fra Outlook som en mulig løsning, så du vil kanskje prøve det.

Løsning 11 - Prøv å bruke en eldre versjon av Outlook

Brukere rapporterte at de ikke kunne starte Outlook 2016 på PCen, men en foreslått løsning er å bruke en eldre versjon av Outlook med PST-filen. Hvis du har en eldre versjon av Outlook tilgjengelig, kan du bruke din PST-fil med den uten problemer. Alle e-postene dine blir importert, og du kan fortsette hvor du sluttet. Dette er ikke en permanent løsning, men det er en nyttig løsning.

Hvis det ikke virker, kan du prøve å bruke en annen e-postklient. Det er mange gratis alternative postklienter som vil gjøre perfekt som en Outlook-utskifting. Vi anbefaler sterkt Mailbird som en av markedets ledere. Det er vennlig bruker og har mange flotte funksjoner som vil være svært hjelpsomme i å administrere e-postene dine.

Løsning 12 - Endre måten du lukker Outlook på

Dette er en annen løsning, men brukere rapporterte at det fungerer for dem. Tilsynelatende kan du stoppe denne feilen ved å velge Arkiv> Avslutt for å lukke Outlook. Ifølge brukerne vises denne feilen hvis du bruker X-knappen for å lukke Outlook, og derfor, i stedet for å lukke Outlook med X-knappen, prøver du å lukke det ved å klikke på Arkiv> Avslutt . Brukerne rapporterte at denne løsningen fungerer for dem, så du vil kanskje prøve.

Løsning 13 - Prøv å sende hvilken som helst fil med Outlook

Brukere rapporterte at de sitter fast på en behandlingsskjerm mens de prøver å starte Outlook. En foreslått løsning som kan fungere for deg, er å prøve å sende noen filer ved hjelp av Outlook. For å gjøre det, start Outlook, og du bør sitte fast på Behandlingsskjermbildet. Etter det skjer, åpne File Explorer og høyreklikk på hvilken som helst fil og velg Send til - post mottaker . Etter dette vil det nye e-postvinduet åpnes sammen med Outlook.

Løsning 14 - Slett Outlook App Data-mappen

Ifølge brukere kan du løse problemet med Outlook ved å slette Outlook AppData-mappen. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Pass på at Outlook er helt lukket.
 2. Trykk Windows Nøkkel + R og skriv inn % localappdata% .

 3. Naviger til Microsoft- mappen.
 4. Finn Outlook- mappen og slett den.
 5. Prøv å starte Outlook igjen.

Hvis Outlook klarer å starte, gjenopprettes alle de slettede filene og problemet må løses helt.

Noen brukere foreslår også å slette outlook.xml-filen, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn % appdata% . Trykk på Enter .
 2. Gå til MicrosoftOutlook- mappen, finn outlook.xml- filen og slett den.

Løsning 15 - Sjekk om du har tillatelser til å få tilgang til PST-filen

Outlook inneholder all informasjonen din i en PST-fil, men hvis du ikke har de nødvendige tillatelsene for å få tilgang til denne filen, kan det hende du støter på visse feil. I verste fall vil Outlook ikke kunne åpne på PCen. Heldigvis kan du løse dette problemet ved å endre sikkerhetsstillatelsene dine. Dette er en enkel prosedyre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Finn PST-filen, høyreklikk den og velg Egenskaper fra menyen.
 2. Gå til kategorien Sikkerhet og sjekk om brukernavnet ditt er tilgjengelig i delen Gruppe- eller brukernavn . Hvis ikke, klikk på Rediger- knappen.

 3. Klikk nå på Add- knappen for å legge til en ny bruker.

 4. I feltet Angi objektnavnene for å velge felt, skriv inn brukernavnet ditt og klikk på Kontroller navn . Hvis brukernavnet ditt er gyldig, klikker du OK for å legge til det.

 5. Velg ditt brukernavn fra gruppen eller brukernavnet og klikk Full kontroll i Tillat kolonne.

 6. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter å ha full kontroll over PST-filen, bør du kunne starte Outlook uten problemer.

Løsning 16 - Kjør kommandoen sfc / scannow

Hvis filene dine er ødelagt, kan du kanskje ikke starte Outlook i det hele tatt, men heldigvis løser du dette problemet ved å utføre en sfc-skanning. Dette er en enkel kommando som vil skanne og reparere systemet, og du kan utføre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) fra menyen.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn sfc / scannow og trykk Enter . Skanneprosessen starter nå, så vær sikker på at du ikke avbryter den eller avbryter den.
 3. Når skanningen er fullført, kontroller du om problemet med Outlook er løst.

Hvis problemet fortsatt varer, anbefaler vi deg også å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å skanne og fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Løsning 17 - Slett registernøkkelen

Du kan noen ganger fikse problemet med Outlook ved å slette en bestemt nøkkel fra registeret ditt. Før du foretar endringer i registret, anbefaler vi på det sterkeste å sikkerhetskopiere registeret dersom noe går galt. For å endre registret, gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit .

 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindows Messaging Subsystem Key og utvider den.
 3. Velg Profiler- tasten, høyreklikk den og velg Slett .
 4. Etter å ha gjort det, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 18 - Fjern VPN-programvare

VPN-verktøy er nyttige hvis du vil beskytte personvernet ditt mens du surfer på Internett, men VPN-verktøy kan forstyrre Outlook og føre til at dette og mange andre problemer oppstår. Brukere foreslår å deaktivere eller fjerne VPN-programvaren og kontrollere om det løser problemet.

Ikke å kunne starte Outlook kan være et stort problem, spesielt hvis du bruker Outlook som standard e-postklient, men du kan enkelt løse dette problemet ved å bruke en av våre løsninger.