Her er hva du skal gjøre hvis ingenting skjer når du klikker Play on Steam

Steam er en god plattform for spill, men mange brukere rapporterte at ingenting skjer når du klikker Play on Steam. Dette kan være et stort problem, siden du ikke kan starte noen spill i det hele tatt, men i dag skal vi vise deg hvordan du løser dette problemet.

Det er mange dampproblemer du kan støte på, og flere brukere rapporterte at de ikke kan kjøre spill på Steam. Dette kan være et stort problem, og når du snakker om dampproblemer, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Steam lanserer spill, men ingenting skjer - Dette problemet kan oppstå hvis spillet ikke er riktig installert. For å løse problemet, bekreft integriteten til spillets cache og prøv å starte spillet igjen.
 • Steam forbereder seg på å starte da ingenting - Antivirusprogrammet kan være en årsak til dette problemet, og for å fikse det, må du midlertidig deaktivere det og kontrollere om det hjelper.
 • Steam spill sier kjører så stopper - Noen ganger kan du kanskje ikke ha de nødvendige komponentene installert, og det kan forhindre at spillet kjører. For å fikse det, må du installere de nødvendige Visual C ++ Redistributables for spillet og prøve å kjøre det igjen.

Ingenting skjer når jeg klikker play på Steam, hva skal jeg gjøre?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Sjekk om spillet er riktig installert
 3. Start Steam som administrator
 4. Endre nedlastingsregion
 5. Kontroller at du har installert Visual C ++ Redistributables
 6. Bekreft integriteten til spillbufferen
 7. Avslutt dampprosessen og start damp igjen
 8. Installer det problematiske spillet på nytt
 9. Installer Steam på nytt

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Ifølge brukerne kan noen ganger antivirusprogrammet forstyrre Steam, og det vil føre til at dette og mange andre problemer oppstår. For å kontrollere om antivirusprogrammet ditt er problemet, kan du prøve å deaktivere bestemte antivirusfunksjoner, for eksempel sanntidsskanning eller mappebeskyttelse. Hvis det ikke virker, må du kanskje deaktivere antivirusprogrammet ditt helt.

Noen ganger kan deaktivere antivirus ikke hjelpe, og hvis det er tilfelle, må du kanskje fjerne antivirusprogrammet ditt helt. Husk at hvis du er på Windows 10, vil du fortsatt være beskyttet av Windows Defender, selv om du velger å fjerne tredjeparts antivirus, så du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten din.

Hvis fjerning av antivirus løser problemet, ville dette være en perfekt tid å vurdere å bytte til et annet antivirusprogram. Det er mange gode antivirusverktøy på markedet, men hvis du er på utkikk etter pålitelig beskyttelse som ikke vil forstyrre systemet, kan Bitdefender være det perfekte valget for deg.

Løsning 2 - Sjekk om spillet er riktig installert

Hvis du ikke klarer å starte Steam-spill, kan du kanskje unngå dette problemet ved å sjekke om spillet er riktig installert. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn Steams installasjonskatalog og gå til Steamapps- katalogen.
 2. Der må du finne installasjonskatalogen av spillet du prøver å kjøre.
 3. Se etter en startpakke Hvis denne mappen ikke er tilgjengelig, kan du prøve å kjøre setup.exe- filen som skal være plassert i spillets katalog.
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppsettet.
 5. Når oppsettet er ferdig, start på nytt Steam og prøv å kjøre spillet igjen.

Husk at dette ikke er en universell løsning, så det kan ikke fungere for hvert spill, men det er fortsatt verdt å prøve ut.

Løsning 3 - Start damp som administrator

Hvis det ikke skjer noe når du klikker Play on Steam, kan problemet være mangelen på administrative rettigheter. Du kan imidlertid være i stand til å fikse dette problemet ved å starte Steam med administrative rettigheter. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn Steam- snarvei og høyreklikk den.
 2. Velg nå Kjør som administrator fra menyen.

 3. Når dampen starter, kan du prøve å kjøre et spill.

Hvis denne metoden virker, må du gjenta det hver gang du vil spille noe på Steam. Du kan imidlertid angi Steam for alltid å kjøre med administrative rettigheter. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Gå til dampinstallasjonskatalogen og finn exe . Høyreklikk på det og velg Egenskaper fra menyen.

 2. Når vinduet Egenskaper åpnes, går du til Kompatibilitets nå-kontroller Kjør dette programmet som administratoralternativ, og klikk Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort denne endringen, vil Steam alltid starte med administrative rettigheter, og problemet bør løses permanent.

Løsning 4 - Endre nedlastingsregion

Ifølge brukere, hvis ingenting skjer når du klikker Play on Steam, er problemet kanskje relatert til nedlastingsområdet. Flere brukere rapporterte at de løste dette problemet ved å endre deres nedlastingsregion.

