Slik løser du wlanext.exe-problemer på Windows 10

Wlanext.exe-feil kan noen ganger vises på din PC og kan føre til ulike problemer. Denne feilen kan forårsake problemer med nettverksforbindelsen, og i dagens artikkel skal vi vise deg hvordan du kan fikse det.

Wlanext.exe-feil kan være problematisk, men dette er ikke den eneste feilen som brukerne rapporterte. Når vi snakker om lignende feil, er det en liste over lignende problemer som du kan støte på:

 • Windows Wireless Lan 802.11 Extensibility Framework sluttet å fungere - Dette problemet kan noen ganger oppstå på grunn av antivirusprogrammet ditt, og for å fikse det, må du kanskje deaktivere antivirusprogrammet midlertidig.
 • exe Windows 10 høy CPU - Dette problemet kan oppstå hvis driverne er utdaterte. For å løse problemet, sørg for å oppdatere de trådløse adapterdriverne.
 • exe crash Windows 10, sluttet å virke, fortsetter å krasje - Hvis du støter på disse problemene på PCen, kan det hende at du kanskje kan fikse dem ved å kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet.
 • exe-programfeil, event id 1000 - Ifølge brukerne kan noen ganger oppstå slike problemer på grunn av manglende oppdateringer. For å unngå slike problemer må du sørge for at systemet er oppdatert.

Wlanext.exe-feil, hvordan fikse det på Windows 10?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Oppdater driverne
 3. Deaktiver din trådløse adapter
 4. Kjør nettverks feilsøkingsprogrammet
 5. Skriv inn sikker modus
 6. Utfør en ren oppstart
 7. Deaktiver midlertidig din trådløse tilkobling
 8. Rull tilbake eller installer driverne på nytt
 9. Pass på at systemet ditt er oppdatert
 10. Utfør en systemgjenoppretting

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Hvis du får Wlanext.exe-feil på PCen, kan det hende at antivirusprogrammet ditt forårsaker dette problemet. Antivirusprogrammet kan noen ganger blokkere bestemte filer, og for å løse dette problemet må du legge til Wlanext.exe i listen over utelukkelser i antivirusprogrammet ditt.

Hvis det ikke virker, kan du prøve å deaktivere bestemte antivirusfunksjoner eller deaktivere antivirusprogrammet ditt helt. Hvis problemet fortsatt er der, kan du kanskje fikse det ved å fjerne antivirusprogramvaren. Selv om du velger å fjerne antivirusprogrammet ditt, vil du fortsatt være beskyttet av Windows Defender, så du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten din.

Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser dette problemet, kan det være bra å vurdere å bytte til et annet antivirusprogram. Det finnes mange gode antivirusverktøy på markedet, men hvis du leter etter et pålitelig antivirusprogram som ikke vil forstyrre systemet ditt på noen måte, bør du kanskje prøve Bitdefender .

- Last ned Bitdefender Antivirus 2019

Løsning 2 - Oppdater driverne

Ifølge brukere kan Wlanext.exe forårsake høy CPU-bruk hvis driverne er utdaterte. Noen ganger kan den trådløse adapterdriveren din være utdatert, og det kan føre til dette problemet. For å løse problemet, gå til leverandøren av den trådløse adapterprodusenten og last ned de nyeste driverne for den.

Hvis du bruker en bærbar datamaskin med en innebygd trådløs adapter, bør du kunne få alle nødvendige drivere fra den bærbare produsentens nettsted. Alternativt kan du bruke verktøy fra tredjepart som TweakBit Driver Updater til å automatisk oppdatere alle driverne.

- Få nå Tweakbit Driver Updater

Ansvarsfraskrivelse: Noen funksjoner i dette verktøyet er kanskje ikke gratis

Når driverne er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 3 - Deaktiver din trådløse adapter

Noen ganger kan visse feil forårsake at Wlanext.exe-feilen vises på PCen. For å fikse dette problemet foreslår brukerne å deaktivere trådløsadapteren midlertidig og aktivere den etter et par øyeblikk.

