Slik stopper du Windows 10-blokkering av ActiveX-installasjon for Internet Explorer

ActiveX er et stadig eldre programvareramme som fortsatt brukes i Internet Explorer og andre Microsoft-applikasjoner.

ActiveX-kontroller gjør at enkelte nettsteder kan vise interaktivt innhold, for eksempel verktøylinjer og spill. Likevel kan antiquated ActiveX-kontroller også hjelpe malware installere uønsket programvare på Windows.

Derfor kan Windows automatisk blokkere ActiveX-kontroller som installeres. Det vil skje for brukere som har aktivert Internet Explorer ActiveX-filtreringsinnstilling . Da kan det hende at noe innhold mangler fra en side.

Når filtrering ikke er aktivert, kan brukerne fortsatt se beskjeder øverst på IE og ber om tillatelse til å installere en ActiveX-kontroll. Slik kan brukere stoppe Windows 10-blokkering av ActiveX-kontroller som installeres.

Fremgangsmåte for å slå av ActiveX-filtrering for alle nettsteder

Internet Explorer-brukere kan løfte ActiveX-blokker ved å fjerne merkingen av Active X-filtreringsinnstillingen . For å gjøre det, klikk på tannhjulikonet øverst til høyre i IE-vinduet. Deretter kan brukere velge Sikkerhet og deaktivere et krysset ActiveX-filtreringsalternativ .

Alternativt kan brukerne deaktivere ActiveX-filtrering ved å klikke på Verktøy- knappen i IE og velge Internetalternativer . Trykk på Tilpasset nivå- knappen på fanen Sikkerhet. Deretter velger du Deaktiver for Tillat ActiveX-filtreringsinnstilling som vises i øyeblikksbildet rett under.

Slå av ActiveX-filtrering for et bestemt nettsted

Når ActiveX-filtrering er på, vises et blått sirkel eller stoppikon på høyre side av Internet Explorer-nettadresselinjen. Brukere kan klikke på det for å åpne et dialogboksvindu som sier: " Noen innhold er filtrert på dette nettstedet. "Da kan brukere klikke på Slå av ActiveX-filtreringsknappen på dialogboksen for å aktivere ActiveX-kontroller for et bestemt nettsted. Filteret vil imidlertid blokkere ActiveX-kontroller på andre sider.

Legg til sider på pålitelige nettsteder

Windows kan også blokkere ActiveX-kontroller som installeres når utgiveren ikke kan verifiseres. Deretter vises en feilmelding som sier " Windows har blokkert denne programvaren fordi den ikke kan bekrefte utgiveren. "Da kan det være lurt å ikke installere ActiveX. Ikke desto mindre kan brukerne avvise et valg for Krev serververifisering for å installere ActiveX, selv om Windows ikke kan bekrefte utgiveren.

 • Først klikker du Verktøy- knappen i Internet Explorer.
 • Velg kategorien Sikkerhet som vises direkte nedenfor.

 • Velg alternativet Trusted sites .
 • Trykk på Sites- knappen for å åpne vinduet i øyeblikksbildet rett under.

 • Skriv inn nettadressen til nettstedet som feilmeldingen " Windows har blokkert denne programvaren " dukker opp for.
 • Trykk på Legg til- knappen.
 • Fjern merket for Krav for serververifisering (https :) for alle nettsteder i denne sone- alternativet.
 • Klikk på Lukk- knappen.

Slå av ActiveX Control Prompts

 • Brukere kan også konfigurere ActiveX-kontroller til å installere automatisk uten noen anrop. For å gjøre det, klikk på Verktøy- knappen i Internet Explorer for å velge Internetalternativer .
 • Velg alternativet Tilpasset nivå for å åpne vinduet som vises direkte under.

 • Deretter blar du ned til den automatiske forespørselen for ActiveX-kontroller og velger Deaktiver.
 • Velg Aktiver for alternativet Kjør ActiveX-kontroller og plugin-moduler .
 • Velg Aktiver for alternativet Last ned signert ActiveX-kontroller .
 • I tillegg velger du Aktiver for både ActiveX-kontrollinnstillingene for skript. Bare velg Aktiver for alle ActiveX-innstillingene som inkluderer Sprette radioknapper.

Så det er hvordan Internet Explorer-brukere kan løfte ActiveX-kontrollblokker for å fjerne innholdsfiltrering fra sider. Husk imidlertid at ActiveX også kan kompromittere systemet med uønsket programvare og innhold. Det kan derfor være minst verdt å holde ActiveX-meldingene på.

Relaterte artikler å sjekke ut

 • Gammel Flash ActiveX-versjon som skal blokkeres på Windows 7
 • Hvorfor kjenner datamaskinen min ikke Adobe Flash Player i IE?