Slik løser du vanlige Minecraft-feil i Windows 10, 8, 8.1

Minecraft er et flott og vanedannende spill som er høyt verdsatt av verdensomspennende brukere, enten vi snakker om bærbare og berøringsbaserte telefoner, eller til og med stasjonære enheter. Dessverre rapporterte mange brukere Minecraft-feil under Windows 8.1 og Windows 10, spesielt på Nvidia-grafikkort og spesielt etter oppdatering av Windows OS.

Som du allerede kan fortelle, står vi overfor noen grafikkortkompatibilitet da Nvidia-drivere ikke kan "kommunisere" med Windows 8 og Windows 8.1-systemet. Men vær ikke bekymret da du fortsatt kan spille Minecraft på din Windows-baserte enhet som vi er her for å hjelpe deg. Selvfølgelig er dette ikke det eneste kompatible Nvidia grafikkortet som ble rapportert av brukere av Windows 10, da enkelte kunder også klaget over noen HDMI-problemer, som også kan løses ved hjelp av en dedikert opplæring (bare klikk på lenken ovenfor).

Les også : Slik løser du dårlige sektorer i Windows 8

Uansett, hvis du vil fikse Minecraft-problemene og komme tilbake på sporet, ikke nøl med og bruk retningslinjene nedenfor. Denne feilsøkingsløsningen kan brukes innen få minutter og kan enkelt gjøres selv av en nybegynner, så du har ingenting å bekymre deg for.

Slik løser du Minecraft-feil i Windows 10 eller Windows 8

Oppdater Minecraft

Uansett hvilket problem du står overfor, er det aller første du bør ha i tankene når du arbeider med det aktuelle problemet, å holde spillet oppdatert. Fordi installering av den nyeste versjonen av Minecraft kan løse mange problemer.

Hvis du ikke vet hvordan du oppdaterer Minecraft, følg instruksjonene nedenfor:

 1. Først av alt, installer Java- pakken på enheten. Du bør bruke dette hver gang du mottar feilmeldingen "Denne applikasjonen krever en Java Runtime Environment 1.5.0" på Windows 8 - last ned Java herfra.

 2. Åpne Minecraft og logg inn med din personlige konto.
 3. Deretter gjelder de nyeste oppdateringene, hvis det er slik.

 4. Nå, hvis "Varsel skjermkortdrivere" varsling vises, går du bare til startskjermbildet og følger resten av trinnene nedenfor.
 5. Trykk på " Wind + X " dedikerte tastaturtaster og kjør Enhetsbehandling .
 6. Derfra går du mot " Grafikkdrivere " og avinstallerer Nvidia-driverne.

 7. Deretter går du til produsentens offisielle nettsted (for eksempel Acer, HP, Dell, og så videre) - ikke på Nvidia-websiden.
 8. Last ned derfra driverne angitt av produsenten din og til slutt installere disse driverne, selv i Kompatibilitetsmodus for Windows 7. Vi anbefaler også dette tredjepartsverktøyet (100% trygt og testet av oss) for automatisk å laste ned alle utdaterte drivere på din PC.
 9. Til slutt løp Minecraft enda en gang du er ferdig.

Godt jobbet; Nå vet du hvordan du lager Minecraft-arbeid på Windows 8 eller Windows 8.1 når du bruker en Nvidia grafikkortdriver.

Kan ikke laste inn et mod i Minecraft

Hvis du liker å eksperimentere med Minecraft mods, men ikke kan installere favorittmodusen din, bare endre tilnærmingen.

Du har sikkert installert mods den gammeldags måten (sette mod filer i Minecraft selv), som er utsatt for feil og problemer. I stedet bør du bruke et praktisk lite program som heter Forge.

Forge i utgangspunktet ikke alt arbeidet for deg. Du må bare sette modet du vil installere i Forge, og det vil automatisk implementere det i spillet. Sparer mye tid og krefter. Du kan laste ned Forge gratis fra denne linken.

Hvis du trenger ytterligere forklaringer, bare se veiledningen om hvordan du bruker Forge til å installere Minecraft mods nedenfor:

Kan ikke spille spillet på LAN

Hvis du ikke klarer å spille Minecraft sammen med vennene dine via LAN, kan du prøve å aktivere Minecraft i Windows-brannmur:

 1. Gå til Søk, skriv brannmur, og åpne Windows Defender-brannmur
 2. Klikk Tillat en app eller en funksjon gjennom Windows Defender-brannmur fra venstre rute
 3. Velg Minecraft / Minecraft for Windows 10 og kontroller at både Privat og Offentlig er merket

 4. Start datamaskinen på nytt

Hvis du fortsatt ikke kan spille spillet via LAN, må du kontrollere at alt er greit med Internett-tilkoblingen din. Hvis du finner ut at noe er galt, sjekk ut denne artikkelen for å løse problemer med internettforbindelsen i Windows 10.

Minecraft sanker

Hvis du oppdager at spillets ytelse ikke er bra, og spillet kan kjøre seg jevnere, må du ta disse i betraktning:

Løsning 1 - Møt systemkravene

Hvis datamaskinen din ikke oppfyller de minste systemkravene, er du heldig å selv starte spillet. Så, hvis du ikke har en datamaskin som er kraftig nok til å spille Minecraft, bør du vurdere å oppgradere maskinvaren din.

