Hvis avspillingen ikke starter kort, kan du prøve å starte enheten på nytt [Fix]

Hvis du ikke kan spille noen videoer i nettleseren din, kan det være et problem med maskinvareakselerasjon. Brukere som har innstillingen slått på, vil trolig støte på feilmeldingen " Hvis avspillingen ikke begynner, prøv å starte enheten på nytt ." Problemet kan også skyldes den nye HTML5 videospilleren som for øyeblikket er i bruk på populære plattformer for videodeling som YouTube.

Du kan løse problemet ved å tilpasse innstillingene for nettleseren eller ved å installere tilleggsprogrammer for YouTubes nye HTML5-spiller. Du kan også velge å avinstallere eller oppdatere grafikkortdriverne. Hvis alt annet feiler, kan du prøve noen av følgende rettelser.

Slik adresserer du avspillingsproblemer i nettleseren

 1. Deaktiver maskinvareaccelerasjon i nettleseren
 2. Oppdater eller avinstaller NVIDIA Graphics-driveren
 3. Installer HTML5-spiller tilleggsprogrammer i nettleseren din
 4. Bytt lydenheten

Løsning 1 - Deaktiver maskinvareaccelerasjon i nettleseren

En av de vanligste metodene for å løse avspillingsproblemer i nettleseren din, deaktiverer maskinvareaccelerasjon. Maskinvareakselasjon gjør at nettleseren kan flytte all grafikk og tekstgengivelse fra CPU til grafikkbehandlingsenheten. I noen tilfeller kan det hende du må aktivere eller deaktivere maskinvareakselerasjon for å sjekke om problemer med maskinvare eller programvarekompatibilitet som er knyttet til visning av videoer i nettleseren din.

Hvis du vil deaktivere maskinvareaccelerasjon på Google Chrome, går du til Innstillinger> Avanserte innstillinger> System. Deretter fjerner du merket i boksen som sier "Bruk maskinvare akselerasjon når tilgjengelig".

På Internet Explorer, følg disse trinnene:

 1. Klikk Start og klikk deretter Internet Explorer.
 2. Klikk på Verktøy-ikonet øverst i høyre hjørne, og klikk deretter Alternativer for Internett.
 3. Klikk på kategorien Avansert, og velg deretter Gjenta programvaregjenoppretting i stedet for GPU-gjengivelse.

 4. Klikk Apply og deretter OK.
 5. Lukk Internet Explorer og start det på nytt slik at endringen trer i kraft.

Løsning 2 - Oppdater eller avinstaller NVIDIA Graphics-driveren

Et utdatert NVIDIA-grafikkort kan også forårsake avspillingsproblemer i nettleseren din. For å adressere dette, kan du få de nyeste driverne for skjermkortet fra produsentens nettsted. For å oppdatere skjermkortdriveren, gå til Kontrollpanel> Alle kontrollpanelelementer> System> Enhetsbehandling> Skjermkort. Til slutt høyreklikker du på skjermkortet og velger "Oppdater driverprogramvare".

Hvis oppdateringen av driveren ikke løser problemet, kan du velge å avinstallere driverne og installere det samme. For å gjøre det, gå til Kontrollpanel> Alle kontrollpanelelementer> System> Enhetsbehandling> Displayadaptere. Høyreklikk på skjermkortet og klikk "Avinstaller." Start datamaskinen på nytt etter avinstallasjonsprosessen.

Løsning 3 - Installer tilleggsprogrammer for HTML5-spilleren i nettleseren din

Som nevnt ovenfor kan avspillingsproblemer i nettleseren din være forårsaket av den nye HTML5-spilleren. Du kan installere tilleggsprogrammer for de respektive nettleserne ved å besøke deres respektive nettsteder. For Firefox-brukere kan du laste ned YouTube Flash Player fra Mozilla. Google Chrome-brukere kan laste ned Flash Player for YouTube fra Chrome Nettmarked. Dessverre for Microsoft Edge-brukere, er det ingen tillegg for nettleseren fra nå av.

Løsning 4 - Slå på lydenheten

Til slutt kan du prøve å slå av lydenheter, inkludert høyttalere og hodetelefoner, da de også kan forårsake problemer. Du kan også koble fra hodetelefonen og koble den inn igjen.

Som alltid, hvis du har andre løsninger på dette problemet, gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Relaterte historier du trenger å sjekke ut

 • Hvis avspillingen ikke begynner, kan du prøve å starte enheten på nytt
 • Løs: Skype Problem med avspillingsenhet på Windows 10
 • Fix 'Feil oppstod, prøv igjen senere' YouTube-feil på Windows 10