Slik legger du til en lydutjevning for Windows 10

Hvis du er en filmelsker, musikkelskere eller gamer, er det sjansen for at du har ønsket en systemavhengig lydutjevning for Windows 10. Det er mange måter å legge til en lydutjevning for Windows 10. Likevel, legger du til en equalizer på PCen din kan virke som en skremmende oppgave. Heldigvis viser de detaljerte trinnene nedenfor hvordan du legger til en lydutjevning for Windows 10.

Trinn 1: Oppdater driverne

Oppdatering av driverne vil sikre at de er kompatible med Windows 10. Det er også viktig å oppdatere for at du skal kunne fungere skikkelig. Hvis du ikke vet hvordan du oppdaterer driverne, vil disse instruksjonene hjelpe:

 1. Finn lydikonet, som vanligvis ligger nederst i høyre hjørne av skjermen på oppgavelinjen.
 2. Høyreklikk på ikonet og en rekke alternativer skal dukke opp. Klikkavspillingsalternativet .
 3. Et vindu som den nedenfor skal vises. Når det ser ut, må du velge standard høyttaler eller hodesett-enhet som du bruker til PCen. I eksempelbildet kalles enheten som jeg bruker, " sample headphone ".

 4. Dobbeltklikk på standardikonet, og et egenskapsvindu skal vises.
 5. Hvis du ikke allerede er i kategorien Generelt, finn den og klikk på den.
 6. Du bør da kunne finne egenskaper i denne kategorien. Åpne egenskaper .

 7. Klikk på alternativet Endre innstillinger i kategorien Generelt.

  Gå til fanen for driveren og klikkoppdateringsdriveren.

Du kan velge mellom automatisk oppdatering av driverne eller manuelt å laste ned driveren og installere den. Uansett fungerer det bra, men vi anbefaler på det sterkeste å oppdatere dem automatisk for å unngå system permanent skade ved å laste ned og installere feil driverversjon.

Oppdater drivere automatisk

Vi foreslår TweakBit's Driver Updater . Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte vårt team at dette er den beste automatiserte løsningen. Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det.

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater
 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Trinn 2: Velg en lydutjevner kompatibel med Windows 10

Når du har sørget for at lyddriverne dine er oppdatert og fungerer som de skal, må du søke etter en lydutjevner som fungerer bra for deg. Internett har mange equalizer applikasjoner, så det kan være skremmende å velge en. Så de 3 beste utjevningene nedenfor vil bidra til å gjøre søket etter en equalizer lettere. Hver av de tre utjevningene i denne listen vil ha en kort introduksjon. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du installerer hver equalizer enn du kan fortsette til trinn 3.

1. Equalizer APO

Equalizer APO er en svært populær lydutjevning for Windows 10. Den enkle å bruke grensesnittet og enkle navigasjonsverktøy bidrar til sin popularitet. Likevel har den også en rekke funksjoner og et attraktivt design. Equalizer APO fungerer som lydbehandlingsobjekt og er kompatibel med Windows 10.

Andre funksjoner inkluderer lav latency, VST plugin support, grafisk grensesnitt, lav CPU bruk, mange filtre, og mer. Brukere har også muligheten til å laste ned og bruke et tilpasset grensesnitt. Kraftig og praktisk, Equalizer APO er perfekt for første gangs brukere. Hvis du er usikker på hvordan du konfigurerer Equalizer APO, vil informasjonen i trinn 3 hjelpe deg.

2. Realtek HD lydbehandling

Dette er standardutjevningen som finnes i mange Windows 10-datamaskiner. Noen brukere vil ha dette automatisk installert på datamaskinen hvis de har riktig maskinvare. Hvis en bruker ikke har denne utjevningen av en eller annen grunn, kan han / hun enkelt laste den ned fra internett.

Realtek stammer fra Taiwans "Silicon Valley" og har levert high end-programvare siden 1987. Heldigvis er Realtek HD lydbehandler enkel å bruke, attraktiv og kraftig. Brukere som leter etter en grunnleggende equalizer som har blitt bevist og testet med tiden, bør prøve denne programvaren fra Realtek. Noen brukere trenger ikke en gang å laste ned den som de allerede har den på sine datamaskiner. For å lære å laste ned og bruke denne equalizeren, gå her.

