Slik løser du VPN-problemer på Opera-nettleseren

Opera er en av de få nettleserne som inneholder et innebygd VPN. Dermed kan du koble til Operas VPN-nettverk uten å trenge ekstra VPN-klientprogramvare. Operaens VPN fungerer imidlertid ikke alltid. Operas VPN kobler ikke alltid til noen brukere, og i nettleserens VPN-rullegardinboks står " VPN er midlertidig utilgjengelig. "Dette er hvordan du kan fikse VPN på Opera.

VPN vil ikke fungere på Opera? Slik løser du det

 1. Slå VPN av / på
 2. Clear Opera's Browser Cache
 3. Slå av Opera Extensions
 4. Slå av antivirusprogrammet ditt
 5. Legg til Opera til Anti-Virus Utilities 'Exceptions Lists
 6. Slå av Windows-brannmuren
 7. Bytt Opera til en optimal plassering
 8. Oppdater Opera Browser

1. Slå VPN av / på

Noen Opera-brukere har uttalt at de har nettleserens VPN, ved å bytte den av og deretter på igjen. Du kan gjøre det ved å klikke på VPN-knappen som vises i øyeblikksbildet rett under. Deretter slår VPN av og på igjen.

2. Clear Opera's Browser Cache

 • Clearing caches kan ofte fikse mange nettleserproblemer. For å fjerne Operaens cache, trykk Ctrl + Shift + Del hurtigtasten.
 • Du kan merke alle avmerkingsboksene i vinduet Ryd nettlesingsdata. Pass på at du merker av i boksene Cache og bilder .

 • Velg begynnelsen av tidsalternativet på rullegardinmenyen.

 • Trykk på Clear Browsing Data- knappen.
 • Start deretter Opera-nettleseren på nytt.

3. Slå av Opera Extensions

 • Opera-utvidelser kan undergrave VPN-tilkoblingen. For å sikre at dette ikke er tilfelle, slå av alle Opera-utvidelser. Du kan slå av Opera-utvidelser som følger.
 • Trykk på menyknappen øverst til venstre i operas vindu.
 • Klikk på Utvidelser > Utvidelser for å åpne kategorien i stillbildet nedenfor.

 • Velg deretter Aktivert til venstre for fanen.
 • Trykk på Deaktiver- knappen for alle listene som er oppført.

4. Slå av din antivirusprogramvare

" VPN er midlertidig utilgjengelig " -feil skyldes ofte tredjeparts antivirusprogramvare. Opera-brukere har dermed løst VPN-feilen ved å slå av anti-virusverktøyene sine. Du kan midlertidig deaktivere de fleste antivirusprogrammer ved å høyreklikke på ikonene på systemstatusfeltet og velge et deaktiver eller deaktiver alternativet derfra. Eller du må kanskje åpne programvarevinduene for å slå av noen antivirusprogrammer.

5. Legg til Opera til Anti-Virus Utilities 'Exceptions Lists

I stedet for å slå av antivirusprogrammet før du åpner Opera, legger du til Opera VPN i antivirusprogrammets unntaksliste. De fleste anti-viruspakker inneholder unntak (eller eksklusjoner) lister som du kan legge til programvare og nettadresser til, for å utelukke dem fra anti-virusskjermene. Hvordan du legger til Opera VPN til alternative anti-virusverktøyes unntakslister varierer, men du kan vanligvis finne en Utelukkelser-faner på deres innstillingssider. Deretter må du legge til URL //www.operavpn.com til unntakslisten.

6. Slå av Windows-brannmuren

Windows Defender-brannmuren kan også blokkere Operas VPN-tilkobling. Som sådan kan bytte av Windows Defender være en annen løsning for Operas VPN. Følg retningslinjene nedenfor for å slå av Windows Defender-brannmuren.

 • Trykk på Windows 10s Cortana-knapp for å åpne den aktuelle søkeboksens app.
 • Skriv inn søkeordet "Windows-brannmur" i søkeboksen, og velg for å åpne Windows Defender-brannmur.
 • Klikk Slå Windows Defender på eller av for å åpne brannmurinnstillingene nedenfor.

 • Velg begge alternativene Slå av Windows Defender-brannmur og trykk på OK- knappen. Du kan sjekke ut dette innlegget for ytterligere tips som kan fikse VPN-tilkobling s blokkert av Defender-brannmuren.

7. Bytt Opera til en optimal plassering

Opera's VPN-rullegardin inneholder en optimal plasseringsinnstilling . Hvis det ikke er valgt, kan VPN ikke alltid koble til. Som sådan må du kontrollere at alternativet er valgt ved å trykke på VPN-knappen til venstre for Operas nettadresselinje. Deretter velger du Optisk plassering fra rullegardinmenyen hvis den ikke allerede er valgt.

8. Oppdater Opera Browser

Å holde browsere oppdatering sikrer at de kjører med færre hikke. Som sådan kan det også være verdt å sjekke Opera-oppdateringer. For å gjøre det, klikk på menyknappen og velg Om Opera for å åpne kategorien nedenfor. Opera-nettleseren vil da automatisk sjekke og laste ned tilgjengelige oppdateringer. Deretter trykker du på Relaunch Now- knappen for å starte nettleseren på nytt.

En eller flere av disse resolusjonene vil sannsynligvis starte Opera's VPN. Vær oppmerksom på at det også er noen VPN-utvidelser for Opera, som for eksempel ZenMate VPN, som gir et alternativ til nettleserens innebygde VPN.