Slik løser du problemer med Mozilla Firefox svart skjerm

Blant de mange irritasjonene folk har med sine internettleseropplevelser, blir skjermbildet plutselig svart og tomt. Problemet oppstår med de fleste nettlesere, Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer og Opera Mini alt inkludert. Men det ser ut som det er med Firefox-brukere at problemet forårsaker mest frustrasjon.

Ofte skjer denne feilen uten advarsel, og mens du allerede er logget på Firefox. Det skjer tilfeldig og i varierende lengder av tid. At problemet låser deg ut av alle sidene du nettleser på, påvirker også produktiviteten din på alvor. Og i de mer alvorlige tilfellene kan det stoppe deg fra å jobbe helt og holdent.

Hva forårsaker problemer med svart skjerm på Firefox?

Å dømme fra rapportene fra de mange som har oppstått på dette problemet, kan være flere årsaker til det. Noen har bare begynt å møte problemet etter å ha installert en ny driver, utvidelse, antivirus eller andre former for programvare.

Andre sier at de bare begynte å legge merke til problemet etter at de oppgraderte til Windows 10. Likevel er det også mange som ikke husker å installere ny programvare før dette problemet beskjæres.

Fra alt dette kan du anta at dette ikke er et Firefox-problem per se. Men nesten alle de som står overfor dette problemet, er raske å legge til det, mens dette skjer med Firefox, fungerer de andre nettleserne like bra.

Du kan da utlede at dette ikke nødvendigvis er et Windows 10 eller et annet OS, problem. I stedet for dette er et Firefox-problem.

Hvordan fikse svart skjerm på Firefox

Vi kan råde deg til å bare slippe Firefox helt og bytt til en annen nettleser. Men nettlesere er vanskelige, når du velger en, vil du holde fast ved det fordi du sannsynligvis vil ha investert mye arbeid i å installere forskjellige utvidelser som kan ha blitt sentrale for måten du jobber på. Det kan hende at det ikke er mulig å bytte nettlesere. I det minste ikke umiddelbart.

Det er noen rettelser du kan prøve å løse problemet med svart skjerm fra Firefox-nettleseren. Men hva om du ikke engang får tilgang til Firefox-nettleseren selv? Vi må derfor starte med de rettene som ikke trenger en til å bli logget inn i nettleseren. Vi vil da vurdere de andre rettene etter.

Løsning 1 - Skann datamaskinen for virus

Når datamaskinen din begynner å feile, er din første mistanke vanligvis et virusangrep. Dessverre har disse blitt ganske vanlige, og alle, spesielt de som jobber på nettet, er i fare.

En annen vanlig kilde til virus er eksterne enheter, som minnepinner og eksterne harddisker, som du kobler til datamaskinen din. Før du vurderer de andre løsningene, bør du kanskje først skanne datamaskinen for virus.

Hvis du ikke hadde et godt antivirusprogram eller brannmurprogram installert på datamaskinen din, er det på tide å installere en. Bare vær sikker på at antiviruskopien du installerer er lisensiert. Men kanskje du trenger å rense systemet først. Det er mange gode virus fjerning verktøy du kan bruke.

Skann datamaskinen din for eventuelle virus du kan ha plukket opp. Enhver av disse virusene kan forårsake det svarte skjermproblemet på din Firefox-nettleser. Etter skanningen, start datamaskinen på nytt og se om du fortsatt står overfor det samme problemet.

Løsning 2 - Avinstaller ny programvare

Hvis problemet begynner å oppstå etter at du nylig har installert et nytt stykke programvare på Windows-datamaskinen, er det stor risiko for at programvaren kan forstyrre din Firefox-nettleser. Det er ikke uvanlig at antivirusprogrammer forstyrrer annen programvare du kjører på datamaskinen din.

Faktisk installerer tilfeldig installert tredjepartsprogramvare mange farer for datamaskinen. Og hvis du har installert mer enn en slik programvare, kan det være lurt å lage en liste over disse og avinstallere dem en etter én. Ideelt sett vil du avinstallere dem som starter med den du installerte umiddelbart før du begynte å støte på dette problemet.

