Slik får du tilgang til BIOS på en Windows 7 / Windows 10 PC

I denne veiledningen skisserer vi trinnene for å følge for å:

 1. Få tilgang til BIOS på en HP-enhet
 2. Få tilgang til BIOS på en Dell-datamaskin
 3. Få tilgang til BIOS på en Asus-PC
 4. Få tilgang til BIOS på en Acer-enhet
 5. Få tilgang til BIOS på Windows 10

BIOS som står for Basic Input Output System er i utgangspunktet en ROM-chip som inneholder instruksjoner som trengs for å utføre maskinvareinitialiseringsoperasjon under oppstartsprosessen. BIOS-delen er også der du får en rekke alternativer for å endre måten datamaskinen støtter sammen med noen andre sikkerhets- og strøminnstillinger også.

Alt dette gjør det også helt nødvendig å få tilgang til BIOS-delen bare hvis du trenger å tinker med maskinvareinnstillingen eller standard oppstartsprosessen. Å få tilgang til BIOS blir også viktig når du trenger å få mest mulig ut av ditt eksisterende maskinvareoppsett.

Men uansett hvor kritisk det kan være å få tilgang til BIOS, er det ofte ikke tilfelle. Og årsakene kan være varierte, både av programvare og maskinvare.

Hvordan komme seg inn i BIOS i Windows 7 og Windows 10

Å komme seg inn i BIOS i Windows 7 kan være litt vanskelig fordi du må ha timingen din riktig. Du har tid før Windows laster fullstendig for å få tilgang til BIOS. Hvis du savner sporet, må du begynne igjen ved å rebootng din PC. Også forskjellige produsenter tilordner forskjellige tastaturknapper som nøkkel for tilgang til BIOS. Nevnt her er trinn for å nå BIOS på noen av de mest kjente Windows PC-merkene som HP, Dell, Asus og Acer.

Fremgangsmåte for å få tilgang til BIOS på en HP-enhet

Slå av PCen, vent i noen sekunder og start den på nytt. Når den første skjermen kommer på, begynner du å trykke F10 flere ganger til BIOS- skjermen vises. Dette gjelder for PCer som kom forhåndsinstallert med Windows 7, det er enheter produsert i 2006 eller senere.

For PCer bygget før 2006, trykk F1 gjentatte ganger under oppstartsprosessen for å komme inn i BIOS .

Fremgangsmåte for å få tilgang til BIOS på en Dell-enhet

Slå av PCen og start den på nytt etter å ha ventet i noen sekunder. Når det første skjermbildet vises, trykker du F2 kontinuerlig til BIOS- skjermen vises.

En annen metode vil være å begynne å trykke F2 når tastaturet er aktivert.

Merk : Dell advarte mot å trykke og holde ned F2-knappen, da dette kan føre til at systemet tolker det som en fastnøkkel. I stedet trykker du F2 flere ganger.

Fremgangsmåte for å få tilgang til BIOS på en Asus-enhet

Slå av PCen, vent i noen sekunder. Trykk og hold nede til F2- knappen, og klikk deretter en gang på strømknappen. Fortsett å holde på strømknappen til BIOS- skjermen vises.

Fremgangsmåte for å få tilgang til BIOS på en Acer-enhet

Prosessen er lik som på en Asus-PC. Trykk og hold nede til F2- knappen og klikk på strømknappen. Fortsett å fortsette til F2- knappen til BIOS- delen er nådd.

Slik får du tilgang til BIOS på Windows 10

Siden Windows 10 er innebygd for å starte opp raskere, gir det nesten ingen mulighet for nøkkelpresser, for eksempel F1 eller F2, for å registrere noe svar. Heldigvis har Microsoft sikret at det er en mer idiotsikker tilgang til BIOS fra rett innenfor Windows 10, selv om du sikkert må starte PCen før du kommer til den. Her er trinnene.

 • Gå til Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet .
 • Oppdater og Sikkerhetsside velger du Gjenoppretting fra listen over alternativer på venstre panel.
 • Velg Start omstart under Avansert oppstart . Dette vil starte datamaskinen på nytt for å starte et spesielt sett med menyalternativer.

 • Velg Feilsøking > Avanserte alternativer .
 • Fra listen over avanserte alternativer, velg UEFI Firmware Settings .

 • Du blir deretter ledet til UEFI Firmware-innstillingssiden . Klikk på Restart- knappen der.
 • PCen starter og starter BIOS .

Vi håper denne veiledningen bidro til å få tilgang til BIOS-innstillingene på datamaskinen.

I mellomtiden er det noen ekstra ressurser som du kanskje vil bla gjennom:

 • Fix: Kan bare starte opp i UEFI BOOT Men Bios jobber ikke [Windows 10]
 • Fiks: PC vil ikke avslutte BIOS
 • Slik løser du problemer med UEFI-oppstart i Windows 8, 8.1, 10
 • FIX: Windows-oppsettet kunne ikke installere en eller flere boot-kritiske drivere