Dette er ganske enkelt å gjøre, og for å gjøre det, trenger du bare å følge disse trinnene:

 1. Start damp .
 2. Gå til Innstillinger> Nedlastinger .
 3. Se etter nedlastingsområdet Velg nå et sted som er nærmest deg. Alternativt kan du velge et sted som ikke er nærmest, men fortsatt nært.

Etter å ha gjort denne endringen, start på nytt Steam og prøv å kjøre spillet igjen.

Løsning 5 - Pass på at du har installert Visual C ++ Redistributables

Hvis du ikke kan starte et bestemt spill på Steam, er problemet kanskje relatert til de manglende komponentene. Mange spill krever Visual C ++ Redistributables for å kjøre, og hvis et Steam-spill ikke starter, er det mulig at du ikke har de nødvendige Visual C ++-komponentene installert.

Det finnes flere måter å installere disse manglende komponentene på, men den enkleste metoden er å kontrollere spillets installasjons katalog. Se etter vcredist- katalog og installer alle filer fra den. Det bør være to filer tilgjengelig, en for x64 og en for x86-versjonen av Windows, og du må installere begge.

Etter å ha gjort det, prøv å starte spillet igjen og sjekk om alt fungerer. Husk at du kanskje må gjøre det samme for andre dampspill som gir deg dette problemet.

Løsning 6 - Bekreft integriteten til spillbufferen

I følge brukerne skjer det noen ganger ingenting når du klikker Play on Steam, bare fordi spillbufferen er skadet. For å fikse dette problemet, anbefales det å verifisere integriteten til spillbufferen. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start Steam og finn spillet som du ikke klarer å kjøre.
 2. Høyreklikk på spillet og velg Egenskaper fra menyen.

 3. Naviger til kategorien Lokale filer og klikk på Bekreft integriteten til spillfiler- knappen.

 4. Verifikasjonsprosessen vil nå starte. Avhengig av størrelsen på spillet, kan denne prosessen ta ca 15-30 minutter, så ikke avbryte den.

Når skanningen er fullført, bør spillet fullstendig repareres, og det skal begynne å fungere igjen.

Løsning 7 - Avslutt dampprosessen og start damp igjen

Noen ganger skjer ingenting når du klikker Play on Steam, bare fordi det er en feil med Steam. Disse feilene kan oppstå av ulike årsaker, men mange brukere rapporterte at de løste problemet ved å avslutte dampprosessen og starte Steam på nytt.

Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start Oppgavebehandling . Den raskeste måten å gjøre det på er å bruke Ctrl + Shift + Esc- tastaturgenveien.
 2. Når Oppgavebehandling åpnes, gå til fanen Detaljer . Finn nå Steam på listen, høyreklikk den og velg Avslutt oppgave fra menyen. Gjenta dette for alle Steam-prosesser på listen.

Når du er ferdig med alle Steam-prosesser, starter du Steam igjen og kontroller om problemet fortsatt er der. Husk at dette bare er en løsning, så du må kanskje gjenta det hver gang du støter på dette problemet.

Løsning 8 - Sett på nytt det problematiske spillet

Hvis du har problemer med et bestemt Steam-spill, er kanskje dette spillets installasjon skadet. Disse typer problemer kan noen ganger oppstå, og for å løse problemet, anbefales det at du installerer spillet på nytt som gir deg dette problemet. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne damp og gå til biblioteket ditt .
 2. Finn spillet som du ikke kan starte, høyreklikk det og velg Slett lokalt innhold .
 3. Når bekreftelsesdialogboksen vises, klikker du Slett .
 4. Vent mens Steam fjerner det valgte spillet.

Når spillet er fjernet, last det ned igjen og sjekk om problemet fortsatt er der. For å fullstendig fjerne spillet, foreslår noen brukere å fjerne spillmappen fra steamapps- katalogen og alle spillrelaterte kataloger fra Dokumenter-mappen.

Dette kan være en drastisk løsning, og du bør bare bruke den hvis andre løsninger ikke virket for deg.

Løsning 9 - Installer Steam igjen

Hvis alle andre løsninger ikke fungerte, ville ditt siste alternativ være å installere Steam helt på nytt. Dette er en drastisk løsning, men du kan installere Steam på nytt uten å fjerne spillene dine. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn Steamapps katalog og flytt det til et trygt sted. Denne katalogen inneholder alle spillene dine, så vær sikker på å sikkerhetskopiere den. Du finner denne katalogen i C: Program FilesSteam
 2. Etter å ha sikkerhetskopiert Steamapps- mappen, avinstaller Steam slik at du vil avinstallere et annet program.
 3. Last ned Steam-klienten igjen, installer den og flytt Steamapps- mappen til den opprinnelige plasseringen.

Når du starter Steam, bør du kunne starte alle spillene dine uten problemer. Dette er en drastisk løsning, og du bør bare bruke den hvis de tidligere løsningene ikke virket for deg.

Hvis ingenting skjer når du klikker Spill av på damp, kan problemet være relatert til de manglende komponentene eller spillets installasjonsfiler. Vi håper imidlertid at du klarte å løse dette problemet ved hjelp av en av våre løsninger.