Slik fjerner du Gmail-sidelinjen på Windows 10

Hvis du er som meg, er du sannsynligvis en stor fan av Gmail. E-postklienten, som de fleste andre Google-produkter, har et intuitivt grensesnitt som gir deg alle verktøyene du trenger for å administrere innboksen, sendt og utkast til e-postmapper.

Men fordi Google fortsetter å legge til nye funksjoner i Gmail, føles dette grensesnittet for damn rotete. Du vil bli tilgitt for at du vil rydde eller fjerne Gmail-sidebjelken for å få et slankere, mer minimalistisk utseende.

Blant de tingene du kanskje vil fjerne fra Gmail for å få det magre utseendet du ønsker, er Google Hangouts-chatboksen. Ja, muligheten til å få tilgang til alle appene dine - hele Google-pakken, Twitter og andre - fra e-postklienten din har noen fordeler.

Likevel kan disse konstante chatforslagene, annonsene og appvarslingene gjøre Gmail til en jungel og virkelig rote opp ting. Takk Gud, Google har nå avsluttet Gadgets-funksjonen.

Det finnes verktøy du kan bruke til å fjerne eller skjule de fleste av de ikke-essensielle Gmail-funksjonene, som navigasjonslinjen, stjernene, Gmail-logoen og søkefeltet, og noen knapper for å oppnå en virkelig spartansk Gmail. Men i dag vil vi dekke måtene du kan bruke til å fjerne noen elementer i begge sidebjelker.

Måter å fjerne sidefeltene dine og minimere Gmail

 1. Slå av Google Hangouts / Chat
 2. Fjern ubetydelige etiketter for å fjerne dem fra venstre sidefelt
 3. Deaktiver uønskede Google Labs-funksjoner
 4. Bruk Gmail Ad Remover til å fjerne høyre sidefelt

Som jeg sa, er jeg en stor fan av å ha alt på ett sted. Men jeg har ofte måttet gnave på neglene mine mens jeg venter tålmodig på at Gmail skal lastes. Selv når det endelig lastes, vil jeg fortsatt få det forvirrende "noe er ikke riktig" eller "Ups, systemet oppstod et problem" feilmeldinger da noen av appens funksjoner ikke laster.

Legg til tiden jeg må vente på at alle Gmail-funksjonene mine skal lastes, på toppen av tiden jeg må lese e-postene mine, kaste søppel og svare på de jeg må, og jeg til slutt bruker for mye tid enn jeg trenger på e-post. En slankere Gmail vil dermed ikke være en så dårlig ting.

Løsning 1 - Slå av Google Hangouts / Chat

Du trenger sannsynligvis ikke å se en oversikt over alle dine siste chatter hver gang du åpner Gmail. Følg trinnene under for å fjerne chat-boksen fra Gmail-sidelinjen din;

 1. Logg deg på Gmail,
 2. Klikk på innstillingsikonet. Det er girhjulet i øverste høyre hjørne, rett under profilbildet ditt vil være.
 3. Velg Innstillinger i rullegardinmenyen,
 4. Klikk på Chat-fanen og sjekk alternativet Chat av,
 5. Klikk på Lagre endringer- knappen nederst på siden.

For noen personer er Hangouts Chatbox på høyre sidefelt. Dette kramper Gmail enda mer som det krymper skjermrommet for e-postene dine, som er hovedformålet. Følg disse trinnene for å fjerne chatboksen til høyre og frigjøre noe mellomrom.

 1. Klikk på innstillingsikonet og velg Innstillinger i rullegardinmenyen,
 2. Klikk på Labs- mappen og skriv Høyre side-chat i søkefeltet,
 3. Slå av det lab og lagre endringene.

Hvis du allerede har slått av Chat i Chat- mappen som er nevnt ovenfor, må du kanskje først slå den på for å få tilgang til høyre sidelinje-chatlab. Du kan deretter gå tilbake til Chat-mappens innstillinger og slå av Chat igjen.

Løsning 2 - Fjern ubetydelige etiketter for å fjerne dem fra venstre sidefelt

Har du lagt merke til hvordan du nesten aldri bruker noen av etikettene på venstre sidefelt i Gmail? Noen av disse inkluderer All mail, Starred, Personal, Travel, Drafts, [Imap] / Trash, [Imap] / Sent, og spam . Følg disse trinnene for å fjerne disse fra sidelinjen.

