Slik deaktiverer du påloggingsskjermbakgrunn i Windows 10

3 raske metoder for å fjerne påloggingsskjermbakgrunn

 1. Last ned registerfilen for å deaktivere Logg på bakgrunnsbilde
 2. Endre registerfilene selv
 3. Bruk Innstillinger-siden

Windows 10 brakte mange endringer, og en av disse endringene er påloggingsskjermen. Hvis du husker, brukte Windows 8 og 8.1 en solid farget bakgrunn for påloggingsskjermen, og noen brukere er ganske vant til det.

Hvis du er en av disse brukerne, viser vi deg hvordan du deaktiverer logg på bakgrunnsbilde i Windows 10.

Hvis du er vant til solid farge på påloggingsskjermen din som i Windows 8, kan du enkelt gå tilbake til det, og her er hvordan du gjør det.

Trinn for å fjerne påloggingsskjermbakgrunnen på PC

Løsning 1 - Last ned registerfil for å deaktivere Logg på bakgrunnsbilde

Dette er ganske enkel løsning. Last ned dette zip-arkivet og pakk det ut. Dobbeltklikk deretter på Deaktiver logg bakgrunnsbilde på Windows 10.reg for å legge den til i registeret ditt, og det er det. Det finnes også en .reg-fil tilgjengelig hvis du vil tilbakestille endringene.

Løsning 2 - Endre registerfiler selv

Dette er litt vanskeligere, men hvis du ikke vil laste ned noen filer, må du følge disse trinnene. Ikke bekymre deg, det er ingenting for vanskelig, men vær forsiktig fordi det er problemer med å rote med Register-filer, så lenge du følger instruksjonene nøye, blir det bra.

 1. Åpne Registry Editor ved å skrive regedit i søkefeltet, eller ved å trykke Windows-tasten + R og skrive regedit.
 2. Bruk mappen til venstre for å navigere til HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsSystem.

 3. På høyre side av Register-editoren klikker du på høyre museknapp, velger Ny, deretter 32-biters DWORD-verdi og angir navnet til DisableLogonBackgroundImage. Dobbeltklikk det, og sett verdien til 00000001.
 4. Det er det, nå lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt, og du bør ha solid farge i stedet for bakgrunnsbilde mens du logger inn.
 5. Hvis du av en eller annen grunn vil returnere disse endringene, trenger du bare å finne DisableLogonBackgroundImage som ligger i HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsSystem og angi verdien til 00000000 eller bare slette den.

Løsning 3 - Bruk siden Innstillinger

I de nyeste Windows 10-byggene kan du enkelt deaktivere påloggingsskjermbakgrunnen fra datamaskinens innstillinger. Vi viser listen nedenfor:

 1. Klikk på "Windows Logo" -tasten, skriv inn "Innstillinger" og klikk på den
 2. Åpne delen "Tilpasning"
 3. I venstre rute klikker du på Lås skjerm
 4. I den høyre ruten, slå av "Vis låseskjermens bakgrunnsbilde på påloggingsskjermen"

Det er det hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer du kan sjekke for løsningen i Windows 10 Fix-delen.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i august 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.