Hvordan lage oppgavelinjeikoner større i Windows 10

Aktivitetslinjen har alltid vært en viktig del av Windows, og gjennom årene har den endret seg. Når det gjelder endringer, klager brukerne på at oppgavelinjeikonene er for små i Windows 10, så i dag skal vi vise deg hvordan du lager oppgavelinjeikonene større i Windows 10.

Gjør oppgavelinjeikonene større i Windows 10

Løsning 1 - Endre skjermskalering

Hvis oppgavelinjens ikoner ser for små ut, kan du kanskje fikse dette problemet ved å endre visningsskalering. Noen ganger kan applikasjonene og ikonene vises mindre, spesielt på en større skjerm, og det er derfor mange brukere bruker skaleringsfunksjonen.

Før vi viser deg hvordan du endrer skjerminnstillingene, bør vi nevne at denne funksjonen også vil endre størrelsen på tekst og andre elementer på skjermen. Dessverre har Windows 10 ikke det innebygde alternativet som lar deg endre størrelsen på oppgavelinjeikonene, så hvis du velger å bruke visningsskalering, husk at du også øker størrelsen på andre elementer . For å endre visningsskalering, gjør du følgende:

  1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det øyeblikkelig ved å bruke Windows Key + I snarvei.
  2. Gå nå til System- delen.

  3. Finn Endre størrelsen på tekst, apps og andre elementer, og endre det til 125% .

Etter at du har gjort det, vil størrelsen på ikonene dine, tekst og apper endres. Denne endringen vil også påvirke størrelsen på oppgavelinjens ikoner. Hvis elementene på skjermen din ser for store ut etter å ha gjort denne endringen, går du tilbake til innstillingene til standardverdien og fortsetter til neste løsning.

Løsning 2 - Pass på at du ikke bruker små ikoner

Noen ganger kan oppgavelinjeikonene dine se for små hvis du har aktivert liten oppgavelinjeknapper. Windows 10 har to størrelser tilgjengelig for oppgavelinjeikonene, normalt og lite, og du kan endre størrelsen på oppgavelinjens ikoner ved å gjøre følgende:

  1. Åpne Innstillinger-appen og gå til delen Personliggjøring .

  2. Velg nå oppgavelinjen i venstre rute. I den høyre ruten må du passe på å deaktivere Bruk små oppgavelinjeknapper .

Hvis denne funksjonen allerede er deaktivert, betyr det at du bruker normal størrelse for oppgavelinjeikonene. Dessverre er det ingen måte å øke størrelsen på oppgavelinjeikonene uten å bruke tredjepartsløsninger.

Løsning 3 - Bruk StartIsBack ++-verktøyet

En annen tredjepartsløsning som kan hjelpe deg med å øke størrelsen på oppgavelinjeikonene, er StartIsBack ++. Dette verktøyet ble opprinnelig designet for Windows 8 for å gjenopprette Start-menyen, men det kan også brukes til å tilpasse utseendet på oppgavelinjen.

For å endre størrelsen på oppgavelinjeikonene, trenger du bare å gjøre følgende:

  1. Kjør StartIsBack ++.
  2. Gå til fanen Utseende fra venstre rute. I høyre rute merker du på Bruk større oppgavelinjealternativ .
  3. Klikk på Bruk og OK, og du er god til å gå.

Som du kan se, er det enkelt å endre størrelsen på oppgavelinjeikonene med dette verktøyet, men husk at dette verktøyet ikke er gratis, men det er tilgjengelig for en gratis prøveversjon, så du vil kanskje prøve den ut.

Dette er noen av måtene du kan bruke til å endre størrelsen på oppgavelinjeikonene. Windows 10 har ikke mulighet til å øke størrelsen på oppgavelinjeikonene manuelt, så hvis de to første løsningene ikke løste problemet for deg, må du bruke tredjeparts programvare for å endre størrelsen på oppgavelinjeikonene.

Gjennom årene har oppgavelinjen endret seg, og selv om den har vært til stede fra de tidligste versjonene av Windows, har den vært den avgjørende del av alle Windows. Tidligste versjoner av Windows hadde ikke Quick Launch-ikoner, i stedet kunne du bare se listen over åpnede apper som for øyeblikket er åpne.