Slik reparerer du sikker startfeil på ASUS BIOS-skjermen etter KB3133977-oppdatering på Windows 7-datamaskiner

KB3133977-oppdateringen er en nyttig løsning for et problem som stopper BitLocker-krypteringsstasjoner på grunn av tjenesten krasjer i svhost.exe. En rettelse er en god ting, ikke sant? Ikke hvis du har et Asus hovedkort i dette spesielle tilfellet.

Noen ganger oppdaterer seg selv opprette problemer istedenfor bare å fikse eksisterende feil. Microsoft er klar over sikker oppstartfeil på Asus-datamaskiner som kjører Windows 7 etter installasjonen av KB3133977-oppdateringen, slik den tydelig bekrefter dette på brukerstøttesiden:

Etter at du har installert oppdatering 3133977 på et Windows 7 x64-basert system som inneholder et ASUS-basert hovedkort, starter ikke systemet, og det genererer en sikker oppstartsfeil på ASUS BIOS-skjermen. Dette problemet oppstår fordi ASUS tillot hovedkortet for å aktivere Secure Boot-prosessen, selv om Windows 7 ikke støtter denne funksjonen.

ASUS-hovedkort implementerer Microsoft Secure Boot-funksjonen som standard for å beskytte datamaskiner mot malwareangrep. Secure Boot gjør en lasterkontroll for å starte opp i operativsystemet. Dessverre for Windows 7-brukere støtter dette operativsystemet ikke sikker oppstart. Når de installerer oppdateringen KB3133977, oppdager systemet inkonsekvente OS Loader keys som fører til oppstartssvikt.

Secure Boot støttes på Windows 10, derfor er en mulig løsning å oppgradere til Windows 10. Men hvis du ikke vil gjøre dette, kan du bruke følgende reparasjon:

1. Skriv inn UEFI og naviger til Avansert modus Meny-> Oppstart-> Sikker oppstart

2. Endre "OS type" til "Other OS"

3. Trykk på F10 for å lagre endringene og start på nytt

4. Kontroller UEFI Advanced Menu-> Boot-> Secure Boot, og bekreft om "Platform Key (PK) State" er byttet til "Ulastet".

5. Avslutt UEFI, og systemet vil nå starte opp normalt.

Når vi snakker om å oppgradere til Windows 10, bør den ubesluttet ta en beslutning raskt fordi oppgraderingen er ledig til 29. juli.