Bare åpne Windows OS-kontrollpanelet og naviger til mappen Programmer og funksjoner . Etter hver avinstallasjon, start datamaskinen på nytt og hent opp Firefox-nettleseren for å sjekke om problemet fortsatt varer.

En forekomst der denne hurtigreparasjonen har vist seg å fungere, er hvor folk begynte å møte dette problemet, etter at de nylig har oppdatert sin grafikkdriver. Problemet ble løst ved å bare angre oppdateringen og gå tilbake til forrige versjon.

Selvfølgelig trenger du ikke å avinstallere antivirus og brannmur. Bare deaktiver dem en om gangen. Hvis problemet fortsetter etter at du har deaktivert og avinstallert alle programmene og programvaren du mistenker, kan forårsake problemet, bør du gå videre til neste løsning nedenfor.

Løsning 3 - Deaktiver maskinvareaccelerasjon i Firefox

Det er mennesker for hvem dette problemet bare kaster opp intermitterende, men fortsatt frustrerende for ofte. Dette betyr at det er tider når nettleseren faktisk gjør arbeid.

Fordelen her er dette gir deg muligheten til å prøve disse rettene du bare kan prøve fra i nettleseren. Deaktivering av maskinvareakseleringsfunksjonen har vært kjent for å fikse dette svarte skjermproblemet.

Maskinvareakselerering er ment å forbedre nettleserens ytelse ved å gjøre det mulig for maskinvaren å overta funksjoner som programvaren på PCen ikke kan utføre så effektivt.

Men funksjonen har en tendens til å kollidere med noen grafikkprosessorer og drivere, noe som kan føre til at dette svarte skjermproblemet oppstår. Deaktivering av funksjonen kan dermed løse problemet.

Følg disse trinnene for å deaktivere maskinvareakselerering:

 1. Klikk på innstillingsikonet øverst til høyre i Firefox-nettleseren din, og velg fanen Alternativer,
 2. Klikk på Generell mappe - den skal være øverst - og navigere til ytelsesmappen,

 3. Fjern merket for alternativet Maskinvareakselerering. Standardinnstillingene har alltid sjekket:

Løsning 4 - Start Firefox i sikkermodus

Starte Firefox-nettleseren din i sikkermodus muliggjør en mulig løsning for problem med skjermbildet. Dette fordi en potensiell årsak til problemet kan være en forlengelse du nylig har lagt til i nettleseren din.

Som standard deaktiverer du Firefox-nettleseren i sikker modus midlertidig alle utvidelser i nettleseren din. Dette er også en god måte å midlertidig deaktivere Maskinvare Acceleration- funksjonen, bare slik at du kan være sikker på at det ikke er kilden til problemet.

En rask måte å starte nettleseren på i sikker modus er å holde nede skift-tasten mens du starter nettleseren. Ellers følger du disse trinnene:

 1. Gå til innstillingsikonet øverst til høyre på skjermen. Den er merket av tre horisontale barer som sitter på toppen av hverandre,
 2. På skjermen som dukker opp, helt nederst, er det et hjelpikon som er markert med en blå ? ikonet ved siden av ikonet Tilpass . Klikk på ikonet for å åpne hjelpemenyen,
 3. Klikk på alternativet " Restart with Add-ons Disabled ... ",
 4. Klikk på Startnytt på popup-skjermen som kommer opp,
 5. Klikk Start i Safe Mode når vinduet Firefox Safe Mode kommer opp,
 6. Gå videre og sjekk om problemet fremdeles kommer opp.

Plutselig står overfor en svart skjerm som nekter å gå bort om gangen, du har viktig informasjon, eller til og med morsomme ting, for å få tilgang er frustrerende. Forhåpentligvis, en av de mulige løsningene vi har diskutert her, bør løse dette problemet for deg.

Relaterte artikler du trenger å sjekke ut

 • Fiks: "Firefox hadde et problem og krasjet" i Windows 10
 • Hvordan fikse feilen "Server ikke funnet" i Firefox-nettleseren
 • Firefox bruker for mye minne på Windows 10 [Fix]
 • Fix: "Videoformat eller MIME-type støttes ikke" videofeil i Firefox