Slik bruker du PCen som fjernkontroll på TV

I dag pleier alt å være om tidshåndtering og måten vi kan gjøre våre liv bedre på. Og selv de mest ubetydelige tingene (som noen kanskje tror) kan hjelpe oss med å spare tid og nyte en mer avslappende livsstil. På den måten vil du kanskje lære å bruke våre bærbare datamaskiner, bærbare datamaskiner eller datamaskiner fra Windows 10 for ekstern styring av de andre enhetene og gadgets som vi samhandler med hver dag.

For eksempel kan du bruke PCen som fjernkontroll for TVen din, eller for andre lignende enheter som kan styres eksternt via et maskinvare. Som du vet, styres de fleste enheter via infrarød med dedikerte fjernbetjeninger. Fjernkontrollen og TV-en (for eksempel) kobles først gjennom en unik virtuell kode, og basert på denne koden blir forbindelsen deretter satt.

Derfor, for å kunne bruke PCen som universell fjernkontroll må du først kjøpe en USB infrarød sender / mottaker. Selvfølgelig er dette den klassiske metoden som kan gi nøyaktig ekstern tilgang til forskjellige enheter ved å bruke din egen bærbare Windows 10-maskin.

Denne løsningen er best da den gjenskaper en lignende opplevelse som ved å bruke en vanlig fjernkontroll, men det kommer med en viktig ulempe: du må betale for USB infrarød sender / mottaker og for programvaren som kan konfigurere denne kabelen.

Vi vil imidlertid anbefale deg en flott fjernkontroll som er mer en USB-mottaker og fungerer på alle PCer: FLIRC. Dette er et flott verktøy som lar deg bruke PCen som fjernkontroll for TVen din.

Vi anbefaler Flirc Universal Remote Control
 • Kontroller Nvidia Shield, FireTV, PI, Harmony
 • Fungerer med PlayStation, Xbox, Kody, Plex
 • Kompatibel med Windows, Linux, OSX
Sjekk det nå på Amazon

På samme måte kan du velge å bruke et dedikert program som er tilgjengelig på Windows Store. Dette programmet lar deg styre fjernsynet ditt eller andre gadgets eksternt, men bare hvis alle enhetene dine er koblet til det samme trådløse nettverket. Så, i denne situasjonen diskuterer vi om Smart TV eller om gadgets som kan nås via ditt WiFi-nettverk.

Vi diskuterer litt mer om disse løsningene som kan hjelpe deg med å bruke PCen som en universell fjernkontrollenhet - både programvare og maskinvare.

 • LES OGSÅ: Den eksterne enheten eller ressursen vil ikke godta tilkoblingen: 4 måter å fikse denne feilen på

Hvordan bruke PC som fjernkontroll for TV?

Det finnes forskjellige programvareløsninger tilgjengelig for nesten alle TV-merkene som er tilgjengelige på markedet (i hvert fall for de mest populære) - du kan til og med sjekke produsentens offisielle nettside for slike applikasjoner.

Uansett kan de fleste plattformene finnes på Windows Store, og du kan velge mellom både betalte og gratis verktøy. For eksempel kan du når som helst prøve plattformer som TV-fjernkontroll (gratis, med kjøp i app), Uoffisiell Samsung Remote (priset til $ 0.99), TV Fjernkontroll for Windows 10 (gratis), TV Fjern Philips (gratis), LG TV Remote (2011-modeller), eller Sony Remote Control (gratis med kjøp i app).

Men som allerede beskrevet før den beste måten du kan bruke Windows 10 PC som fjernkontroll til TV, er det å kjøpe og sette inn en ekstern USB infrarød sender / mottaker. Og her er hvordan du kan gjøre det:

 1. Først må du kjøpe den faktiske USB infrarøde sender / mottakerkabel - for eksempel kan du velge USB-UIRT eller Promixis PIR-1.
 2. Plugg inn denne USB-kabelen på din bærbare eller datamaskin.
 3. Deretter laster du ned og installerer et dedikert program designet for å tilpasse USB infrarød mottaker / senderkabel - du kan bruke Promixis Girder, Promixis NetRemote eller IRCommand2 Universal Remote Control.
 4. Sett inn CDen du mottok sammen med USB infrarød sender / mottakerkabel og installer den riktig.
 5. Nå start den eksterne appen og følg instruksjonene på skjermen for å sette opp den eksterne tilkoblingen.
 6. Plasser senderen slik at den er foran TV-apparatet eller foran enheten du vil kontrollere fra PCen.
 7. Gå tilbake til den eksterne appen og velg typen enhet som vil bli programmert fra datamaskinen.
 8. Nå vil programmet forsøke å "kommunisere" med PV - det vil forsøke å oppdage den virtuelle koden som brukes av TVen din.
 9. Alternativt kan du skrive inn koden manuelt, hvis du kan hente den fra enhetens brukerhåndbok.

Så det er slik du kan bruke PCen som fjernkontroll for TVen din. Som du la merke til, er det to måter som dette kan oppnås: ved å bruke en tredjeparts app eller ved å kjøpe og sette opp en ekstern USB infrarød sender / mottakerkabel.

Den første metoden er billigere, men det krever enheter som er koblet til det samme trådløse nettverket (og i de fleste tilfeller vil tredjepartsappene ikke være ganske nøyaktige); Den andre metoden er det vi anbefaler, spesielt hvis du vil bruke stabile og nøyaktige løsninger, og selvfølgelig, hvis du bruker litt penger på det, er det ikke noe problem for deg.