Dette er ganske enkelt å gjøre, og for å gjøre det, trenger du bare å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn den trådløse adapteren på lyset, høyreklikk den og velg Deaktiver enhet .

 3. Vent nå for et øyeblikk, høyreklikk den deaktiverte adapteren, og klikk nå Aktiver enhet .

Kontroller om problemet med den trådløse adapteren fortsatt er der, etter at du har gjort det.

Løsning 4 - Kjør nettverks feilsøkingsprogrammet

Ifølge brukere kan det oppstå problemer med Wlanext.exe på grunn av ulike feil, og for å håndtere disse feilene må du kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet. Hvis du ikke vet, har Windows forskjellige feilsøkingsprogrammer som du kan bruke til å fikse alle slags problemer.

Husk at disse feilsøkingsprogrammene ikke er en universell løsning, men de kan hjelpe deg med bestemte feil. Hvis du vil kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet, må du gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen. Du kan gjøre det raskt ved å bruke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Gå nå til Oppdater og Sikkerhets delen.

 3. Velg Feilsøking fra venstre rute. Velg nå Nettverkskort og klikk Kjør feilsøkingsknappen .

 4. Følg instruksjonene for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Når du har fullført feilsøkingsprogrammet, må du kontrollere om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er tilstede, kan du prøve å løse feilsøkingsverktøyet for Internettforbindelser og kontrollere om det løser problemet.

Løsning 5 - Oppgi sikker modus

Hvis du ikke er kjent, er Safe Mode et spesielt segment av Windows som kjører med standardprogrammer og drivere, og det kan være nyttig for å feilsøke ulike problemer. Hvis du får Wlanext.exe-feil, kan du kanskje løse problemet ved å bruke Safe Mode. For å gå inn i sikkermodus på Windows 10 gjør du følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Velg Recovery fra menyen til venstre. I høyre rute klikker du på Startnytt- knappen.

 3. Gå over til Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartinnstillinger og klikk på Startnytt .
 4. Når PCen startes på nytt, vises en liste over alternativer. Velg alternativet Safe Mode with Networking ved å trykke på den tilhørende tastaturtasten.

Når du har angitt sikker modus, må du kontrollere om problemet fortsatt vises.

Løsning 6 - Utfør en ren oppstart

Hvis du får Wlanext.exe-feil på PCen, kan det hende at andre programmer forårsaker det. For å finne ut om andre programmer er problemet, anbefaler vi deg å deaktivere alle oppstartsprogrammer og tjenester. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør . Skriv inn msconfig i inntastingsfeltet og klikk OK eller trykk Enter .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet starter nå. Gå over til fanen Tjenester og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk nå på Deaktiver alle-knappen for å deaktivere alle oppstartstjenester.

 3. Naviger til Oppstart- fanen og klikk på Åpne Oppgavebehandling .

 4. Oppgavebehandling vil nå vises og vise deg listen over oppstartsprogrammer. Høyreklikk på den første oppføringen i listen og velg Deaktiver . Gjør dette for alle oppstartsprogrammer på listen.

 5. Når du har deaktivert alle oppstartsprogrammer i Oppgavebehandling, går du tilbake til System Configuration- vinduet. Klikk nå på Bruk og OK for å lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises, betyr det at en av deaktiverte applikasjoner / tjenester forårsaket det. For å finne årsaken må du aktivere programmer og tjenester en etter en eller i grupper til du klarer å gjenopprette problemet.

Husk at du må starte datamaskinen på nytt, eller logg ut og logg ut for å kunne bruke endringer. Når du har funnet det problematiske programmet eller en tjeneste, må du fjerne den eller avinstallere den, og problemet skal løses permanent.

Løsning 7 - Deaktiver midlertidig din trådløse tilkobling

Ifølge brukerne kan det ofte oppstå feil med ditt trådløse nettverk, og disse feilene kan føre til problemer med Wlanext.exe. For å fikse dette problemet, foreslår noen brukere å deaktivere den trådløse tilkoblingen din midlertidig.

Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Nettverk og Internett- delen.

