Ingenting skjer når du klikker Kjør som administrator? Slik løser du det

Noen ganger kan problemer ved å prøve å kjøre visse applikasjoner, og når det gjelder problemer, rapporterte mange brukere at ingenting skjer når de klikker på Kjør som administratoralternativ. Dette kan være et problem, og i dagens artikkel viser vi deg hvordan du løser dette problemet.

Kjører programmer med administrative rettigheter er avgjørende for enkelte brukere, men noen ganger skjer ingenting når du klikker Kjør som administrator. Dette kan være et problem, og når det gjelder problemer, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Høyreklikk Kjør som administrator ikke fungerer Windows 10 - Dette problemet oppstår vanligvis på grunn av tredjeparts applikasjoner. For å fikse problemet, må du finne og fjerne disse programmene fra PCen.
 • Kan ikke kjøre som administrator Windows 10 - Du kan noen ganger støte på dette problemet hvis brukerprofilen din er skadet. For å fikse problemet, opprett en ny brukerprofil og kontroller om det løser problemet.
 • Kan ikke kjøre noe som administrator Windows 10 - Noen ganger kan antivirusprogrammet forstyrre bestemte applikasjoner. For å fikse problemet, deaktiver eller avinstaller antivirusprogrammet midlertidig.
 • Kjør som administrator gjør ingenting - Noen ganger kan installasjonen din bli skadet og forårsaker at dette problemet vises. For å løse problemet, utfør både SFC- og DISM-skanning og kontroller om det hjelper.

Ingenting skjer når jeg klikker Kjør som administrator, hva skal jeg gjøre?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Fjern de problematiske applikasjonene
 3. Utfør en ren oppstart
 4. Utfør en SFC- og DISM-skanning
 5. Oppstart til sikker modus
 6. Opprett en ny brukerkonto

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Det første du må gjøre hvis du støter på dette problemet, er å sjekke antivirusprogrammet ditt. Antivirusprogrammet kan forstyrre bestemte applikasjoner, og det kan føre til dette og mange andre problemer. For å fikse problemet, anbefales det å sjekke antivirusinnstillingene dine og midlertidig deaktivere visse antivirusfunksjoner.

Husk at denne metoden ikke alltid fungerer, så hvis problemet fortsatt er der, kan du prøve å deaktivere antivirusprogrammet ditt helt. Hvis det ikke virker, kan du prøve å fjerne antivirusprogrammet og kontrollere om det hjelper. Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser du problemet, kanskje du bør vurdere å bytte til en annen antivirusløsning.

Det er mange gode antivirusverktøy på markedet, og hvis du leter etter et nytt antivirusprogram, kan du kanskje vurdere Bitdefender . Etter å ha byttet til et nytt antivirus, bør problemet være borte.

- Få nå Bitdefender Antivirus 2019

Løsning 2 - Fjern de problematiske applikasjonene

Ifølge brukerne skjer det noen ganger ingenting når du klikker Kjør som administrator på grunn av tredjeparts applikasjoner. Flere brukere rapporterte at enkelte applikasjoner la sine egne alternativer til kontekstmenyen i Windows.

Det ser ut til at disse alternativene forårsaket problemet og forhindret brukere i å kjøre programmer med administrative rettigheter. For å fikse dette problemet, vil du kanskje prøve å deaktivere tredjepartsalternativer fra hurtigmenyen. Dette er relativt enkelt å gjøre, og for å gjøre det, trenger du et freeware tredjepartsverktøy kalt ShellExView . Ved å bruke dette verktøyet bør du enkelt kunne deaktivere et alternativ fra hurtigmenyen i Windows.

En annen måte å løse dette problemet på er å bare finne og fjerne det problematiske programmet. Tilsynelatende kan applikasjoner som QuickSFV forårsake dette problemet, så hvis du har installert dette programmet, må du fjerne det. Husk at andre programmer også kan forårsake dette problemet, så prøv å fjerne gamle eller mistenkelige programmer som du ikke husker å installere.

Vi må nevne at det finnes flere metoder du kan bruke til å fjerne et program, men den mest effektive er avinstallasjonsprogramvare. Hvis du ikke vet hva avinstalleringsprogramvaren er, er det et spesielt program som kan fjerne alle filer og registeroppføringer relatert til programmet du prøver å fjerne. Ved å bruke en avinstalleringsprogramvare, sikrer du at programmet du vil fjerne er fjernet helt fra PCen.

Hvis du leter etter en god avinstalleringsprogramvare, vil du kanskje prøve Revo Uninstaller . Når du har fjernet det problematiske programmet, bør problemet løses.

 • Få nå Revo Unistaller Pro-versjonen

Løsning 3 - Utfør en ren oppstart

Hvis det ikke skjer noe når du klikker Kjør som administrator, kan det hende at et tredjepartsprogram forårsaker problemet. Noen ganger kan det være vanskelig å finne programmet som forårsaker problemet, og for å finne årsaken, anbefales det å utføre en ren oppstart. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Bruk Windows-tast + R- snarvei for å åpne dialogboksen Kjør . Skriv inn msconfig, og klikk OK eller trykk Enter .

