Slik åpner du PSD-filer i Windows 10

I dag viser Windows Report deg hvordan du åpner PSD-filer i Windows 10. Men før vi fortsetter, hva er en PSD-fil?

Vel, en PSD-fil er det opprinnelige formatet for bildefil opprettet av Adobe Photoshop-programvare, som er et avansert bilderedigeringsprogram som brukes til å lage grafikk og også for å forbedre digitale bilder.

PSD-filer består av Photoshop-elementer, for eksempel figurer, tekst, effekter, bilder, lagmasker, bildelag, justeringslag, annotering, søkeord og mange flere. I tillegg kan opprettede PSD-filer endres etter opprettelse av grafikkprofessorer.

PSD-format støtter imidlertid kun CMYK, RGB, svart-hvitt, gråtoner, indeksert farge, laboratoriefarge og flerkanals fargemodus. Du kan eksportere opprettet bilde til vanlige bildeformater som .JPEG, .PNG og .GIF.

Slik åpner du PSD-filer i Windows 10

I Windows PC kan medieprogrammer som følger med Windows som Windows Photo Viewer, Windows Media Center og Windows Utforsker bare åpne PSD-filer hvis den aktuelle kodeken, dvs Ardfry PSD-kodeken, er installert.

Men hvis du har tenkt å åpne PSD-filer i Windows 10, er det flere Windows 10-kompatible programvare som kan gjøre jobben. Her er programmene som kan åpne PSD-filer i Windows 10:

File Viewer Plus (redaktørens valg)

Hvis du vil åpne .psd-filer på Windows 10, kan du gjøre det ved å bruke et dedikert verktøy Vi anbefaler på det sterkeste FileViewer Plus, en universell filviser for Windows som kan åpne og vise over 300 forskjellige filtyper, inkludert .pwp, .psb, .ppm og mange andre bildeformater.

I noen sjeldne tilfeller, hvis FileViewer ikke kan vise den opprinnelige visningen av filen (men det er sikkert ikke tilfelle for .psd-filer), kan du bruke Tekst og Hex-visningene for å inspisere filinnholdet. Disse visningene lar deg se "innsiden" av filen, og gir verdifull informasjon, spesielt for ukjente filtyper. Du kan også søke etter innhold som er lagret i filen.

  • Få nå FileViewer Plus 3
  1. Adobe Photoshop CC 2017

Adobe Photoshop er et populært grafikkredigeringsprogram som brukes av hundrevis av millioner over hele verden. Adobe Photoshop brukes til å lage raster, pikselbaserte bilder eller grafikk og er bransjestandardredigeringsprogramvaren.

Photoshop er kjent for sine mange funksjoner, med brukere som har mange valg av tegne-, redigerings- og utvalgsverktøy for å lage ren, profesjonell grafikk.

  • RELATED: Hvordan åpne krypterte filer i Windows 10

Programmet kan åpne PSD-filer i Windows 10-datamaskiner, og du kan redigere dette filformatet uten å redusere bildekvaliteten. PSD er standardfilformatet til Photoshop, og dette gjør Photoshop unikt, da du kan importere PSD-filformat og enkelt redigere, endre og lagre endringene dine. Dette verktøyet er et must for deg hvis du er i grafisk design og fotografering.

Kjøp Adobe Photoshop

  1. ACD Systems Canvas X 2017

ACD Canvas er først og fremst et grafikk tegneprogram som også brukes til å lage og redigere spesialiserte og tekniske illustrasjoner. Dette verktøyet består av et fint brukergrensesnitt som gir et tegnet lerret som du kan tilpasse til dine preferanser, med mange palettverktøy å velge mellom.

Programmet har støtte for over 120 filformater og støtter populære formater som Illustrator (.AI), Portable Document Format (.PDF), CorelDraw (.CDR), PowerPoint (.PPT) og mest spesielt Photoshop (.PSD). PSD-filformater kan enkelt vises, redigeres og endres uten å tukle med filstørrelsen eller grafikkvaliteten.

I tillegg gir ACD Canvas et fantastisk tegneprogram som lar brukerne redigere ulike grafikkformater til en fantastisk pris.

Last ned ACD Canvas

  1. GIMP

GIMP gir en lett grafikkredigerer som tillater redigering, manipulering og konvertering av grafiske verk. I tillegg har GIMP noen likheter med Adobe Photoshop, da det er en lagbasert grafikkredigerer med mange funksjoner.

Programvaren har mange verktøy som bildeformat omformer, bilde gjengivelse og bildejustering verktøy. Også støtter GIMP mange populære formater som PDF, PNG, BMP og spesielt PSD. PSD-filer blir enkelt sett og jobbet med GIMP, slik at du kan redigere, endre og konvertere PSD-filer til andre formater.

  • RELATED: Slik åpner du TGA-filer i Windows 10

Videre er GIMP en veldig praktisk bilderedigerer å ha med sin enkle layout og grensesnitt som har likheter med Adobe Photoshop og kommer med null kostnad. Dette verktøyet kan åpne PSD-filer i Windows 10-datamaskiner uten stress.

Last ned GIMP

  1. Adobe Illustrator CC 2017

Adobe Illustrator er det vanligste programmet som brukes til å lage og modifisere grafikk. Illustrator lar deg tilpasse bilder uten å miste kvalitet og gir et grensesnitt med mange biblioteker som inneholder logoer, kunst og annen grafikk.

Adobe Illustrator støtter mange formater som bransjestandard grafikkfiler og kan brukes til å åpne PSD-filer i Windows 10 PC. I mellomtiden kan PSD-filer enkelt endres og redigeres med mange verktøy tilgjengelig i Illustrator.

I tillegg er Illustrator industristandard programvare verdsatt av fagfolk for grafisk redigering og gir verdi for prisen.

Last ned Adobe Illustrator

  1. CorelDraw Graphics Suite 2017

CorelDraw Graphics Suite er en populær grafikkprogramvarepakke som brukes av millioner av grafiske fagfolk over hele verden. Det brukes ofte til å designe logoer, flygeblad og andre mediedokumenter.

I tillegg støtter CorelDraw Graphics-suiter ulike formater som Microsoft Word-dokumenter (.DOC- og .DOCX-filer), RAW-filer for kamera og filer som PSD- og PDF-filer.

PSD-filer kan redigeres, endres og konverteres til andre formater. CorelDraw grafikk suite er en ideell suite for grafikk og design. Du kan også enkelt åpne PSD-filer i Windows 10 med dette verktøyet.

Last ned CorelDraw

Som konklusjon kan programmene vi nevnte ovenfor åpne PSD-filer i Windows 10. De fleste er enkle å bruke, og også Windows 10-kompatible. Men mens noen av programmene er gratis, er de andre ikke, men du får verdien for sikkerhet med førsteklasses sikkerhet.

Gi oss beskjed om din erfaring etter å ha brukt noen av programvarene vi nevnte ovenfor, i å åpne PSD-filer i Windows 10 PC. Du er velkommen til å kommentere nedenfor.