Hvordan kjenner Windows 10, 8 posisjonen min nøyaktig?

I tilfelle du la merke til, er Windows 10, 8-systemer i stand til å fortelle hvor du er eller hvor du bor veldig nøyaktig selv når en GPS-mottaker ikke er aktivert eller tilgjengelig. Så, hvordan er det mulig, og hvordan kjenner Windows 10, 8 posisjonen din så nøyaktig uten å bruke dedikert GPS-programvare?

Vel, for å gi et presist svar på dette spørsmålet, må vi først snakke om noen generelle detaljer som er relatert til ditt eget privatliv. Først og fremst bør du vite at du når som helst kan velge om du vil la eller blokkere Windows 10, 8 fra å oppdage plasseringen din. Du kan gjøre dette ved å deaktivere " Min plassering " og også ved å deaktivere det samme alternativet i appene du bruker på din personlige Windows 10, 8-drevne laptop, nettbrett eller skrivebord.

Ja, nesten hvert verktøy du laster ned fra Windows Store, kan få tilgang til din plassering. Så det beste, hvis du ikke vil dele den typen informasjon, vil være å slå av denne funksjonen fra Windows 10, 8-systemet og i appene dine. På Windows 10, 8 må du bare gå til banen "Charms bar -> Settings -> Endre PC Innstillinger -> Personvern" der du bare slår av plasseringsalternativet. Deretter går du til innstillingene for hver app, og finner personvernsfanen der funksjonen "min plassering" skal være tilgjengelig.

Hvis du vil være sikker mens du surfer på internett, må du få et fullt dedikert verktøy for å sikre nettverket ditt. Installer nå Cyberghost VPN og sikre deg selv. Det beskytter PCen mot angrep mens du surfer, maskerer din IP-adresse og blokkerer all uønsket tilgang.

Så, hvordan kjenner Windows 10, 8 min posisjon?

Vanligvis bestemmer Windows 10, 8 plasseringen nøyaktig, basert på GPS-informasjon og triangulering på trådløst punkt. Basert på din egen IP kombinert med triangulasjon, kan Windows 10, 8 gjette hvor du er eller hvor du bor, selv om du starter Maps for første gang.

I hovedsak kan systemet se hvilke trådløse nettverk som er i nærheten av enheten din og også din IP-adresse. IP-informasjonen vil gi omtrentlig informasjon om posisjonen din, samtidig som det er mange selskaper som har store databaser med WiFi-nettverk med posisjoner som kan brukes av Windows 10, 8-systemet. Selvfølgelig kan de fleste ganger for mobile enheter og bærbare enheter, GPS og celletårn også brukes til å sette posisjonen din veldig nøyaktig.

Så det er hvordan Windows 10, 8 registrerer posisjonen din selv om du ennå ikke har brukt Maps eller andre apper som ber om "Min plassering" -tillatelser. Bare husk at dette er en standardfunksjon på hvilken som helst Windows-plattform, som når som helst kan slås av med letthet.

Hvordan skjule posisjonen din på PC

Hvis du ikke liker ideen om Windows å vite posisjonen din, kan du bare slå av plassering. Gå til Start> skriv inn 'plassering' og velg Innstillinger for personvern.

Nå, deaktiver plassering og start datamaskinen på nytt. Husk at mange Microsoft-apper og produkter, inkludert Cortana og Edge, fungerer best når posisjonsinnstillingene er aktivert.

I du vil ytterligere beskytte personvernet ditt og personlig informasjon mens du er på nettet, kan du installere et VPN-verktøy. Vi anbefaler at du installerer CyberGhost - vi har allerede testet og gjennomgått programvaren. Du kan også sjekke ut denne listen med den beste VPN-programvaren som skal installeres på Windows 10.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i mai 2014 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.