Slik løser du kontinuerlige problemer i Windows 10

Windows Continuum er en av de flotte funksjonene som er tilgjengelige i Microsoft Windows 10. Den lar enheten automatisk skifte mellom skrivebordsmodus og nettbrettmodus, avhengig av måten du bruker den på. Selv om denne funksjonen kommer forhåndsinstallert på alle Windows 10-utgaver, virker det ikke alltid som ønsket.

I dag prøver vi å feilsøke de vanligste problemene som oppstår når du bruker Microsofts Windows Continuum.

Rask løsning for å fikse ulike PC-problemer

  • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
  • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake kontinuerlige problemer i Windows 10
  • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

1. Maskinvare

Windows Continuum er maskinvareavhengig, noe som betyr at det ikke automatisk skifter mellom de to modusene uten noen maskinvarestøtte. I utgangspunktet trenger den en bryter som forteller at den skal slå på tablettmodus når du fjerner enheten fra brygga eller ta av det fysiske tastaturet og slå av det når du kobler til bryteren eller tastaturet igjen.

Hva dette betyr er at maskinvaren må bygges med Windows Continuum i tankene. Ja, produsenter kan etterligne en programvarebryter gjennom driverne, men de foretrekker å beholde disse funksjonene som et salgsargument for nyere maskinvare.

I øyeblikket er Microsoft Surface-tabletter, som starter med 3. utgave, den eneste støttede maskinvaren som støttes av Windows Continuum-funksjonen. Andre produsenter kan få støtte for det i fremtidige programvareoppdateringer.

2. Oppdater systemet

Noen funksjoner i Windows fungerer kanskje ikke hvis systemet ikke er oppdatert, og Windows Continuum har vært kjent for å være en av dem. For eksempel, da den ble lansert, ble Microsoft Surface 3-brukere som oppgradert til Windows 10 ikke i stand til å bruke Windows Continuum til en senere oppdatering ble utgitt som løste dette problemet.

Du kan sjekke om enheten har noen ventende oppdateringer ved å gå til Innstillinger- vinduet fra Start-menyen . Derfra går du til Oppdater og sikkerhet og klikker på Sjekk etter oppdateringer .

3. Kontinuerlig konfigurasjon

En av grunnene til at Continuum kanskje ikke fungerer for deg, er hvis du ikke har konfigurert det riktig. Kontinuer kan settes til å ignorere bytte fra skrivebord til tavlemodus og vedlikeholde den som brukes for øyeblikket.

Du kan konfigurere Continuum ved å åpne Innstillinger- vinduene, klikke på System- delen og deretter velge Tablet-modus fra venstre rute.

Under Når enheten slår på eller av tabletmodus automatisk, må du sørge for å velge enten Spør alltid meg før du bytter eller Ikke spør meg og skift alltid .

4. Oppdater drivere

Fordi Windows Continuum er en ny funksjonstøtte, må den legges til i maskinvaredriverne. Hvis du fortsatt bruker den eldre versjonen av driverne, kan Continuum ikke fungere før du oppdaterer dem. For de fleste tilfeller kan dette oppnås ved å bruke Windows Update- funksjonen, som beskrevet i andre trinn. Hvis du bruker noe annet enn et Microsoft Surface-produkt, kan du også sjekke produsentens nettstedstøtte for nyere drivere.

5. Manuell bytte

Bytte mellom skrivebordsmodus og tablettmodus kan også gjøres manuelt. For dette må du klikke på Notifikasjoner / Handlingssenter- knappen på oppgavelinjen ved siden av klokken, og aktivere Tablet-modus manuelt.

Hvis ingen av trinnene ovenfor klarte å fikse Continuum for deg, vennligst bruk kommentarseksjonen nedenfor for å gi oss flere detaljer, og vi vil prøve å hjelpe deg.