Slik kobler du Windows 10-bærbar PC til VPN

Trenger du å koble din Windows 10 laptop til VPN? Å ha en god og pålitelig VPN er viktig, og i dagens artikkel viser vi deg hvordan du kobler PCen til et VPN-nettverk på Windows 10.

Når du vil koble din Windows 10 laptop til en VPN, er det noen få ting du trenger å gjøre for å komme til det punktet.

Enten det er for arbeidsformål, eller din egen personlige bruk, et VPN eller virtuelt privat nettverk, gir deg en sikrere forbindelse til nettverket ditt og Internett, som om du jobber fra et offentlig sted.

For å kunne koble Windows 10-datamaskinen til VPN, må du ha en VPN-profil på den bærbare datamaskinen, enten ved å lage en selv eller sette opp et kontor eller en jobbkonto for å få en VPN-profil fra arbeidsplassen din.

Slik kobler du til et VPN på Windows 10? Følg disse instruksjonene

 1. Opprett en VPN-profil på den bærbare datamaskinen i Windows 10
 2. Koble Windows 10-datamaskinen til VPN
 3. Bruk en VPN-klient fra en tredjepart

Mange nettverksproblemer skyldes skadelig programvare, forskjellige skript og bots. Du kan sikre deg ved å installere Cyberghost (77% flash salg), en leder i VPN-markedet (for tiden 50% på alle planer). Det beskytter PCen mot angrep mens du surfer, maskerer din IP-adresse og blokkerer all uønsket tilgang.

Opprett en VPN-profil på den bærbare datamaskinen i Windows 10

Her er trinnene du kan ta for å opprette en VPN-profil på den bærbare datamaskinen din, hvis du ikke har en:

 1. Hvis VPN-profilen du vil opprette, er på arbeidskontoen din, kan du sjekke VPN-innstillingene, eller se etter et VPN-program på intranettstedet på arbeidsplassen, eller ta kontakt med bedriftens IT-supportperson om det. Men hvis VPN-profilen er for en VPN-tjeneste, abonnerer du på personlig bruk, går du til Microsoft Store og kontrollerer om det er en app for VPN-tjenesten, og deretter går du til VPN-tjenestens nettsted for å se om tilkoblingsinnstillingene er oppført deri.
 2. Når du har enten VPN for arbeid eller VPN for personlig konto bekreftet, klikker du på Start- knappen.
 3. Velg Innstillinger.

 4. Klikk på Nettverk og Internett.

 5. Velg VPN.
 6. Velg Legg til en VPN-tilkobling.

 7. Under Legg til en VPN-tilkobling, gå til VPN-leverandør.

 8. Velg Windows (innebygd).

 9. Gå til Tilkoblingsnavn- boksen og skriv inn et navn, for eksempel Min personlige VPN for VPN-tilkoblingsprofilen. Dette er det samme navnet du vil se etter når du vil koble til i servernavnet eller adressefeltet.

 10. Skriv inn adressen til VPN-serveren.

 11. Under VPN-typen velger du VPN-tilkoblingstypen du vil opprette. Dette betyr at du må vite hvilken type firmaet ditt eller VPN-tjenesten bruker.

 12. Under Type innloggingsinformasjon velger du typen påloggingsinformasjon eller legitimasjonsbeskrivelser som skal brukes, for eksempel brukernavn og passord, sertifikat, engangspassord eller smartkort som brukes til å koble til et VPN for arbeid. Skriv inn brukernavn og passord i boksene.

 13. Velg Lagre.

Hvis du vil redigere VPN-tilkoblingsinformasjonen, eller ytterligere innstillingsspesifikasjoner som proxy-innstillinger, velger du VPN-tilkoblingen og klikker deretter Avanserte alternativer

Koble Windows 10-datamaskinen til VPN

Nå som du har opprettet en VPN-profil for en arbeidskonto eller personlig bruk, er du klar og klar til å koble til en VPN.

Her er trinnene du kan ta for å koble til VPN:

 1. Gå til høyre side av oppgavelinjen.
 2. Velg Nettverksikon (med Wi-Fi-symbolet).
 3. Velg VPN-tilkoblingen du vil bruke.
 4. Basert på hva som skjer når du velger VPN, velger du Koble til (hvis tilkoblingsknappen vises under VPN-tilkoblingen), eller hvis VPN i Innstillinger åpnes, velger du VPN-forbindelsen derfra og klikker deretter Koble til.
 5. Skriv inn brukernavn og passord (eller andre påloggingsinformasjon) hvis du blir bedt om det.

Når du er tilkoblet, vil du se VPN-tilkoblingsnavnet som vises med ordet Koblet under det. Hvis du vil se om du er tilkoblet, velger du Nettverksikon, og kontrollerer om VPN-tilkoblingen viser ordet Koblet under det.

Bruk en VPN-klient fra en tredjepart

Hvis de tidligere metodene virker litt kompliserte, kan du også koble til et VPN ved hjelp av en tredjeparts VPN-klient. Denne metoden er den enkleste, og for å kunne bruke den, trenger du bare å laste ned og installere en VPN-klient og logge inn på den.

Etter at du har logget inn, trenger du bare å velge ønsket server, og det er det. Dette er en utrolig enkel løsning, men det krever at du stole på et tredjepartsprogram. Det er imidlertid ikke nødvendig med ytterligere konfigurasjon, slik at du ikke må opprette en egen VPN-tilkobling på PCen.

Hvis du leter etter en god VPN-klient, må du sjekke ut vår gjennomgang av beste VPN-klienter for Windows 10.

Har du klart å koble til en VPN for laptop Windows 10 etter å ha fulgt trinnene beskrevet ovenfor? I så fall, del med oss ​​din erfaring.

Vi har også samlet en veiledning om hvordan du fikser VPN-tilkoblingsproblemer, bare hvis du ikke kan koble til VPN.

Hvis du ikke klarer det, så gi oss beskjed om hva som skjer når du prøver disse trinnene ved å legge igjen en kommentar i seksjonen nedenfor.