 2. Når vinduet Systemkonfigurasjon vises, går du til kategorien Tjenester og merker av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk nå på Deaktiver alle- knappen for å deaktivere alle tjenestene på listen.

 3. Gå over til Startup- kategorien og velg Åpne Oppgavebehandling .

 4. Oppgavebehandling vises, og du får se en liste over alle oppstartsprogrammer. Høyreklikk det første programmet på listen og velg Deaktiver . Gjør dette trinnet for alle oppstartsprogrammer.

 5. Når du deaktiverer alle applikasjoner i Oppgavebehandling, går du tilbake til System Configuration- vinduet. Klikk nå på Bruk og OK for å lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

Etter dette blir alle tjenester og applikasjoner fra tredjeparter deaktivert. Sjekk om problemet fortsatt vises. Hvis problemet er borte, er det sikkert at en av deaktiverte applikasjoner eller tjenester forårsaket problemet.

For å finne årsaken til problemet må du aktivere alle deaktiverte applikasjoner og tjenester en etter en til du klarer å gjenopprette problemet. Husk at du må starte datamaskinen på nytt etter å ha aktivert et sett med tjenester eller applikasjoner for å kunne bruke endringer.

Når du har funnet den problematiske applikasjonen, kan du deaktivere den eller fjerne den fra PCen din, og problemet blir permanent løst.

Løsning 4 - Utfør en SFC- og DISM-skanning

Ifølge brukere, hvis ingenting skjer når du klikker Kjør som administrator, er det mulig at problemet skyldes skadede filer. For å fikse problemet, anbefales det å utføre en SFC-skanning og kontrollere om det løser problemet.

For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator. Den raskeste måten å gjøre det på er å trykke Windows Key + X og velg Kommandoprompt (Admin) fra listen. Alternativt kan du bruke PowerShell (Admin) hvis du vil.

 2. Når Kommandoprompt begynner, skriv inn sfc / scannow og trykk Enter for å kjøre den.

 3. SFC-skanningen vil nå begynne. Husk at skanning kan ta ca 10-15 minutter, så ikke avbryte det eller forstyrre det.

Etter at SFC-skanningen er fullført, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis du av en eller annen grunn ikke kunne kjøre en SFC-skanning eller hvis skanningen ikke løste problemet, må du utføre en DISM-skanning ved å gjøre følgende:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Oppgi DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth og trykk Enter for å kjøre det.

 3. DISM-skanningen vil nå starte. Husk at denne skanningen kan ta omtrent 20 minutter, noen ganger mer, så ikke forstyrre den.

Når skanningen er ferdig, kontroller om problemet er løst. Hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, kan du prøve å kjøre den etter DISM-skanning og kontrollere om det hjelper.

Løsning 5 - Oppstart til sikker modus

Hvis ingenting skjer når du klikker Kjør som administrator, er det mulig at problemet er relatert til innstillingene eller brukerkontoen din. For å feilsøke dette problemet, anbefaler brukerne å gå inn i sikkermodus og kontrollere om problemet oppstår der. For å gå inn i sikkermodus må du gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet . Hvis du trenger å åpne Innstillinger-appen raskt, kan du bruke Windows Nøkkel + I snarvei.

 2. Fra menyen til venstre velg Recovery . I høyre rute klikker du på Startnytt- knappen.

 3. Naviger til feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger og klikk på Startnytt .
 4. Når datamaskinen har startet om, bør du se en liste over alternativer. Velg alternativet Safe Mode with Networking ved å trykke på den tilhørende tastaturtasten.

Etter at du har gjort det, bør du starte opp i sikker modus. Når du har tastet inn i sikker modus, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises i sikker modus, kan det hende at kontoen eller innstillingene dine forårsaker problemet.

Løsning 6 - Opprett en ny brukerkonto

Hvis problemet fortsatt vises, kan problemet skyldes kontoen din. Din konto kan bli skadet, og det vil føre til dette og mange andre problemer. For å fikse problemet, anbefales det å opprette en ny brukerkonto. Dette er faktisk ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå over til kontoen .

 2. Velg Familie og andre personer i venstre rute. I høyre rute velger du Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg nå Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon> Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 4. Nå trenger du bare å skrive inn brukernavnet du vil bruke til den nye kontoen, og klikk Neste .

Etter at du har opprettet en ny brukerkonto, er det en god ide å oppgradere den nye kontoen din til administratorkontoen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Kontoer> Familie og andre personer .
 2. Velg den nyopprettede kontoen, og velg Endre kontotype .

 3. Sett Kontotype til Administrator og klikk OK .

Etter å ha gjort det, logg deg på den nye kontoen og kontroller om problemet vises. Hvis ikke, må du flytte alle dine personlige filer til den nye kontoen og begynne å bruke den i stedet for den gamle.

Som du kan se, kan dette være et stort problem, men hvis det ikke skjer noe når du klikker Kjør som administrator, er det ganske sannsynlig at et tredjepartsprogram forårsaker problemet, så vær sikker på å fjerne det og se om det hjelper.