Høy CPU bruk og lav GPU bruk forstyrrer deg? Prøv disse 10 løsningene

Flaskhalsen er ikke noe rart i den nåværende tiden. Vi har en cryptocurrency-mining GPUer som trenger en kjernefysisk reaktor for å levere på og CPUer trenger noen å hente opp.

AMD gjør det med Ryzen-serien (rimelig, men kraftig), og vi håper at Intel vil følge på samme måte. Men flaskehalsing er ikke alltid årsaken til den merkelige bruksavviket mellom CPU og GPU. Høy CPU bruk og lav GPU bruk kan oppstå av ulike årsaker.

Dette vil selvsagt føre til FPS-dråper, CPU-overoppheting og alle slags problemer. For å hjelpe deg med å løse det, legger vi alt vi kan tenke på i listen nedenfor. Følg trinnene og håper det beste.

Hvordan håndtere høy CPU / lav GPU bruk i noen få enkle trinn

 1. Sjekk GPU-drivere
 2. Tweak i spillet setting
 3. Patch påvirket spill
 4. Deaktiver tredjepartsprogrammer som fungerer i bakgrunnen
 5. Deaktiver alle strømsparingsmoduser i BIOS / UEFI
 6. Aktiver XMP i BIOS / UEFI
 7. Bruk 4 kjerner om mulig og prøv overklokking
 8. Installer spillet på nytt
 9. Installer Windows på nytt
 10. Erstatt / legg til noe maskinvare

Løsning 1 - Sjekk GPU-drivere

Disse symptomene betyr vanligvis at CPUen din har flaskehalsing på GPU, noe som er ganske vanlig hvis du har en kraftig grafikk og en utdatert CPU. Imidlertid er det så mange variabler at selv om det høyst sannsynlig ikke kan vi si med sikkerhet, er flaskehalsing grunnen til høy CPU og lav GPU-forekomst. Å sørge for at du oppfyller spillsystemkravene er det første trinnet.

Hvis det faktisk er tilfelle, la oss begynne med å fjerne det nåværende settet av drivere for grafikkortet og installere den nyeste versjonen manuelt. For både AMD- eller Nvidia-GPU-er, må du sørge for å bruke DDU-skjermen (Display Driver Uninstaller).

Etter at du har fjernet en nåværende driver, navigerer du til Nvidia / AMD nettsiden og finner under nedlastingsdelen en passende driver som passer til GPU-modellen og systemarkitekturen.

Løsning 2 - Tweak i spillet-innstillingen

La oss nå flytte litt til spillet som viser denne typen oppførsel. Spillene vi kjører inn er stort sett nylig introdusert, eller deres nyere versjoner forårsaker høy CPU / lav GPU prosessbruk.

Som Overwatch, Battlefield 5, Black Ops 4 eller PUBG dominerer listen. Det morsomme er at berørte brukere ikke har opplevd merkelig CPU / GPU-oppførsel på andre titler, noen enda mer krevende.

Dette betyr at noe som angår det eksakte spillet, forårsaker problemer. Og i dette tilfellet foreslår vi at deaktiverer alle CPU-avhengige grafiske funksjoner og gjør det mulig for GPU-enheter. Noen sier selv at de fleste spill skal kjøres på høy eller ultra grafikkinnstillinger for å unngå CPU-belastning. Vi kan råde deg til å deaktivere VSync og Antialiasing.

Også økt oppløsning, detaljer og muliggjør fremtidig rammeavvikling bør gjøre GPU-arbeid mer i stedet for at CPU gjør et flertall av arbeidet. Noen spill vil fungere mye jevnere på DX12-alternativet, så bytt til det hvis det er mulig. Dette kan eller ikke påvirker FPS, men det er verdt et forsøk.

Løsning 3 - Patch påvirket spill

Dette trinnet er fortsettelsen av den forrige. Noen spill, som Overwatch, begynte plutselig å vise denne typen oppførsel, selv om spillerne har mer enn nok prosessorkraft til å kjøre den. Tilsynelatende startet problemer plutselig i tredje kvartal 2018, og vi kan klandre det grafikkforbedrende oppdateringsprogrammet for det.

Dette kan eller kan ikke være tilfelle for andre spill, men om det er et Battle.net, Origin eller Steam-spill, må du sørge for at det er oppdatert. Noen problemer har blitt patched, og flertallet av spillerne nyter sømløs spill uten en CPU-gasspjelding av en GPU.

Løsning 4 - Deaktiver tredjepartsprogrammer som fungerer i bakgrunnen

Vi kan ha vært fokusert på spilloptimalisering (eller mangel på det) som en primær årsak til høy CPU og lav GPU-bruk, men det trenger ikke å være tilfelle. Det finnes en overflod av tredjepartsapper som arbeider i bakgrunnen (noen like spillrelaterte, som FRAPS eller TeamSpeak), som kan ta mye CPU.

Med det for øye foreslår vi at du deaktiverer alle bakgrunnsprosesser og stikker med bare Microsoft-tjenester mens du spiller. Dette vil eliminere en mulig negativ effekt og redusere CPU bruk. Dette står for spillklienter (Steam, Origin, Battle.net) og antivirusløsninger også, så lukk dem før du starter spillet og deaktiver sanntidsbeskyttelse.

Slik deaktiverer du alle bakgrunnsapplikasjoner:

 1. Skriv inn msconfig i Windows Search-feltet og åpne System Configuration .
 2. Under kategorien Tjenester, merk av for " Skjul alle Microsoft-tjenester " -boksen.
 3. Klikk på " Deaktiver alle " for å deaktivere alle aktive tredjepartstjenester.
 4. Nå velger du Oppstart- fanen og går til Oppgavebehandling .
 5. Forhindre at alle programmer starter med systemet og bekreft endringer.
 6. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Deaktiver alle strømsparingsmoduser i BIOS / UEFI

Strømbeskyttelsesmodus er en stor ikke-nei hvis CPUen faller bak GPU når det gjelder prosessorkraft. Spesielt hvis du er en ivrig gamer som arbeider med krevende AAA-titler. Dette innebærer at både system- og hovedkortinnstillinger om mindre strømforbruk bør deaktiveres.

