Slik åpner du PNG-filer på Windows 10-datamaskiner

En PNG-fil er et av de mest populære bitmap-bildformatene som brukes i dag, da det er et tapsløst datakompresjonsformat som er opprettet for å erstatte GIF-bildeformatene, selv om PNG-filer ikke støtter animasjoner.

PNG, som er en forkortelse for Portable Graphics Format, har ingen opphavsrettsbegrensninger, og har flotte funksjoner som muligheten til å vise gjennomsiktig bakgrunn, inneholder 24-biters RGB-fargepaletter (pluss gråtonebilder), og den inneholder grafikk av høy kvalitet.

Foruten deling av grafikkinnhold på nettet, brukes også PNG-bilder mye med bildeditorer som CorelDraw og PaintShop Pro, blant mange andre.

Slik åpner du PNG-filer i Windows 10

  1. FileViewer Plus
  2. FastStone Image Viewer
  3. XnView
  4. IrfanView
  5. Andre verktøy

Som standard brukes Windows 10 Photo Viewer-programmet til å åpne PNG-filer fordi det kommer forhåndsinstallert med Windows. Det er imidlertid flere måter du kan bruke til å vise og / eller åpne PNG-filer.

Nettlesere, blant annet Internet Explorer og / eller Microsoft Edge, ser automatisk PNG-filer fra Internett, men kan også brukes til å åpne dem ved å trykke CTRL + O for å finne filen. Du kan også dra og slippe filen for å åpne den i nettleseren din.

Som nevnt, er det mange andre måter å åpne PNG-filer på, spesielt ved hjelp av programvare og frittstående filåpnere. Noen av de vanligste inkluderer:

1. FileViewer Plus (anbefalt)

FileViewer Plus er en ekstremt kraftig programvare som åpner over 300 filformater, inkludert alle de mest populære bildeformatene. Du vil kunne åpne, konvertere og redigere PNG, TIF, JPEG, ICO BMP, TIFF, RAW-filer direkte i grensesnittet.

Det beste i så langt om dette verktøyet er at det kan brukes ikke bare på bilder. Du kan også åpne og redigere video- og tekstformater uten å måtte laste ned forskjellige omformere som kan skade PCen.

  • Last ned nå FileViewer Plus 3

2. FastStone Image Viewer

Dette verktøyet kommer med en rekke funksjoner, inkludert bilde redigering, visning og administrasjon. Du kan også bruke den til å vise PNG-filer. Du får også flotte funksjoner som lysbildefremvisning og andre overgangseffekter.

Det er verdt å nevne at denne programvaren også støtter følgende formater: PNG, JPEG, BMP, TIFF, ICO, GIF, TGA og de fleste RAW-formater.

Med dette verktøyet kan du også sammenligne opptil 4 bilder ved siden av hverandre, slik at du kan endre bildene dine for bedre visning. Det er også gratis å laste ned og bruke, pluss at du ikke får de dumme annonse popupene, adware eller spyware som følger med gratis apps.

Få FastStone image viewer

3. XnView

XnView er et annet flott verktøy for å åpne PNG-filer. Du kan også bruke den til å konvertere bilder som støtter over 500 bildformater.

Hvis du trenger et bilderedigeringsprogram, er XnView opp til oppgaven. Du kan også redigere bilder, endre størrelse, rotere og beskjære bilde eller justere lysstyrke og kontrast, blant annet.

Verktøyet lar deg eksportere 70 bildeformater, lage lysbildefremvisninger, nettsider og mye mer.

Få XnView bildeviser

4. IrfanView

Dette verktøyet er laget for å skape nye, unike og interessante funksjoner for grafikken din. Foruten visning av PNG-bilder støtter det også filtre fra Adobe Photoshop.

Du kan bruke den til å åpne PNG-filer, gjøre filsøk, e-post og utskriftsalternativer, batchkonverteringer for avansert bildebehandling, rask visning gjennom kataloger, Paint-valg, uskarphet, og du kan også fange skjermbilder, endre kutt / beskjære og legge til vannmerker pluss mye mer.

Få IrfanView bildeviser

5. Andre verktøy

Andre verktøy du kan bruke til å åpne PNG-filer, er Google Disk og gThumb. Det beste for redigering er imidlertid XnView-programvaren nevnt ovenfor, pluss Paint (inkludert i Windows), GIMP og Adobe Photoshop.

Du kan angi at et av disse programmene skal være standard en for å åpne PNG-filer i Windows 10.

Hvis du vil konvertere en PNG-fil, kan du bruke forskjellige bildefilomformere som kan endre den til JPG, PDF, GIF, BMP eller TIF, blant annet formater og åpne filene.

Noen av disse bildekonverteringsprogramvarene inkluderer FileZigZag og Zamzar, som er PNG-omformere på nettet. Du kan også bruke noen av bildevisningene som er nevnt ovenfor, for å konvertere PNG-filen og åpne den for visning eller redigering.

PNG-filer blir ikke nødvendigvis brukt i alle typer scenarier, da noen kan være for store og ta opp mye plass på disken din eller er for store til å legge ved på e-post, mens andre kan redusere nettsidene fra å åpne.

Før du åpner eller konverterer en, tenk på bildekvaliteten og plass- eller nettsiden lastes inn, men skjønnheten er at kvaliteten på bildet i PNG-format ikke reduseres fordi filformatet ikke komprimerer bildet selv, i motsetning til JPG-format.

Har du andre måter som ikke er oppført her, hvordan du åpner PNG-filer i Windows 10? Del med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor.