Slik løser du eksternt skrivebord i lisensprotokollfeil

Fjerndisken i lisensprotokollfeil er en som til og med dukker opp for noen brukere som bruker verktøyet for eksternt skrivebordstilkobling i Windows. Den fulle feilmeldingen angir: Den eksterne datamaskinen koblet fra sesjonen på grunn av en feil i lisensprotokollen. Prøv å koble til den eksterne datamaskinen på nytt, eller ta kontakt med serveradministratoren din. Følgelig kan brukerne ikke koble til eksternt skrivebordstilkobling. Dette er noen rettelser for den RDC-feilen.

Hvordan kan jeg fikse feil på eksternt skrivebord i Windows 10?

 1. Kjør eksternt skrivebord som administrator
 2. Kjør eksternt skrivebord i den innebygde administratorkontoen
 3. Slett MSLicensing Registry Key
 4. Rull Windows tilbake til et gjenopprettingspunkt
 5. Skann registret

1. Kjør eksternt skrivebord som administrator

Noen brukere har bekreftet at de har løst det eksterne skrivebordet i lisensprofilproblemet ved å kjøre Remote Desktop Connection som administrator. Kjører RDC som administrator sikrer at appen har de nødvendige tillatelsene for å endre registret. Skriv så inn søkeordet 'Eksternt skrivebordstilkobling' i søkeboksen i Windows, høyreklikk på Eksternt skrivebord og velg Kjør som administrator for å åpne den.

2. Kjør eksternt skrivebord i den innebygde administratorkontoen

Alternativt kan du prøve å kjøre RDC i en adminkonto. Du kan aktivere en innebygd adminkonto med kommandoprompt. Skriv inn 'cmd' i søkeboksen i Windows, høyreklikk på Kommandoprompt og velg Kjør som administrator for å åpne den. Skriv deretter inn 'nettbrukeradministrator / aktiv: ja' i spørringen, og trykk på Retur-tasten. Start Windows på nytt for å logge inn med den nye adminkontoen.

3. Slett MSLicensing Registry Key

Brukere har også bekreftet at sletting av MSLicensing-tasten i registret løser RDC-lisensieringsprotokollfeilen. Du kan slette den aktuelle nøkkelen med Registerredigering, men du bør først opprette et gjenopprettingspunkt som du kan gå tilbake til hvis nødvendig. Slik kan du opprette et systemgjenopprettingspunkt og slette MSLicensing-tasten.

 • Skriv inn 'opprett et gjenopprettingspunkt' i søkefeltet i Cortana eller Start-menyen.
 • Klikk deretter på Opprett et gjenopprettingspunkt for å åpne kontrollpanelvinduet nedenfor.

 • Klikk på Opprett- knappen for å åpne vinduet under.

 • Skriv deretter inn en tittel for systemgjenopprettingspunktet i tekstboksen, og trykk på Opprett- knappen.
 • Hvis du vil slette MSLicensing-tasten, trykker du på Windows-tasten + R-hurtigtast.
 • Deretter kan du skrive inn 'regedit' i Run og klikk OK for å åpne Registerredigering.

 • Deretter åpner du denne nøkkelen i Registerredigering: HKLMSOFTWAREMicrosoftMSLicensing.

 • Høyreklikk MSLicensing-tasten og velg Slett for å slette den.
 • Start datamaskinen på nytt, og kjør Remote Desktop Connection som administrator.

4. Rull Windows tilbake til et gjenopprettingspunkt

Rullende Windows tilbake til en tidligere dato med Systemgjenoppretting har også løst problemet med RDC-lisensiering for noen brukere. Systemgjenoppretting kan fikse feilen som å gjenopprette Windows til et systemgjenopprettingspunkt, kan fikse korrupte registernøkler. Slik kan du bruke Systemgjenoppretting i Windows.

 • Du kan åpne Systemgjenoppretting ved å trykke Windows-tasten + R-snarvei, skrive inn 'rstrui' i Run og klikk OK .

 • Klikk på Neste for å åpne en liste over gjenopprettingspunkter. Velg alternativet Vis flere gjenopprettingspunkter for å utvide listen over gjenopprettingspunkter fullt ut.
 • Velg et gjenopprettingspunkt som vil gjenopprette Windows til en dato da det eksterne skrivebordet i lisensprotokollfeil ikke kom opp.

 • Klikk deretter Neste og velg Fullfør for å bekrefte gjenopprettingspunktet.

5. Skann registret

Siden RDC-lisensieringsprotokollfeilen kan skyldes skadede registernøkler, kan det hende at enkelte registerrengjørere også løser problemet. Det er mange tredjeparts registerverktøy å velge mellom. CCleaner er en registry cleaner av noe rykte. Slik kan du skanne registret med freeware CCleaner.

 • Klikk Last ned på denne nettsiden for å lagre CCleaner installasjonsprogram, og åpne deretter programvarens installasjonsveiviser for å legge det til Windows.
 • Åpne CCleaner-vinduet, og klikk på Register- knappen.

 • Velg alle avmerkingsboksene, og trykk på knappen Skann etter problemer .
 • Klikk på knappen Fix selected issues . Deretter kan du velge Ja for å sikkerhetskopiere registeret hvis nødvendig.
 • Trykk på Løs alle valgte problemer for å slette registret verdier.

Det er resolusjoner som har løst RDC-lisensieringsprotokollfeilen for noen brukere. Husk imidlertid at du alltid kan bruke freeware tredjeparts ekstern desktop-programvare i stedet for Windows RDC-verktøy. Denne programvareguide gir ytterligere detaljer om noen av de beste fjernbordspakken for Windows 10.