Slik installerer du kodeker i Windows 10 [LAST NED LINKS]

Etter at du har installert en ny kopi av Windows 10 Technical Preview eller en kopi av Windows 10 for allmennheten, vil du kanskje installere et par tilleggsverktøy. Et av de viktigste verktøyene for systemet er en codec-pakke . I denne artikkelen vil vi vise deg de beste multimediekodekene for Windows 10 og hvordan du installerer dem.

Før vi forteller deg hvor du skal finne og laste ned de nyeste kodene for Windows 10, må vi si at Windows 10 kommer med et stort utvalg av kodeker, så det er kanskje ikke nødvendig å installere noen ekstra. Windows 10 støtter natively formatene AMR, MPC, OFR, DIVX, MKA, APE, FLAC, EVO, FLV, M4B, MKV, OGG, OGV, OGM, RMVB og XVID, som kan lastes inn i Windows Media Player sømløst.

Last ned kodek pakker for Windows 10

Hvis du aldri har lastet ned en codec-pakke på datamaskinen, ikke bekymre deg, vi har ryggen din. I denne veiledningen oppførte vi alle trinnene du må følge for å kunne installere codec-pakker på Windows 10. Og nå, la oss se hva som er de sikreste codec-pakkekildene du kan bruke.

Bruk Shark007

Men hvis du ved et uhell slettet noen av codecs-filene dine, eller du vil legge til flere kodeker på systemet, kan du laste ned en full kodekspakke fra Shark007. Dette nettstedet er en av de mest pålitelige og mest populære kildene til kodeker som har vært online i svært lang tid. Og det gir alle slags lyd- og video kodeker for Windows-brukere.

Bruk K-Lite Codec Pack

Selvfølgelig er det en annen populær kilde til kodeker, K-Lite Codec Pack. K-Lite oppdaterer sin codec-pakke med jevne mellomrom, så det vil inneholde alle nødvendige kodeker for å se på filmer eller høre på musikk i Windows 10.

Installere kodeker i Windows 10 er like enkelt som på eldre versjoner av Windows. Du må bare bestemme om du vil bruke kodeker fra Shark007 eller K-Lite Codec Pack, last ned den og la installatøren gjøre alt for deg.

Last ned Windows Media Player Codec Pack

Mange Windows 10-brukere laster ned kodekspakker for Windows Media Player. Ved hjelp av disse pakkene kan de kjøre nye videofilmfiler på spilleren. En av de mest populære kodekspakker for Media Player er den som lar brukerne spille AVI-filer mer jevnt.

Som en rask påminnelse tilbyr Microsoft ikke støtte for AVI-kodeken i Windows Media Player. Av denne grunn må du installere kodeken fra en tredjepartskilde. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du installerer AVI-kodekspakken for Windows Media Player, kan du bruke denne trinnvise veiledningen.

Kodeker er svært viktig del av hvert system, fordi uten dem vil du ikke kunne utføre multimedia-oppgaver, for eksempel å se på filmer eller høre på musikk, og brukervennligheten til datamaskinen din for underholdning blir redusert.

RELATERTE GUIDER FOR Å KONTROLLERE:

  • Last ned beste Video & Audio Codecs for Windows 8, Windows 10
  • Xbox One lar deg spille MKV-videoer med disse kodene
  • Windows Media Player Spiller MKV-filer i Windows 10

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i mai 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.