Så start datamaskinen på nytt i UEFI Firmware-innstillingsmenyen og deaktiver alt, selv om det er eksternt koblet til strømbeskyttelse. Når du har gjort det, navigerer du til Strømalternativer og aktiverer en High Performance-modus i Windows-grensesnittet.

Slik gjør du det:

 1. Høyreklikk på batteriikonet i varslingsområdet og åpne Strømalternativer .
 2. Velg Høy ytelse .
 3. Bekreft endringer.

Løsning 6 - Aktiver XMP i BIOS / UEFI

Aktivering av XMP- eller Extreme Memory Profile i BIOS vil, i det minste noe, forbedre RAM-ytelsen. Vi vet at RAM ikke er i direkte forbindelse med høye CPU / lave GPU-problemer, men det har sin rolle i det. Flaskehalsing er et vanlig problem, da alle deler (hovedsakelig CPU) med konfigurasjonen ikke fungerer godt sammen.

Dette alternativet muliggjør raskere enn standardhastigheten til RAM og muligens vil forbedre den generelle PC-ytelsen litt. Om det vil være nok til å overvinne CPU-flaskehalsen eller ikke, kan vi med sikkerhet si det.

Løsning 7 - Bruk 4 kjerner om mulig og prøv overklokking

For å optimalisere spillet for allmennheten, må utviklerne håndtere tusenvis av forskjellige konfigurasjoner. Noen GPU-CPU-kombinasjoner, uansett hvordan i stand, vil bare ikke fungere som ønsket. Dette kan være tilfelle her.

Hvis du kjører en multi-tråd-CPU, dobbeltklikker du innstillingene i spillet og prøver å bytte til 4-tråder hvis det er tilgjengelig. For eksempel kan Battlefield 5 gjøre det bedre på et 4-tråds alternativ.

I tillegg, hvis du kan ta mer fra din CPU ved å oppe klokkehastighetene, anbefaler vi sterkt å gjøre det. Bare vær oppmerksom på at dette krever litt generell kunnskap om overklokking og programvare for å holde oversikt over temperaturer, spenning og ytelse.

Produsentens hastigheter er vanligvis mye lavere enn CPUen er i stand til å møte. For det første, informer om CPUen din online og flytt deretter til overklokkingen.

Dette bør i rette tilfeller være et godt løft og en mulig løsning på problemet ved hånden.

Løsning 8 - Sett på nytt spillet

Hvis ingen av de foregående trinnene hjalp deg med det ene spillet som nekter å fungere som ønsket, bør du vurdere å installere det på nytt. Å fjerne alt og starte fra en skrape kan være en smertefull og lang erfaring. Spesielt hvis du trenger å vente på timer for et spill å laste ned igjen.

Men PC-spill, som alle andre programvare der ute, kan bli ødelagte. Konfigurasjonsfiler kan bli skadet (hvis du har gjort noen maskinvareendringer) eller en dårlig oppdatering, bryter spillet for deg.

Derfor er reinstallasjon ikke så sånn en ide. Bare vær sikker på at du har sikkerhetskopiert dine lagre og installerer spillet på nytt. Deretter starter du PCen på nytt og gir den et nytt forsøk. Pass på at du bruker flere prosessforvaltere for å sikre at CPUen faktisk rammer høye priser mens GPU er nesten tomgang.

- RELATED: Dette er de 10 beste Hack and Slash-spillene for PC

Løsning 9 - Installer Windows på nytt

Systemet kan også være feil, så det er en annen ting du kan gjøre for å redusere høy CPU-bruk. Hvis du kjører Windows 7, bør du vurdere å deaktivere Windows Update, ettersom tjenesten er kjent for å skyrockere CPU-bruk.

Nyeste titler krever Windows 10 for å kunne fungere, og alle irriterende til side viste dette systemet seg å være det beste for spill.

Derfor bør du vurdere å oppgradere til Windows 10, eller hvis du allerede kjører Windows 10 på en 64-biters arkitektur, prøv å installere den på nytt og kjøre spillet igjen. Dette vil ta litt tid, men det hjalp noen brukere til å normalisere CPU / GPU-ytelsen. Du kan finne ut hvordan du installerer Windows 10 på nytt her.

Løsning 10 - Bytt ut / legg til litt frisk maskinvare

Og til slutt kom vi gjennom med dette Captain Obvious forslaget. Men noen ganger er CPUen din bare ikke nok. Kombinere en eldre CPU med GTX 1070 vil ikke gjøre deg noe bra, da CPUen alltid vil forsøke å holde tritt med grafikkprosessoren. Og det vil mislykkes hver gang. Derfor kan minimumskrav være misvisende og ofte.

For de fleste spill hvor brukere rapporterte høy CPU og lav GPU-bruk, er en kraftig spillprosessor et must. I utgangspunktet, hvis du vil ha topp ytelse, kjøp topp CPU. Så enkelt som det.

Legg til litt RAM sammen med den nye CPUen og flaskehalsen vil være en ting fra fortiden. Og med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen. Forhåpentligvis har vi gitt deg nok feilsøkingsmateriale til å håndtere dette problemet.

Ikke glem å dele en alternativ tilnærming i kommentarfeltet nedenfor. Det kan hjelpe andre lesere i nød og deling er omsorgsfull.