Slik reduserer du støy fra en ny bærbarhets fan

Hva finner du i denne veiledningen:

 1. Bruk Fan Speed ​​Software
 2. Rengjør maskinvaren jevnlig
 3. Drep unødvendige oppgaver
 4. Kjøp en bærbar kjøler
 5. Oppdater datamaskinen

Du har nettopp fått en ny bærbar PC, men noe føles bare ikke riktig. Selv om det er nytt, er viften på den bærbare datamaskinen høyere enn den burde være, noe som er veldig irriterende. Men ikke bekymre deg, det er noen få løsninger hvis den splitter nye bærbare datamaskinen er for høy.

Løsninger for å redusere støy fra bærbar vifte

Løsning 1: Bruk fanhastighetsprogramvare

Noen ganger er løsningen å holde viftehastigheten din under kontroll med en programvare. Og SpeedFan er sannsynligvis det beste programmet for det. SpeedFan gir deg mulighet til å angi hastighetsgrensene til viften din, fordi standard maskinvaredrivere ofte har en tendens til å bruke den mer enn nødvendig, og dette kan forårsake ekstra støy. Så med denne programvaren, vil du kunne holde den bærbare datamaskinen roligere under sikre temperaturer.

Men husk, det er en veldig dårlig ide å overopphete datamaskinen din for å gjøre det roligere. Det anbefales å holde viftehastigheten til akseptable nivåer, men ekstremt tvinge viften til å jobbe raskere, kan virkelig påvirke levetiden til systemet ditt. Så, i utgangspunktet det beste du kan gjøre er å la SpeedFan holde viften din med sin standardhastighet.

Løsning 2: Rengjør maskinvaren jevnlig

Din bærbare kan, og definitivt vil hente noe støv over tid. Tilstedeværelse av støv og annen dirtiness vil definitivt påvirke ytelsen til viften din, selv om den er ny. Så ta deg tid til å fullstendig rengjøre maskinvaren og fjerne all dirtiness. Dette vil ikke bare være bra for din fan, men for hele datamaskinen.

Men vær forsiktig, feil rengjøring av maskinvaren din kan være farlig noen ganger, fordi du kan skade noen komponenter på den bærbare datamaskinen. Så her er en video som vil vise deg hvordan du skal rengjøre den bærbare datamaskinen, uten noen skadelige handlinger.

Løsning 3: Drep unødvendige oppgaver

Det er også mulig at bærbarhetsviften din er for høy fordi du tvinger den til å fungere mer enn det kan. Så prøv å senke det, og drep noen unødvendige prosesser. Hvis du kjører flere oppgaver enn du skulle, vil CPUen bli varmere og varmere, og dette vil definitivt påvirke arbeidet til din fan. Hvis du dreper unødvendige oppgaver, vil du også gjøre en stor tjeneste for systemet, fanen og ørene dine.

Første ting du kan gjøre for å drepe unødvendige oppgaver er å deaktivere unødvendige programmer ved oppstart. Dette vil gjøre deg kvitt alle programmer som du kanskje ikke merker kjører og overbelaster CPUen din. Hvis du ikke vet hvordan du deaktiverer programmer ved oppstart, gjør du følgende:

 • Trykk på Windows-tasten og R samtidig for å åpne Kjør-boksen.
 • I feltet Kjør skriver du msconfig og klikker OK
 • Gå til oppstartslinjen og fjern avmerkingen for prosesser du ikke vil kjøre når du slår på systemet

 • Klikk Ok.

Løsning 4: Kjøp en bærbar kjøler

Det ser ut til at bærbare datamaskiner blir varmere og varmere. Mens eldre modeller av bærbare datamaskiner trengte mer enn et år for å starte oppvarming, ser det ut til at de nye krever en bærbar kjøler fra den første dagen. Denne løsningen kan kreve litt ekstra penger fra deg, men hvis du ikke har noe annet valg, bør du definitivt vurdere det.

Kjølere vil kontrollere temperaturen på den bærbare datamaskinen, og gir deg en fin, stabil, stabil datamaskin til daglig bruk. Kjølere er ikke en god idé hvis du bruker den bærbare datamaskinen på farten, men hvis du bruker den til å gjøre et langvarig arbeid hjemme, vil kjøligere definitivt være et godt valg.

Løsning 5: Oppdater datamaskinen

Noen ganger kan høye fanestøyproblemer utløses av programvarerelaterte problemer. For eksempel kan Microsoft utgjøre en oppdatering som ikke er så godt optimalisert, og det kan føre til en belastning på datamaskinens ressurser. Som et resultat vil maskinen prøve å holde temperaturen under kontroll ved å øke viftehastigheten.

Teknisk gigant løser selvsagt vanligvis slike tekniske problemer ganske raskt ved hjelp av hurtigreparasjoner. Så, kanskje de ventende oppdateringene fokuserer på dette nøyaktige problemet. Installering av de nyeste oppdateringene kan hjelpe deg med å løse unormale fanstøyproblemer.

Hvis du har noen andre løsninger for et støyende fan problem, vil vi gjerne høre dem, så vær så snill å dele den med oss ​​i kommentarseksjonen.

Her er noen ekstra guider for å fikse høye bærbare fans:

 • CPU Fan gjør støy i Windows 10, 8.1: Prøv disse løsningene
 • Laptop overoppheting på Windows 10? Sjekk disse 4 løsningene
 • Når din PC ikke slår på, men fansen gjør det, er det her å gjøre