 1. Klikk på ikonet for innstillingshjul i Gmail, og velg Innstillinger- alternativet på rullegardinmenyen,
 2. Klikk på Labels- mappen. Du vil se en liste over etiketter som nå vises på venstre sidefelt, slik som dette;
 3. Bare sjekk skjulalternativet mot hver systemetikett og kategori du ikke har bruk for på sidebjelken.

Jo mer permanent alternativ vil være å velge alternativet "fjern", som vil slette etiketten helt og holdent. Jeg ville ikke være så drastisk og bare gjemte dem. Jeg kan bare klikke på mer knappen for å hente alle de skjulte etikettene.

Jeg valgte å skjule alle kategorier og andre etiketter som Utkast, All Mail, Papirkurv og Spam . Det førte umiddelbart til en lettere følelse og minimalistisk utseende til Gmail.

Løsning 3 - Deaktiver uønskede Google Labs-funksjoner

Teamet for utviklere i Google ser ut som de har gjort alt de kunne for å konsolidere det meste av hva den gjennomsnittlige brukeren måtte kreve fra e-postklienten. Faktisk har de gjort mer enn det og eksperimenterer hele tiden med nye funksjoner for å forbedre Gmail. De kaller disse Gmail Labs . Noen av disse kan ikke bli permanente funksjoner, men noen vil.

Selv om dette er en veldig kul berøring av Google, kan du koble Gmail, og det gjør det vanskelig å holde fokus og holde deg produktiv hvis du aktiverer en for mange av disse funksjonene i Gmail-lab. Noen av gadgetene du kan legge til i Gmail, er Google Kalender, Auto Advance, Marker som Les-knapp og Flere Innboks .

Disse eksperimentelle funksjonene gir deg ofte mange kule bekvemmeligheter når du installerer dem først. Men de er også de første elementene du ser for å fjerne når du vil ha noen ordre tilbake til Gmail. Følg disse trinnene for å avinstallere dem:

 1. Klikk på ikonet Innstillinger-utstyr og velg Innstillinger- alternativet på rullegardinmenyen,
 2. Gå til Labs og deaktiver alt du ikke bruker ofte. Lagre endringene.

LES OGSÅ: Slik gjenoppretter du slettede / arkiverte Gmail-meldinger på Windows 10

Løsning 4 - Bruk Gmail Ad Remover til å fjerne høyre sidebjelke

Før Google fjernet Gadgets-funksjonen, hadde du sannsynligvis lært å leve med bilder av dine Facebook- og Twitter-feeder på Gmail din, og det tar deg alltid til å sjekke meldingene dine og bli distrahert fra den viktige e-posten for å svare.

Men annonser rett inn i Gmail er bare irriterende. Det verste er at de konkurrerer om samme eiendom som e-postene dine skal vise - høyre sidebar.

Kanskje Google foreslo irritasjonen disse annonsene ville bringe og utviklet Gmail Adblocker. La oss bruke den til å gjenvinne den høyre sidelinjen og maksimere skjermplassen for meldingene dine;

 1. Google eller søk i Chrome Nettmarked for "Adblocker for Gmail",
 2. Klikk på knappen Legg til i Chrome øverst til høyre i tilleggsvinduet.

Vurder andre måter å forbedre Gmail-opplevelsen på

Annet enn å rydde både høyre og venstre sidefelt, er det mye mer du kan gjøre for å trimme og minimere Gmail for å gjøre det mer overskuelig. Du kan vurdere å abonnere fra nyhetsbrev som du ikke lenger leser og sletter søppelpost eller markere dem som spam så snart du mottar dem.

Det er også noen gode e-postadministrasjonsverktøy som unroll meg, noe som gjør en god jobb til å rense innboksen din og rulle favorittnyhetsbrevene dine og vanlige e-postmeldinger til en enkelt pakke. Hvis du vil være veldig drastisk, kan du også vurdere å ikke publisere e-postadressen din og bare dele den med dine viktige kontakter.

Vi håper disse få triksene vil hjelpe deg med å rydde sidebjørker, redusere rot og minimere Gmail. En slankere Gmail, med mindre forstyrrelser, vil sikkert hjelpe deg med å holde deg oppdatert på oppgavene dine og få mer arbeid gjort.

Relaterte artikler du trenger å sjekke ut

 • Slik løser du e-postsynkroniseringsfeil 0x80048830 på Windows 10
 • Slik løser du feil i Gmail-vedlegg
 • Ny Gmail-phishing-trussel kan true millioner av kontoer