 2. Klikk nå på Endre adapteralternativer i høyre rute.

 3. Et nytt vindu vil nå vises. Finn den trådløse tilkoblingen din på listen, høyreklikk den og velg Deaktiver fra menyen.

 4. Når tilkoblingen er deaktivert, vent i ca. 30 sekunder, høyreklikk tilkoblingen og velg Aktiver .

Etter at du har startet tilkoblingen, kontroller om problemet fortsatt er der.

Hvis denne metoden virker litt kjedelig, kan du deaktivere den trådløse tilkoblingen rett fra kommandoprompt. For å gjøre det, følg bare disse enkle trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) fra menyen.
 2. Kjør nå følgende kommandoer:
 • netsh grensesnitt sett grensesnitt "Navn på den trådløse tilkoblingen din" DISABLED
 • netsh grensesnitt sett grensesnitt "Navn på din trådløse tilkobling" aktivert

Etter at du har kjørt disse kommandoene, starter du den trådløse tilkoblingen din igjen, og problemet bør løses. Hvis du er en avansert bruker, kan du også opprette et skript som automatisk vil kjøre disse kommandoene, slik at du ikke trenger å kjøre dem manuelt når du støter på slike problemer.

Flere brukere rapporterte at denne løsningen virket for dem, så du vil kanskje prøve det ut.

Løsning 8 - Rull tilbake eller installer driverne på nytt

Noen ganger kan dette problemet oppstå hvis Windows 10 oppdaterer dine trådløse adapterdrivere automatisk. Dette kan oppstå av ulike årsaker, og for å løse problemet må du rulle tilbake til de eldre driverne. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Finn den trådløse adapteren og dobbeltklikk på den.
 3. Naviger til Driver- fanen og klikk på Roll Back Driver- knappen.

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å rulle driveren tilbake til forrige versjon.

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet er løst.

Hvis tilbakestillingsalternativet ikke er tilgjengelig, kan du løse problemet ved å installere den trådløse driveren på nytt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling og finn den trådløse adapterdriveren. Høyreklikk på det og velg Avinstaller enhet fra menyen.

 2. Når bekreftelsesmenyen vises, merk av Fjern driverprogramvare for denne enheten, hvis den er tilgjengelig. Klikk deretter på Avinstaller- knappen.

 3. Etter at driveren er fjernet, klikker du på Scan for hardware changes icon.

Dette vil installere standard driveren og problemet bør løses helt.

Løsning 9 - Pass på at systemet er oppdatert

Hvis du har Wlanext.exe-feil på PCen, er problemet kanskje relatert til manglende oppdateringer. Ulike problemer kan oppstå på Windows 10, og i de fleste tilfeller er den beste måten å håndtere disse problemene på, for å sikre at PCen din er oppdatert. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. I høyre rute klikker du på knappen Søk etter oppdateringer .

 3. Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, bør de lastes ned automatisk i bakgrunnen og installeres så snart du starter datamaskinen på nytt.

Når systemet ditt er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 10 - Utfør en systemgjenoppretting

Noen ganger er den beste måten å håndtere visse problemer på å utføre en systemgjenoppretting. Hvis du ikke er kjent, er Systemgjenoppretting en innebygd funksjon av Windows som lar deg gjenopprette systemet til en tidligere tilstand og fikse ulike problemer underveis.

Å utføre Systemgjenoppretting er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt fra listen.

 2. Systemegenskaper- vinduet skal nå vises. Klikk på Systemgjenopprett- knappen.

 3. Når vinduet Systemgjenoppretting åpnes, klikker du på Neste .

 4. Merk av for Vis flere gjenopprettingspunkter, hvis tilgjengelig. Nå må du velge ønsket gjenopprettingspunkt og klikke på Neste for å fortsette.

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Etter å ha gjenopprettet systemet til en tidligere tilstand, bør problemet løses helt.

Wlanext.exe-feil er vanligvis relatert til din trådløse adapter, og i de fleste tilfeller kan du løse problemet ved å oppdatere driverne eller starte den trådløse tilkoblingen på nytt. Hvis disse metodene ikke virker, kan du prøve å prøve andre løsninger fra denne artikkelen.