Slik nedgraderes fra Windows 10 til Windows 8.1

Hvis du vil oppgradere ditt nåværende system fra Windows 8 eller 8.1 til den nye Windows 10 Technical Preview og prøve de nye funksjonene, er det noe viktig du må gjøre før du oppdaterer systemet. Du må opprette et gjenopprettingsbilde av ditt nåværende system hvis du vil nedgradere det fra Windows 10.

Hvordan gå tilbake til Windows 8.1 fra Windows 10?

Gjør et gjenopprettingsbilde av ditt nåværende system ved å følge disse trinnene:

  • Gå til Søk
  • Skriv inn gjenopprettingsstasjon i søkeboksen, og klikk deretter på Opprett en gjenopprettingsdisk. (Administratortillatelse kreves for å opprette en gjenopprettingsstasjon)
  • Når gjenopprettingsdriververktøyet er åpent, må du kontrollere at kopien gjenopprettingspartisjonen fra PC-en til gjenopprettingsdisken er merket, og klikk på Neste.
  • Sett inn en USB-minnepinne i PCen din, som er minst like stor som størrelsen som er angitt på skjermen.
  • Velg USB-stasjonen du vil bruke til gjenopprettingsstasjonen, og gå til Neste.
  • Klikk på Opprett.

Gjenopprettingsbildet og alle nødvendige gjenopprettingsverktøy blir ikke lagret til USB-stasjonen. Etter at prosessen er ferdig gjør du noen av følgende:

  • Hvis du vil beholde gjenopprettingspartisjonen på PCen, klikker du på Fullfør.
  • Hvis du vil fjerne gjenopprettingspartisjonen fra PCen din for å frigjøre litt plass på disken, går du til Slett gjenopprettingspartisjonen. Velg deretter Slett. Når fjerningen er ferdig, klikk på Fullfør.
  • Fjern USB-flash-stasjonen.

Andre Windows nedgraderingsveiledning du bør vurdere

Selv om du har fulgt alle trinnene ovenfor, vil du kanskje ha en mer detaljert veiledning om flere tekniske trinn. Vi har denne veiledningen, og du finner alle detaljene i vår detaljerte veiledning om hvordan du nedgraderer fra Windows 10 til Windows 8.1, 7. Du kan også følge vår veiledende artikkel om hvordan du nedgraderer Windows 10 Pro til Windows 10 S. Selv Hvis artikkelen er for Surface-brukere, kan du prøve å bruke dette på din egen PC.

Mobilbrukerne kan også være bekymret for nedgradering av Windows-versjonen. Årsaken er at Windows 10 Mobile var tilgjengelig for et begrenset antall enhetsmodeller da den ble lansert. Derfor ønsker mange brukere å nedgradere til 8.1 Hvis du er en av disse brukerne, kan du prøve å følge trinnene fra vår guide og nedgradere Windows Phone fra Windows 10 til Windows 8.1

Nå har du opprettet gjenopprettingsbildet for ditt nåværende Window 8 / 8.1-system, og du er god til å oppgradere den til Windows 10 Technical Preview. Og hvis du har noen grunn til å nedgradere systemet etter det, er alt du trenger å gjøre, å installere dette gjenopprettingsbildet, og ditt gamle system vil være tilbake.