Slik installerer du WordPress lokalt på Windows 10

Din WordPress-blogg kan hostes på to plattformer: på en webserver, som er det mest populære alternativet blant bloggere, eller på en datamaskin som kjører WordPress-programvarepakken.

Hvis du planlegger å installere WordPress lokalt på Windows 10-datamaskinen, er du på rett sted. Denne artikkelen er en trinnvis veiledning for å konfigurere datamaskinen til å fungere som sin egen webserver for hosting WordPress.

Den eneste synlige forskjellen når du er vert for WordPress-bloggen din på Windows-datamaskinen, er adressen: du vil bruke // localhost [...] i stedet for den vanlige webadressen.

Når det gjelder brukeropplevelsen, ved å være vert for WordPress på datamaskinen, kan du jobbe offline, teste endringer raskere, og polere dem før du ruller dem ut til den levende nettsiden.

Her er å installere WordPress lokalt på Windows 10

Løsning 1 - Bruk InstantWP

Hvis du vil opprette et WordPress-nettsted på din PC, kan du gjøre det enkelt med InstantWP-programvaren. Ifølge skaperne er dette et bærbart og frittstående WordPress-utviklingsmiljø, så det er perfekt hvis du vil bli kjent med WordPress eller hvis du er en WordPress-utvikler.

For å installere WordPress på en lokal PC, trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Last ned InstantWP for Windows.
 2. Når du har lastet ned arkivet, dobbeltklikker du på det for å kjøre det.

 3. Når du har åpnet arkivet, trekk det ut til ønsket sted.
 4. Gå til ekstraktposisjonen og kjør Start-InstantWP.bat- filen.

 5. Hvis du får en brannmurprompt, klikker du på Tillat tilgangsknapp .

 6. En veiledning vises på skjermen. Fortsett å klikke på Neste- knappen til du når slutten.

Etter å ha gjort det, vil WordPress bli installert og klar til å kjøre på PCen.

For å kjøre WordPress på PCen, gjør du bare følgende:

 1. Gå til utvinningskatalogen og dobbeltklikk Start-InstantWP. flaggermusfil .
 2. Flere kommandopromptvinduer skal nå vises. Dette er helt normalt, så det er ingen grunn til bekymring.
 3. Vent mens serveren starter. Dette kan ta omtrent 60 sekunder, så vær tålmodig.
 4. Klikk nå på WordPress Admin- knappen.

 5. Dette åpner en ny kategori i nettleseren din og lar deg logge på WordPress-webområdet på PCen.

Husk at noen ganger kan du kanskje ikke få tilgang til WordPress-siden din på PCen. Dette skyldes at serveren fortsatt starter i bakgrunnen, så du må vente på noen få minutter mens serveren starter helt.

Som du kan se, er dette en enkel og rask metode for å kjøre WordPress på PCen. Det er verdt å nevne at dette verktøyet er fullt portabelt, så du kan bare overføre det og kjøre det på en hvilken som helst annen PC.

Løsning 2 - Bruk ServerPress

En annen metode du kan bruke til å installere WordPress på PCen, er å bruke SeverPress-verktøyet. Dette verktøyet kommer i to versjoner, gratis og premium, og mens den gratis versjonen er begrenset når det gjelder funksjonalitet, bør den være mer enn nok for alle dine behov. For å installere WordPress med SeverPress-verktøyet, må du gjøre følgende:

 1. Last ned og installer den gratis versjonen av SeverPress. Du må legge til gratisversjonen i handlekurven og angi e-posten din slik at du kan laste ned nedlastingskoblingen.
 2. Når du har nedlastingslinken, klikker du på den og bruker den til å laste ned verktøyet.
 3. Når nedlastingen er ferdig, finn nedlastingsarkivet, åpne det og trekk det ut til ønsket sted.

 4. Når du har hentet arkivet, går du til utdragsstedet og kjører Install DSL v392- filen.

 5. Når det nye vinduet vises, klikker du Fortsett . Dette vil starte installasjonen på nytt og starte den med administrative rettigheter.

 6. Klikk på Neste og følg instruksjonene på skjermen.

Nå trenger du bare å starte serveren din. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Gå til katalogen C: \ xampplite og kjør exe- fil som administrator. For å gjøre det, høyreklikker du .exe-filen og velger Kjør som administrator fra menyen.

 2. Velg Start apache og MySQL-tjenester, og klikk på Neste .

 3. Hvis du får en brannmurprompt, må du klikke på Tillat tilgang .

 4. Klikk på Neste for å fortsette.

 5. Velg Opprett et nytt utviklingsnettsted og klikk Neste .

 6. Sett nå ønsket navn og nettstedrot. Vi foreslår at du beholder dem som de er. Når det gjelder utskrift, vær sikker på at WordPress er valgt. Klikk på Opprett for å fortsette. Husk å huske nettadressen fordi du trenger den for fremtidige trinn.

 7. Vent mens veiviseren lager de nødvendige filene og mappene. Dette kan ta omtrent et minutt eller to, så vær tålmodig.

 8. Etter at prosessen er ferdig, bare gå til nettadressen fra trinn 6, som standard bør det være //www.example.dev.cc . Nå trenger du bare å skrive inn den nødvendige informasjonen og din lokale WordPress-side skal settes opp.

Etter at du har gjort det, kan du få tilgang til siden din og endre den slik du vil.

Der du går, dette er de to metodene du kan bruke til å sette opp en WordPress-side på din lokale datamaskin. Begge metodene er like, selv om den første kan være enklere for førstegangsbrukere.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juli 2016 og har siden blitt revidert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.