Slik oppretter du en VPN-tilkobling i Windows 8, 8.1

Hvis du har mer enn én enhet som bruker et Windows 8-operativsystem som to Windows 8-PCer, en smarttelefon eller en nettbrett, kan du bruke VPN-tilkoblingen du har på Windows 8 for å gi Internett-tilgang til alle enhetene dine i ditt hjem. Å lage en VPN-tilkobling for en gruppe enheter på Windows 8 kan gjøres veldig enkelt, og du klarer å gjøre det ved å følge trinnene presentere noen få rader under.

For å gi tilgang til flere enheter på Windows 8, må vi først opprette en ICS (denne ICS er en funksjon for Internett-tilkoblingsdeling tilgjengelig på Windows 8, i tillegg til tidligere Windows-versjoner). For å gjøre dette trenger vi ikke engang å kjøre PIA (Private Internet Access) -funksjonen på ruteren, vi kan gjøre det direkte fra vår Windows 8-PC.

Mange VPN-tilkoblinger er ikke helt sikret hvis de ikke støttes av fagfolk. Du kan sikre deg ved å installere Cyberghost (77% flash salg), en leder i VPN-markedet. Det beskytter PCen mot angrep mens du surfer, maskerer din IP-adresse og blokkerer all uønsket tilgang.

Tutorial om hvordan du oppretter en VPN-tilkobling for Internett-tilgang på Windows 8

 1. Første ting vi trenger å gjøre er å installere Private Internet Access-klient på vår Windows 8-PC hvis du ikke allerede har det.
 2. Klikk (venstre klikk) på "Start" -knappen i Windows 8.
 3. La oss skrive inn søkeboksen du har i "Start" -menyen "cmd".
 4. Systemet finner et "cmd.exe" -ikon, vi må klikke (høyreklikk) på det og deretter fra menyen som presenteres, må vi klikke (venstre klikk) på funksjonen "Kjør som administrator".
 5. Vi må skrive inn kommandovinduet som dukker opp linjene under (skriv nøyaktig hvordan det vises nedenfor).

  Merk: skriv kommandoer oppført nedenfor uten anførselstegn og for SSID har vi brukt "Eksempel" og for nøkkelen vi har brukt "12345", men du kan endre dette.

  "Netsh wlan sett hostednetwork modus = tillate ssid = Eksempel nøkkel = 12345"

  "Netsh wlan start hostednetwork"

 6. Når du har skrevet kommandoene som de viser ovenfor, bør du få meldingen "Det verste nettverket startet".

  Merk: Hvis du ikke skrev kommandoene riktig, eller det er et problem med Wifi-driveren, vil du mest like motta denne meldingen:

  "Det verste nettverket kunne ikke startes.

  Gruppen eller ressursen er ikke i riktig tilstand for å utføre den forespurte operasjonen. "

 7. I dette tilfellet må du oppdatere Wifi-driveren og også sjekke inn Enhetsbehandling hvis du har Wifi-adapteren satt på "Aktiver", hvis ikke, vennligst aktiver den.
 8. Også hvis du vil sjekke om Wi-Fi fungerer riktig, kan du skrive inn kommandovinduet du åpnet følgende setning "netsh wlan show drivers" og hvis Wifi fungerer riktig, vil det vise følgende melding: "Hosted network supported: Ja"
 9. Det neste trinnet etter at du har startet det verte nettverket, er å sette inn Windows 8 delingsfunksjonen for PIA VPN-tilkobling. For å gjøre dette må vi klikke (venstre klikk) på Wifi-ikonet du har i nederste høyre hjørne av skrivebordet på Windows 8.
 10. Klikk (venstre klikk) på "Åpne nettverks- og delingssenter" du har på undersiden av Wifi-vinduet du åpnet ovenfor.
 11. Klikk (venstre klikk) på "Endre adapterinnstillinger" du har i venstre side av vinduet "Nettverk og delingssenter".
 12. Du vil ha det "Local Area Connection 2" eller hvis du ikke har det navnet, ser det etter "TAP-Win32 Adapter V9".

  Klikk (høyreklikk) på ikonet med "Local Area Connection 2" og klikk (venstre klikk) på "egenskaper".

 13. Klikk (venstre klikk) på "Deling" -fanen du har på oversiden av vinduet du åpnet.
 14. Merk av i boksen ved siden av "Tillat andre nettverksbrukere å koble til via denne datamaskinens Internett-tilkobling"
 15. Klikk på (venstre klikk) i rullegardinmenyen under "Tillat andre nettverksbrukere å koble til via denne datamaskinens Internett-tilkobling" og velg den virtuelle Wifi-adapteren du har.
 16. Etter at du har fullført dette klikket (venstre klikk) på knappen "OK" nederst i vinduet "Lokal tilkobling 2 Egenskaper".
 17. Nå må vi koble til en annen enhet til nettverket vi har opprettet med navnet "Eksempel" og skrive passordet "12345".
 18. Du må gjøre dette med enhetene du vil koble til VPN PIA-ene dine.

  Merk: Hvis du slår av Windows 8-PCen du opprettet VPN på dessverre, vil du miste Wifi-tilkoblingen på de andre enhetene. Men heldigvis, etter at vi har slått på Windows 8 VPN-PCen, kan vi gå igjen i Windows-kommandovinduet og skrive "netsh wlan start hostednetwork" (dette vil starte VPN-nettverket ditt igjen).

 19. Hvis du vil forstyrre VPN-tilkoblingen alt du trenger å gjøre er å gå på Windows 8-kommandovinduet igjen og skriv inn (uten anførselstegn):

  "Netsh wlan stop hostednetwork"

  "Netsh wlan sett hostednetwork modus = disallow"

Så her er det, en enkel måte å opprette en VPN-tilkobling på i vår Windows 8-PC. Også hvis du er på utkikk etter en mer tilpasset måte å opprette en VPN-tilkobling for internettilgang, er det også noen programmer designet spesielt for dette.

Skriv oss under for ytterligere kommentarer om denne artikkelen, og hva vi bør forbedre for å gjøre Windows 8 bedre.