 • LES OGSÅ: EqualizerPro lydforsterker lar deg oppnå premium lyd på PC

3. Boom 3D (anbefalt)

Dette er Windows-versjonen av den berømte Boom fra Global Delight Apps. Den lar deg velge forhåndsinnstillingene, og du kan manipulere med ulike frekvenser fra disse forhåndsinnstillingene. HVIS du er mer avansert i alt som kalles "lyd" enn du burde kunne bygge dine egne forhåndsinnstillinger.

En kraftig intelligent motor lar høreapparatet tilpasse seg miljø / lydkombinasjonen. Du kan også velge hvilken type hodetelefoner du bruker for å få en bedre lydopplevelse. Boom 3D equalizer er tilgjengelig gratis på den offisielle nettsiden og passer perfekt på en Windows 10-maskin, og er derfor vårt anbefalte valg.

3. Windows 10 Standard Equalizer

Ukjent for mange, det er faktisk en standardutjevning i Windows 10. Likevel er utjevningen noe skjult, og det er bare et innstillingsvindu. Med andre ord er det ingen spesiell grafikk, funksjoner, etc. Men hvis du ikke føler deg som å laste ned noe, er standardutjevningen for deg. Slik finner du Standard Equalizer Window 10.

Trinn 3: Slik legger du til en lydutjevning for Windows 10

Denne delen viser detaljerte instruksjoner om hvordan du laster ned, installerer eller bruker hver equalizer i Windows 10-PCen.

Slik laster du ned og installerer Equalizer APO

 1. Gå til her for å laste ned. Programvaren er tilgjengelig i både 64bit og 32bit. Pass på å laste den riktige til PCen.
 2. Start programmet du nettopp har lastet ned, og følg instruksjonene i installasjonsveiviseren.
 3. Under installasjonsprosessen vil du bli et konfigurasjonsvindu vil dukke opp. I dette vinduet må du velge standard hodetelefon eller høyttalere som du bruker til PCen. Det er viktig å velge riktig enhet for at programvaren skal få effekt. Det er viktig å merke seg at du kan installere APO-equalizer på flere enheter. Bildet nedenfor viser at jeg har valgt min standard hodetelefoner som er merket "Sample hodetelefon". Det er viktig å merke seg at youcan gjenåpne denne dialogboksen ved å åpne configator.exe, som vil bli plassert i installasjonsmappen til denne programvaren.

 4. Du må starte på nytt for å få tilgang til programvaren.

Slik laster du ned og får tilgang til Realtek HD

  1. Last ned equalizer fra deres offisielle nettside. Hvis du allerede har den på PCen, fortsett til trinn to.
  2. Finn Realtek HD lydbehandling også nederst til høyre på skjermen på oppgavelinjen. Det bør ha et lignende ikon til lydikonet ditt. For å sikre at du har riktig ikon, hover musen over den som prøven under.

  3. Når du har funnet ikonet, høyreklikker du på det og velger lydbehandling.
  4. Når du er inne i lydbehandlingsmenyen, velger du lydeffektfanen .
 1. Her har du en rekke forhåndsinnstilte equalizers samt en grafisk EQ. Bildet under viser hvor du skal få tilgang til grafisk equalizer.

Slik finner du standard Equalizer på Windows 10

 1. Finn høyttaler- eller lydikonet på PCen.
 2. Høyreklikk på den og velg alternativet for avspillingsenhet .
 3. En dialogboks som heter lyd skal vises.
 4. Finn standardhøyttalerne eller hodetelefonene i avspillingsfanen .
 5. Høyreklikk på standardhøyttalerne, og velg deretter egenskaper .
 6. Det vil bli en forbedringsfan i dette egenskapsvinduet. Velg den og du vil finne equalizer-alternativer.

Der har du det, du vet nå hvordan du legger til en lydutjevning for Windows 10. Med disse få trinnene kan du forbedre kvaliteten på lydopplevelsene dine betydelig.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig publisert i september 2017 og har siden blitt revidert og oppdatert med nye produkter, slik at våre brukere vil ha et bredere spekter av alternativer.