Slik løser du GWXUX.exe-programfeil i Windows 10

Oppdatering til Windows 10 er ikke alltid jevn som forventet. Brukere har rapportert at filen GWXUX.exe gir dem et irriterende " Application Error " varsel mens de prøver å oppdatere til Windows 10.

Så, la oss se hva vi kan gjøre for å løse dette problemet.

Hva er gwxux.exe?

Først av, la oss forklare hva GWXUX.exe gjør. Denne applikasjonen har ansvar for å oppdatere Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 til Windows 10.

Hvis du bruker eldre versjon av Windows, har du sannsynligvis lagt merke til det lille ikonet i oppgavelinjen som ber deg om å oppdatere til Windows 10.

Det er GWXUX.exe, det skanner datamaskinen for å se om systemet er kompatibelt med Windows 10, og det informerer deg når oppdateringen er klar til nedlasting.

Etter at du har klikket på ikonet og forsøker å oppdatere til Windows 10, har mange brukere imidlertid fått en programfeil. Hvis du har dette problemet, ikke bekymre deg, det er en måte at du kan fikse dette.

Hvordan kan jeg fikse gwxux.exe-programfeil?

Så vidt vi vet, er denne feilen forårsaket av ødelagte systemfiler. Den beste løsningen er å installere Windows på nytt, eller å utføre en reparasjonsinstallasjon.

Men for noen brukere er dette ikke den beste løsningen, spesielt hvis du ikke vil håndtere sikkerhetskopiering av filene dine og installere programvaren på nytt igjen. Men ikke bekymre deg, du kan reparere ødelagte systemfiler uten å installere en ny kopi av Windows.

Løsning 1 - Utfør en SFC-skanning

SFC står for System File Checker, og den vil skanne systemet for ødelagte filer, og det vil reparere dem. For å utføre SFC-skanning, må du gjøre følgende:

 1. Hvis du er på Windows 8 eller Windows 8.1, går du til nederst til høyre på skjermen, og åpner Søk. Skriv deretter Kommandoprompt i søkeboksen og finn kommandoprompt-programmet fra listen. Høyreklikk på det, og velg "Kjør som administrator". Du må kanskje skrive inn administratorpassordet ditt for å fortsette eller la programmet kjøre.
 2. På Windows 7 er det nesten det samme. Åpne Start-menyen, i søkefeltet Type Kommandoprompt, høyreklikk programmet og velg "Kjør som administrator" fra hurtigmenyen. Igjen må du kanskje skrive inn administratorpassordet ditt eller for å tillate at kommandoprompt kjøres.
 3. Neste trinn er det samme for både Windows 8 og 7. Kommandoprompt vil åpne opp, og du må skrive sfc / scannow i den. Bare trykk Enter og SFC scan vil utføre, erstatte eventuelle ødelagte filer den finner.

 4. Før du starter SFC-skanning, lukk alle andre applikasjoner, og gjør Lukk Kommandoprompt til verifisering er 100% fullført.
 5. Etter at skanningen er fullført, vil du bli varslet om SFC har klart å finne og reparere korrupte filer. Hvis de ødelagte filene er reparert, bør GWXUX.exe-programfeilen løstes.

Løsning 2 - Kjør DISM

 1. Åpne kommandoprompt som administrator
 2. Skriv inn følgende kommandoer en etter en, og trykk Enter:
  • DISM.exe / Online / Cleanup-bilde / Scanhealth
  • DISM.exe / Online / Cleanup-bilde / Restorehealth

 3. Start datamaskinen på nytt og kontroller om feilen vedvarer.

Løsning 3 - Installer Windows på nytt

Hvis problemet ikke kan løses med SFC-skanning, og du fortsatt får GWXUX.exe-programfeil, må du kanskje installere om den nyeste versjonen av Windows. Hvis du ikke vet hvordan du skal gjøre det, ansett noen å gjøre det for deg.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg også å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Det er det, hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer, kan du sjekke om løsningen i Windows 10 Fix-delen.

Relaterte poster å sjekke ut:

 • Løs: Critical_process_died csrss.exe på Windows 10
 • Fiks: Windows Defender forårsaker appleiedav.exe feil
 • Full Fix: Drep Antimalware Service Executable i Windows 10

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i august 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.