Slik skjuler du IP-adressen din i Windows XP

Windows XP-støtten ble utgått for lenge siden, og dette en gang elskede Windows-systemet er ute av bildet for de fleste brukere. Imidlertid er det fortsatt noen nostalgikk som synes det er best egnet for jobben, på grunn av lave krav og kompatibilitet med antikviteter. Og disse folkene trenger også deres personvernbokser sjekket.

En av hovedgrunnene til at selv de mest trofaste tilhengerne vurderer oppgradering ligger i det faktum at Windows XP ikke er alt som er trygt å bruke lenger. Sikkerhetsmessig vil du ha en vanskelig tid til å beskytte dataene og personvernet mens du bruker Windows XP. Det er imidlertid måter å i det minste forbedre det. Det første trinnet er å skjule din IP-adresse.

Til dette formål forberedte vi noen få instruksjoner om hvordan du skjuler din IP-adresse i Windows XP. Sørg for å sjekke dem ut nedenfor.

Slik skjuler du IP-adressen din i Windows XP

 1. Skjul din IP med kommandoprompenet
 2. Bruk VPN-tjenesten
 3. Gi proxy-serveren en tur
 4. Prøv Tor-nettleseren

Før vi flytter til måter å skjule din IP, la oss ikke hoppe over betydningen av denne prosedyren og hvor mye det betyr i den moderne surfingen. Ved å gjemme IP-adressen din, forhindrer du Internett-leverandøren eller andre trackers å ta tak i dine personlige data og plassering. Med noen verktøy, som VPN, bytter du IP-adressen din med Internett-leverandøren med en gitt serveres IP.

Hva er en IP-adresse? Det er den tilfeldig genererte identifikasjonen som tilbys av Internett-leverandøren din. Det er annerledes for hver bruker. Din IP-adresse forlater spor hvor du enn går mens du surfer. Noen nettsteder vil spore din IP og bruke din geografiske plassering og onlineadferdighet for å opprette en profil eller et mønster hvis du vil, av dine online-bestrebelser. Og noen folk (inkludert oss) liker ikke å dele personlige data med firmaets snoops.

I tillegg gir noen nettsteder et geografisk begrenset innhold. Hvis du ikke er fra det støttede landet eller en region, kan du ikke få tilgang til det aktuelle innholdet. Heldigvis, med VPN, proxy eller Tor, bør du kunne hindre over disse restriksjonene og nyte gratis internett som det skal være.

1: Endre din IP med kommandoprompenet

Tilbake i dagene, da Windows XP var på topp, fant noen kunnskapsrike brukere veien til å skjule din IP-adresse med noen få enkle trinn i Command Prompt. Det er imidlertid en begrensning til flere ganger at du kan bytte IP-adressen til et alternativ. Dette vil nok ikke fungere på senere iterasjoner av Windows OS, men det virker som det gjorde det bra for XP-brukere i den ikke så fjerne fortiden.

Følg instruksjonene nedenfor for å endre standard IP-adresse med en ny som er tilfeldig generert i Windows XP:

 1. Naviger til Hva er mitt IP-nettsted for å finne ut din nåværende IP .
 2. Åpne Start og deretter Kjør forhøyet konsoll .
 3. I kommandolinjen skriver du cmd og trykker Enter .
 4. Skriv inn følgende kommando i inntastingslinjen, og trykk på Enter:
  • ipconfig / release
 5. Lukk kommandoprompt og åpne Start> Koble til ...> Vis alle tilkoblinger .
 6. Høyreklikk på Local Area Connection og åpne Egenskaper .
 7. Høyreklikk på Internet Protocol (TCP / IP) og åpne Egenskaper .
 8. Kontroller " Bruk følgende IP-adresse " og sett inn disse verdiene i IP-adresse- og delnettmaskefeltene:
  • 111.111.111.111
  • 255.0.0.0
 9. Klikk på OK og vent i ca. 30 sekunder.
 10. Nå, kom tilbake til Lokalt områdeforbindelse> Egenskaper> Internet Protocol (TCP / IP)> Egenskaper .
 11. Merk av for " Hent IP-adresse automatisk " og bekreft endringer.

Det er det. Din personlige IP-adresse bør endres etter disse trinnene.

2: Bruk VPN-tjeneste

Nå er dette et berørt tema. Vi er alle klar over den enorme veksten av VPN-tjenester markedet. Imidlertid støtter ikke mange topplasserte løsninger Windows XP. Bransjen gir bare opp Windows XP av åpenbare grunner. Selv Microsoft avsluttet støtten for Windows XP.

3: Gi proxy-serveren en tur

Foruten VPN er det også en proxy-server som kan komme til nytte. For å få ting rett, er proxy ikke det samme som VPN. Virtual Private Network dekker hele enhetsforbindelsen, mens proxyer hovedsakelig er koblet til nettlesere. Likevel, på grunn av manglende valg i VPN-avdelingen, vil du kanskje revurdere ved hjelp av en proxy i stedet for VPN.

Proxy er mellommann mellom deg og nettstedet du vil ha tilgang til. Det tar din IP-adresse og erstatter den med den offentlige en som gjør sporingen nesten umulig. Det er mange proxy-servere der ute, både gratis og premium-versjoner. I forhold til VPN-løsninger, kan du helt sikkert bruke de fleste proxy-løsninger.

Her er listen over de mest populære:

 • Hidester
 • Gjem meg
 • ProxySite.com
 • Anonymouse.org

4: Prøv Tor-nettleseren

Til slutt kan vi ikke overse den sikreste nettleseren der ute, du har sikkert hørt om når noen bringer personvern inn i samtalen. Ja, det er Tor-nettleseren. Tor (The Onion Router) er open-source Internett-personvernprosjektet pakket i en multifunksjonsleser.

Det reduserer forbindelsen litt, men det gir brukerne nesten fullstendig anonymitet. Videre kan du bruke den for å få tilgang til Dark Web (eller Deep Web) hvis du er i det. Ikke desto mindre er dette programmet helt gratis og bør fungere på Windows XP-plattform uten problemer.

Du kan laste ned Tor-nettleseren her.

Det burde gjøre det. Hvis du fortsatt er en stolt eier av Windows XP og vil holde tritt med tider og beskytte personvernet ditt, bør disse instruksjonene gjøre deg rettferdig. Ikke glem å dele dine tanker og spørsmål i kommentarfeltet nedenfor.