Hvordan lagre ødelagt spill sparer på PC

Tenk deg at alt i spillet fortapt i løpet av få sekunder. Timer og timer med gjennomslag som er tapt på grunn av spillbesparelse, er korrupsjon en av de verste tingene som en ivrig gamer kan komme inn på. Selv om de ikke er så vanlige, kan de fortsatt skje fra tid til annen.

Og hvis det ikke er god nok grunn til å handle med forsiktighet, vet vi ikke hva det er. Uansett, hvis det skjer med deg, kan du likevel (noen ganger) fikse korrupte spillsparer.

Hvordan fikse skadet spill sparer

La oss begynne med å si at det ikke er en enkelt universell løsning for alle lagre spill. Men begrunnelsen bak korrupsjonen kan lett oppsummeres i de to mest karakteristiske synderne. Den første er mislykket autosave. Autosave-funksjonen (eller en manuell lagring, for den saks skyld) vil omskrive lagrefilene hver gang. Og hvis du forstyrrer det (spillkrasj eller glitches, slår PC plutselig ned), vil lagringen vanligvis bli ødelagt.

Den andre grunnen faller til mods. Mange spill har et aktivt samfunn som setter ut mange mods. Nå gjør dette det vanskeligere for spillet å konfigurere en lagringsfil. Mye vanskeligere enn om med vaniljeversjonen.

Så, å fjerne og gjenopprette mods kan hjelpe. Det er også noen andre grunner, som Steam Cloud, som har en tendens til å ødelegge spill, sparer når skylagringsplassen blir full eller skadelig programvare (ikke sannsynlig, men kan skje).

Med det i tankene er det vanskelig å bruke en enkelt løsning for uendelige berørte spill. Det du kan prøve, er å installere spillet på nytt, fra en bunke, og etter noen fremgang erstatter du den nåværende lagre med den gamle som er skadet.

For å unngå dette problemet i fremtiden, sørg for ikke å hakke opp lagrer for et enkelt spill (20 skal være en toppgrense). Videre må du sørge for å sikkerhetskopiere lagre regelmessig og unngå å stole på autosave-funksjonen. Å lage spill sparer manuelt er veien å gå.

Med det sagt kan vi pakke det opp. Ikke glem å fortelle oss om det eksakte spillet som plager deg med den ødelagte lagre, og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg. Kommentar-delen er like nedenfor.