Slik løser du installeringsfeil 0xc000021a på Windows 10

Installasjonsfeil 0xc000021a kan være ganske problematisk på Windows 10, og i dagens artikkel viser vi deg hvordan du løser dette problemet permanent.

Windows 10 installasjonsproblemer, eller for å være eksakt "BSoD-påføringsfeil" er ganske sjeldne. Men når du støter på installasjonsfeilen som 0xc000021a, intensiverer problemene ganske raskt. Blue Screen of Death kan bety mange ting, men ikke bra, så du kan være trygg på at dette er et alvorlig problem.

Graden av denne feilen betyr at det er vanskelig å ta opp det, spesielt hvis du allerede har formatert systempartisjonen før feilen oppstod. Vi kan bare mistenke hva som er årsaken til denne kritiske feilen, så vi presenterte ulike løsninger nedenfor for å krysse alle boksene.

Hvis du står fast med dette installasjonsproblemet og ikke er sikker på hvordan du går videre og løser det, må du kontrollere trinnene nedenfor.

Fikk Windows 10 USB installer 0xc000021a feil? Løs det med disse løsningene

 1. Opprett oppstartbar stasjon igjen med ekte Windows
 2. Trekk ut alle eksterne enheter
 3. Oppgrader Trough OS
 4. Kjør SFC
 5. Prøv å kjøre DISM-skanning
 6. Rebuild BCD
 7. Deaktiver driver signaturhåndhevelse
 8. Sjekk hdd helse

Løsning 1 - Opprett oppstartbar stasjon igjen med ekte Windows

Første ting først. Hvis det er i din evne til å prøve å installere Windows 10 på en annen PC, må du prøve å prøve den. Det er den beste måten å sjekke på, at du kan starte bootable-stasjonen i utgangspunktet. Prosedyren er den samme for både DVD- eller USB-minnepinne, noe som betyr at hvis du kan starte opp på minst en PC, ligger problemet i den andre PCen, og installasjonsstasjonen er sannsynligvis riktig konfigurert og opprettet.

Tvert imot, hvis du ikke klarer å starte opp på en hvilken som helst enhet du har prøvd å, må du sørge for å opprette oppstartbar stasjon med Windows 10-installasjonen fra bunnen av og prøve å starte opp igjen. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det riktig, følger du disse trinnene:

USB

 1. Last ned Media Creation Tool herfra.
 2. Sett inn USB-flash-stasjonen med minst 4 GB.
 3. Kjør Media Creation Tool og godta lisensvilkårene.
 4. Velg "Opprett installasjonsmedier (USB-minnepinne, DVD eller ISO-fil) for en annen PC" .

 5. Velg ønsket språk, arkitektur og utgave.
 6. Klikk på Neste .
 7. Velg USB-minnepinne og klikk på Neste .

 8. Vent til installatøren laster ned filene, og til slutt får du en riktig opprettet og konfigurert oppstartbar stasjon med Windows 10-installasjon.

DVD

 1. Last ned Media Creation Tool herfra.
 2. Kjør Media Creation Tool og godta lisensvilkårene.
 3. Velg "Opprett installasjonsmedier (USB-minnepinne, DVD eller ISO-fil) for en annen PC" .
 4. Velg ønsket språk, arkitektur og utgave.

 5. Klikk på Neste .
 6. Velg ISO-fil .
 7. Lagre ISO- filen til et ønsket sted, og vent til nedlastingen er fullført.

 8. Sett inn DVD og bruk et hvilket som helst brannverktøy fra tredjepart for å lage oppstartbar Windows 10 DVD.

Løsning 2 - Koble fra alle eksterne enheter

En annen mulig skyldig som sikkert kan forårsake kritiske systemfeil involverer perifere enheter. Perifere enheter kan noen ganger føre til en stall i lasteprosessen. Videre kan denne stoppen føre til mer enn noen få feil, inkludert den blå skjermen med dødsulykke med " 0xc000021a " feilkoden som følger med.

Så pass på at du bare lar musen, tastaturet og skjermen plugges inn mens du starter fra USB eller DVD. Du bør deaktivere alt annet bare hvis en av de sekundære enhetene hindrer installasjonsprosessen for Windows 10 til å starte.

På den annen side, hvis du fortsatt ikke kan starte opp, må du kontrollere de ekstra trinnene.

Løsning 3 - Oppgrader gjennom OS

Med introduksjonen av Windows 10, tilbys brukere flere valg når det gjelder oppgradering. Ved å bruke verktøyet Windows Media Creation, kan du oppgradere til Windows 10 uten å slette det gjeldende systemet. Hvordan løser dette nøyaktig ditt problem?

Vel, noen brukere klarte å løse problemet ved å installere eldre Windows-iterasjon og enn å oppgradere til Windows 10 med Media Creation Tool. For ingen åpenbar grunn hjalp dette dem med å overvinne oppstartsfeilen som plager så mange Windows-brukere.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg trinnene under og vi bør være gode å gå:

 1. Last ned Media Creation Tool ved å følge denne linken.
 2. Kjør Media Creation Tool og godta lisensvilkårene .

 3. Velg Oppgrader denne PCen, og nedlastingsprosessen skal påbegynnes.

 4. Når det er lastet ned filer, vil Media Creation begynne å oppgradere.

Løsning 4 - Kjør SFC

Noen ganger kan korrupsjon av systemfiler føre til en verden av problemer i mange avdelinger, inkludert Windows 10-installasjon. På grunn av virusinfeksjon eller integritetsproblemer kan enkelte oppstartsfiler bli ødelagt, noe som til slutt vil resultere i en kritisk systemfeil. Akkurat som installasjonsfeilen som bærer 0xc000021a- koden.