Minecraft systemkrav:

 • CPU : Intel Pentium D eller AMD Athlon 64 (K8) 2, 6 GHz.
 • RAM : 2 GB.
 • GPU (integrert) : Intel HD Graphics eller AMD (tidligere ATI) Radeon HD Graphics med OpenGL 2.1.
 • GPU (Diskret) : Nvidia GeForce 9600 GT eller AMD Radeon HD 2400 med OpenGL 3.1.
 • HDD : Minst 200 MB for spillkjerne og andre filer.
 • Java 6 Release 45.

Løsning 2 - Tilordne mer RAM til Minecraft

Minecraft launcher lar deg nå tildele mer RAM-minne til spillet, hvis du ikke er fornøyd med ytelsen. Slik gjør du det:

 1. Åpne Minecraft Launcher
 2. Gå til Start alternativer, velg profilen din og aktiver Avanserte innstillinger
 3. Aktiver "JVM Arguments" og legg til følgende kommando: -Xmx2048M -Xms2048M
 4. Lagre disse innstillingene, og du vil alltid starte spillet med 2 GB RAM. Hvis du vil tildele mer ram, erstatt bare 2048M med hvor mye RAM du vil allocte.

Løsning 3 - Oppdater Java

Siden Minecraft drives av Java, trenger du den nyeste versjonen for å kjøre spillet jevnt. Du kan laste ned den nyeste versjonen av Java herfra.

Minecraft krasjer

Hvis spillet går ned, er det noen få mulige løsninger du kan prøve:

 • Oppdater Minecraft
 • Oppdater grafikkortdriverne
 • Oppdater Java
 • Kjør SFC-skanningen

 • Kjør DISM-kommandoen

Ta en titt på vår artikkel om å fikse Minecraft krasjer for mer detaljert informasjon.

Sparer forsvinne fra verdenslisten

Hvis dine lagrede verdener forsvinner fra verdenslisten, gjør du følgende:

 1. Lukk Minecraft.
 2. Gå til Minecraft-lagringsmappen. Du kan få tilgang til denne mappen ved å skrive inn følgende kommando i Søk: % appdata% .minecraftsaves
 3. Åpne lagringsfilen som Minecraft ikke gjenkjenner.
 4. Finn filen som heter level.dat og omdøpe den til corrupt.dat
 5. Endre navn på filen level.dat_old til level.dat .

Manglende filer feil: org.lwjgl.LWJGLException

Denne feilkoden vises når Minecraft launcher ikke starter spillet. Løsningen for dette problemet er å deaktivere antivirusprogrammet eller Windows-brannmuren.

Slik deaktiverer du Windows-brannmur:

 1. Skriv inn brannmur i Windows-søkefeltet, og åpne Windows Defender-brannmur.
 2. Klikk på Slå Windows Firewall på eller av i venstre rute.

 3. Deaktiver brannmur for både private og offentlige nettverk og bekreft endringer.
 4. Prøv å kjøre Windows Store-apper igjen og se etter feilen.

Det anbefales også å installere Minecraft på nytt når deaktiverer brannmur. Når dette problemet er løst, anbefaler vi å teste sikkerhetsløsningene dine igjen.

Servernedlasting åpnes ikke

Hvis du ikke klarer å kjøre servernedlastinger i Minecraft, er det noen få ting du kan prøve:

 • Oppdater Java
 • Rediger EULA.texten
 • Last ned fra offisielle servere
 • Kjør en Minecraft Server Batch File
 • Kjør Minecraft Server.exe-versjonen som administrator

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør noen av disse, har vi en fullstendig veiledning om hvordan du løser dette problemet. Så finner du detaljerte forklaringer der.

Dårlig innloggingsfeil

Feil feil innlogging oppstår når du ikke kobler til Minecraft multiplayer. I så fall kan du prøve noen av følgende løsninger:

 • Kontroller at nettverksforbindelsen din er aktivert
 • Sjekk om noen programmer blokkerer utgående tilkoblinger.
 • Deaktiver Windows Defender-brannmur
 • Start datamaskinen / ruteren på nytt.

Kan ikke chatte i Minecraft

Hvis du ikke kan chatte inne i spillet, må du endre Chat-innstillingene til Vis . Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, kan du se vår komplette guide for å endre chatinnstillinger i Minecraft.

Tjenesten utilgjengelig: Feil 503

Hvis du får denne feilen, er det en sjanse for Mojang servere er nede. Sjekk serverstatusen her. Hvis serverne er nede, er det eneste du virkelig kan gjøre, å vente på å komme tilbake på nettet.

Hvis ikke, prøv å deaktivere antivirusprogrammet eller Windows-brannmuren. Kontroller også at datamaskinen din er i stand til å motta signal fra følgende adresser:

 • minecraft.net
 • account.mojang.com
 • authserver.mojang.com
 • sessionserver.mojang.com
 • skins.minecraft.net
 • textures.minecraft.net

Det handler om det, vi håper absolutt at denne artikkelen hjalp deg med å løse den Minecraft-feilen som har plaget deg i det siste. Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, bare gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Redaktørens notat: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i mai 2014 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.