Slik løser du korrupte dvalemodifiler i Windows 10

Løsninger for å fikse korrupte dvalemodusproblemer på PC

 1. Koble strømmen fra PCen
 2. Kjør SFC og DISM
 3. Sjekk HDD
 4. Oppdater Windows
 5. Tilbakestill Windows 10 til fabrikkinnstillinger
 6. Deaktiver dvalemodus og hold deg til dvalemodus

Windows 10 leveres med flere strømsparingsmoduser, inkludert dvalemodus, dvalemodus eller hybridmodus. Dvalemodus er det beste for brukere som ikke ønsker å stenge systemet helt, men fremdeles foretrekker en forbedret energibesparelse. Noen av dem som liker å bruke dvalemodus, har imidlertid opplevd en feil mens de forlot modusen og startet opp i Windows 10. Det virker som om den korrupte dvalemodusfilen forhindret systemet i å laste tilbake fra ventemodus.

Vi sørget for å inspisere dette og gi deg 6 mulige løsninger. Hvis du står fast med denne feilen, må du sjekke dem ut.

Slik løser du korrupte dvalemodusproblemer i Windows 10

1: Koble strømmen fra PCen

Hvis du får problemer med oppstart med en feilmelding som informerer deg om korrupte gjenopprettingsdata, bruker du bare en strømknapp for å slå den av. Uansett hva du gjør, er den eneste måten å starte opp på Windows, å hardt tilbakestille PCen. Hvis du har en dedikert tilbakestillingsknapp, går du med det.

På den annen side, hvis problemet oppstod på en bærbar datamaskin, bare trykk og hold på strømknappen i noen sekunder til den slås av. Etter det bør du kunne starte opp i Windows 10 uten problemer. Dette vil imidlertid ikke løse korrupsjonen, så gå videre med de opptatte trinnene.

2: Kjør SFC og DISM

Denne typen systemkorrupsjon krever de innebygde verktøyene. Det er to lignende verktøy som kjøres gjennom den forhøyede kommandoprompt. Det første verktøyet er System File Checker, som brukes til å finne og reparere korrupsjon av systemfiler.

Siden dette er den sannsynlige årsaken til dvalemodellkorrupsjonen, foreslår vi at du kjører den. I tillegg er verktøyet Deployment Image Servicing and Management et mer avansert verktøy som gjør det samme, men det har et større omfang.

De jobber best når de går i en rekkefølge, så det er det du trenger å gjøre. Følg disse trinnene for å kjøre SFC og DISM på Windows 10 og fikse dvalemoduskorrasjonen:

 1. Skriv inn cmd i Windows Search-feltet. Høyreklikk klikk på Kommandoprompt og kjør det som admin.
 2. I kommandolinjen skriver du sfc / scannow og trykker Enter.

 3. Når du er ferdig, skriv inn følgende kommando og trykk på Enter etter hver:
  • DISM / online / Cleanup-Image / ScanHealth

  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
 4. Når prosedyren avsluttes, start datamaskinen på nytt og prøv å bruke dvalemodus igjen.

3: Sjekk HDD

En HDD-korrupsjon av noe slag er en annen mulig skyldige for feilen ved hånden. Hvis HDD har ødelagte sektorer, kan det påvirke utførelsen av de viktige systemprosessene. Inkludert restaureringsbildet. Restaureringsbildet er i utgangspunktet en konfigurasjonssparing som gjør at PCen kan starte opp raskere etter at den har vært i dvalemodus. Det betyr at hvis det er ødelagt, vil du ikke kunne gjenopprette de siste systemfunksjonene.

Med det sagt foreslår vi enten å bruke et tredjepartsverktøy for å sjekke om det er feil eller stole på det innebygde HDD-kontrollverktøyet. Slik sjekker du HDD for feil med chkdsk-verktøyet:

 1. Åpne kommandoprompt som admin.
 2. Skriv inn chkdsk / f / r i kommandolinjen, og trykk på Enter.
 3. Vent til verktøyet skanner og løser eventuelle harddiskfeil og start datamaskinen på nytt.

4: Oppdater Windows

Oppgradering fra Windows 7/8 til Windows 10 er et godt konsept, men det fungerer ikke alltid som beregnet. Og foruten vanlige sikkerhetsoppdateringer og Windows Defender-definisjoner, kan du forvente akkumulerte oppdateringer som adresserer visse systembugs. Disse kan bringe løsningen på problemet ved hånden, og vi foreslår derfor å sjekke om oppdateringer manuelt.

Slik gjør du det i Windows 10:

 1. Åpne innstillinger .
 2. Velg Oppdater og Sikkerhet .

 3. Klikk på alternativet " Søk etter oppdateringer " i høyre rute.

Hvis du fortsatt opplever en feil etter gjenoppretting fra dvalemodus, går du til neste trinn.

5: Deaktiver dvalemodus midlertidig og slett filen "hiberfil.sys"

Hvis du deaktiverer dvalemodus og aktiverer den på nytt, kan det også hjelpe. Filen "hiberfil.sys" er filen der Windows skriver minnet, og det brukes til å starte opp fra dvalemodus. Det er vanligvis enormt i størrelse, og det er vår viktigste mistenkt når det gjelder korrupsjon.

Ved å deaktivere dvalemodus blir denne filen slettet automatisk, og du får to fluer med en treff. Du tilbakestiller dvalemodus og lindrer lagringen av en betydelig plasskrevende behemoth av en fil.

Slik deaktiverer og gjenaktiverer du dvalemodus på Windows 10:

  1. Åpne kommandoprompt som admin.
  2. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommando og trykker på Enter:
   • powercfg -h av
  3. Lukk kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.
  4. Nå åpner du kommandoprompt igjen, skriv inn følgende kommando, og trykk Enter:
   • powercfg -h på
  5. Nå, prøv dvalemodusen igjen og se etter endringer.

6: Tilbakestill Windows 10 til fabrikkinnstillinger

Hvis problemet er vedvarende, kan den eneste gjenværende reparasjonen vi foreslår, tilbakestille Windows 10 til fabrikkverdier. Selvfølgelig er det ikke mulig å unngå dvalemodus, da du kan velge hvilemodus eller hybridmodus i stedet. Men hvis du anser det nødvendig, bør du tilbakestille Windows 10. Dette er et flott gjenopprettingsalternativ som lar deg beholde filer og innstillinger mens du gjenoppretter systemet. Det er ikke så effektivt mot de mest vedvarende feilene som en ren installasjon, men det er siste utvei.

Slik gjenoppretter du systemet til fabrikkverdier:

 1. Skriv inn Tilbakestill og åpne Tilbakestill denne PCen i søkefeltet.
 2. Under alternativet " Tilbakestill denne PCen " klikker du på Komme i gang .

 3. Velg å beholde dine filer og apper og fortsett med tilbakestillingsprosessen.

Og på det notatet kan vi konkludere med denne artikkelen. Hvis du har flere spørsmål, forslag eller kommentarer, kan du dele dem med oss ​​og andre lesere i kommentarfeltet nedenfor.