Det finnes ulike måter å løse dette på, men den beste måten å overvinne dette og lignende problemer er å bruke System File Checker og søke etter feil. I tillegg er det sterkt anbefalt å utføre en full skanning med et tredjeparts antivirus for å bli kvitt malwareinfeksjonene. Når du har behandlet skadelig programvare, følger du trinnene nedenfor for å bruke SFC-verktøyet:

 1. Høyreklikk Start-menyen og kjør Kommandoprompt (Admin) .
 2. Skriv inn kommandoen i kommandolinjen og trykk på Enter:

  • sfc / scannow
 3. Vent til skanningsprosedyren slutter og se etter forbedringer.

Hvis dette ikke var nok, sørg for å fortsette med de ekstra løsningene vi presenterte nedenfor.

Løsning 5 - Prøv å kjøre DISM-skanning

På samme måte som SFC-skanning, kan en DISM-skanning hjelpe deg med å fikse installasjonsfeil 0xc000021a. Hvis SFC-skanningen ikke løste denne feilen, eller hvis du ikke kan kjøre SFC-skanning i det hele tatt, kan du prøve å bruke DISM-skanning. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth og trykk Enter for å kjøre den.
 3. DISM-skanningen vil nå starte. Skanningen kan ta omtrent 20 minutter eller mer, så vær tålmodig.

Når skanningen er ferdig, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, kan du prøve å kjøre den etter å ha fullført DISM-skanningen.

Løsning 6 - Rebuild BCD

Hvis PCen din ikke kan lese installasjonsoppsettet i den gjentatte sekvensen, er det en sjanse for at oppstartssektoren er slettet eller ødelagt. Hvis du vil adressere dette, må du gjenoppbygge Boot Configuration Data og reparere oppstartssektoren.

I det foretrukne scenariet, etter at du har gjenoppbygget BCD, må installasjonsfilene lastes sømløst, slik at du endelig kan flytte til reinstallasjonsprosessen.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg instruksjonene nedenfor:

 1. Sett inn Windows 10- bootable media (USB-pinne eller DVD) og start datamaskinen på nytt.
 2. Sett USB / DVD som primær oppstartsenhet . Enten ved å gå inn i Boot-menyen (F10, F11 eller F12) eller fra BIOS-innstillingene.
 3. Lastingen av installasjonsfilen skal påbegynnes.
 4. Velg språk, tid / format og tastaturinngang, og klikk på "Neste" -knappen.
 5. Velg "Reparer datamaskinen" fra nederste venstre hjørne.
 6. Åpne feilsøkingsalternativet .
 7. Velg Avanserte alternativer .

 8. Åpne kommandoprompt . Velg din konto og skriv inn passordet hvis du blir spurt.
 9. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • bootrec / FixMbr
  • bootrec / FixBoot
  • bootrec / ScanOs
  • bootrec / RebuildBcd
 10. Dette bør fullføre reparasjonsprosedyren, og du bør kunne starte installasjonsoppsettet for Windows 10, akkurat som det er ment.

Løsning 7 - Deaktiver driver signaturhåndhevelse

I tillegg til oppstart i sikker modus som et alternativ for gjenoppretting eller feilsøking, kan du endre andre oppstartselementer for å feilsøke visse problemer med Windows 10. En av disse deaktiverer driver signaturhåndhevelse som på en enkel måte snakker et sikkerhetsmål som blokkerer drivere som ikke er digitalt signert for å kjøre i Windows 10.

Men noen ganger kan du trenge usignerte drivere for at ting skal fungere, og det er den ovennevnte deaktivering av førersignaturhåndhevelse, som er nyttig. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følger du trinnene nedenfor:

 1. Åpne start.
 2. Trykk og hold Shift, klikk på Power- knappen, og velg Start på nytt .
 3. PCen skal starte opp i menyen Gjenopprettingsalternativer.
 4. Velg Feilsøking .
 5. Velg Avanserte alternativer .
 6. Velg Oppstart innstillinger .
 7. Velg Restart .
 8. En PC starter på nytt, trykker på F7 for å velge Deaktiver driver signaturhåndhevelse.
 9. Sett inn installasjonsmediet og se etter endringer.

Løsning 8 - Sjekk HDD-helse

Til slutt, hvis ingen av de nevnte trinnene virket for deg, kan harddisken din forårsake feilen i utgangspunktet. Hva du kan gjøre i dette scenariet, er å kjøre HDD-diagnostikk og sjekke om dårlige sektorer eller feil. Du kan bruke ulike tredjepartsverktøy, men det er Windows-alternativet. For dette formålet kan du bruke verktøyet "Sjekk etter feil" og finne ut den eksakte tilstanden til HDD-stasjonen.

Hvis du er usikker på hvordan du gjør det, følger du trinnene nedenfor:

 1. Åpne denne PC eller File Explorer .
 2. Høyreklikk på systempartisjonen og åpne Egenskaper.
 3. Velg kategorien Verktøy .
 4. Klikk på Feilsjekkingsverktøyet og vent på prosedyren for å fullføre skanningen.

Men hvis du er mer i detaljer, kan du kanskje bruke et av 14 HDD-diagnostikk- og overvåkingsverktøy som vi anskaffet i denne artikkelen. Vi anbefaler å sjekke det ut.

Vi håper absolutt at dette var en nyttig lesning, og at du vil kunne overvinne installasjonsfeilen med hex-feilkoden "0xc000021a" i Windows 10.

I tillegg må du sørge for å dele dine spørsmål eller forslag til denne og lignende installeringsfeil i kommentarfeltet nedenfor.