Slik løser du SysMenu.dll-feil på Windows 10

Mange brukere av Windows 10 har rapportert startfeil som hindrer dem i å bruke datamaskinene sine på riktig måte. De vanligste feilene som Windows 10 PC-eiere støter på, er relatert til filen SysMenu.dll.

Vanligvis er det et vindu som viser en melding som informerer brukere om at modulen SysMenu.dll ikke kunne bli funnet. Vanligvis rapporterer brukerne at denne feilen oppstår, snart de har oppgradert til Windows 10.

Løs SysMenu.dll-feil i Windows 10

SysMenu.dll-feilen kan være ganske irriterende, men dette er ikke den eneste DLL-feilen du kan støte på. Det er mange lignende problemer som kan vises, og her er noen av de vanligste:

 • Rundll-feil Windows 10, ved oppstart - Dette er en lignende feil som kan oppstå, og vi har allerede dekket dette problemet i dybden i vår Rundll32.exe feil artikkel, så sørg for å sjekke det ut.
 • Sysmenu dll-modulen ble ikke funnet Windows 7 - Dette problemet kan oppstå hvis DLL-filen mangler, og det kan påvirke hvilken som helst versjon av Windows. For å fikse problemet, kopier du denne filen til Programfil-katalogen, og problemet skal løses.
 • Sysmenu.dll mangler, filen mangler, kan ikke bli funnet feil, problemstart - Det er mange problemer knyttet til denne DLL-filen, men du bør kunne løse problemet ved hjelp av en av våre løsninger.

Løsning 1 - Fjern SysMenu.dll

Ifølge brukerne kan noen ganger en SysMenu.dll-feil oppstå på grunn av planlagte oppgaver. For å fikse dette problemet trenger du bare å finne og fjerne disse oppgaver fra PCen. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Gå til katalogen C: WindowsSystem32Tasks .

 2. Se etter Smupdate- filen. For å finne det, kan du bruke søkefunksjonen.
 3. Når du har funnet filen, slett den.

Hvis du vil finne denne filen manuelt, er den vanligvis plassert i følgende mapper:

 • C: WindowsSystem32TasksMicrosoftWindowsMaintenance
 • C: WindowsSystem32TasksMicrosoftWindowsMultimedia

Når du har fjernet Smupdate-filen, må du kontrollere om problemet er løst.

Løsning 2 - Bruk CCleaner

Hvis du vil fikse SysMenu.dll feil automatisk, kan du alltid bruke tredjepartsverktøy som CCleaner . Hvis du ikke er kjent, er CCleaner et nyttig opprydningsverktøy som kan rense systemet fra gamle og unødvendige filer.

Når du laster ned CCleaner, kjør det og gå til Verktøy> Oppstart . Derfra bør du kunne slette SysMenu.dll / SMupdate- filen.

 • Last ned CCleaner gratis utgave

Etter å ha gjort det, bør problemet løses, og alt vil begynne å fungere igjen.

Løsning 3 - Fjern SysMenu.dll fra nettleseren din

Hvis du bruker Microsoft Edge, kan du bruke denne håndboken til å fjerne alle popup-vinduer og adware fra denne nettleseren. Hvis du bruker en annen nettleser, kan du bruke et dedikert verktøy til dette formålet, for eksempel: Trojan Remover, SUPERAntiSpyware eller Reason Core Security.

Løsning 4 - Bruk Autoruns

Mange brukere bekreftet på Microsoft 'Technet forum at dette verktøyet hjalp dem med å fjerne uønsket adware og eliminere SysMenu.dll feilen. Du kan laste ned Autoruns fra Technet, og du vil sannsynligvis bli overrasket over å se hvor mange kjørbare filer som lanseres automatisk.

Når nedlastingen er fullført, pakker du ut Autoruns-filen og starter den. Autoruns viser deg de konfigurerte automatisk startprogrammene. Søk etter SysMenu.dll-filen eller -filene i listen og slett den / dem. Start deretter datamaskinen på nytt.

Hvis du fortsatt har problemer med .dll-filene dine eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel manglende eller ødelagt. dlls, malware og maskinvarefeil.

Løsning 5 - Utfør en ren oppstart

Ifølge brukere kan noen ganger tredjeparts applikasjoner eller tjenester føre til at dette problemet vises. For å fikse problemet, må du finne det problematiske programmet som forårsaker dette problemet. Den beste måten å gjøre det på er å utføre en ren oppstart, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv msconfig . Klikk nå OK eller trykk Enter .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet vises. Gå over til fanen Tjenester og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Etter å ha gjort det, klikk på Deaktiver alle- knappen for å deaktivere disse tjenestene.

 3. Naviger til Oppstart- fanen og klikk på Åpne oppgavebehandling .
 4. Oppgavebehandling skal nå starte og vise deg listen over oppstartsprogrammer. Høyreklikk på den første oppføringen og velg Deaktiver fra menyen. Gjenta dette trinnet for hvert oppstartsprogram på listen.

 5. Når du har deaktivert alle applikasjoner, går du tilbake til vinduet Systemkonfigurasjon . Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises, er problemet forårsaket av oppstartsprogrammer. For å finne ut årsaken til problemet, må du aktivere deaktiverte applikasjoner og tjenester en etter en eller i grupper.

Husk at du må starte datamaskinen på nytt etter å ha aktivert hver gruppe tjenester eller applikasjoner for å kunne bruke endringene. Når du har funnet den problematiske applikasjonen, kan du fjerne den eller holde den deaktivert.

Løsning 6 - Kopier filen til Programfil-katalogen

Hvis du får SysMenu.dll-feil på PCen, kan problemet skyldes at filen ikke er riktig plassert. Flere brukere rapporterte at de løste problemet ved å kopiere filen SysMenu.dll til følgende kataloger:

 • C: Programfiler (x86)
 • C: Programfiler

Etter dette ble problemet helt løst. Når det gjelder plasseringen av SysMenu.dll, rapporterte mange brukere at denne filen var plassert i Windows.oldProgram-filerCommon filesSystem directory. Husk at Windows.old-katalogen bare vil være tilgjengelig i noen dager etter at du har oppgradert Windows, så vær rask for å fikse dette problemet.

Løsning 7 - Skann systemet

I noen tilfeller kan en malwareinfeksjon føre til at SysMenu.dll-feilen vises. For å løse problemet må du sørge for å utføre en full systemskanning og sjekke om skadelig programvare. Husk at en full systemskanning kan ta noen timer, avhengig av størrelsen på harddisken og antivirusprogramvaren du bruker.

Det er mange flotte antivirusverktøy som du kan bruke til å skanne PCen din, men hvis du leter etter et pålitelig antivirusprogram som vil holde PCen trygt til enhver tid, bør du definitivt vurdere å bruke Bitdefender .

 • Last ned Bitdefender Antivirus 2019

Løsning 8 - Fjern de problematiske applikasjonene

Ifølge brukere kan noen ganger tredjepartsprogrammer føre til at dette problemet vises, og for å fikse problemet, må du finne og fjerne dem. Mange brukere rapporterte at YTDownloaded- programvare forårsaket dette problemet på PCen, men etter at det ble fjernet, ble problemet løst.

For å fjerne et program helt fra PCen, anbefales det å bruke en avinstalleringsprogramvare. Hvis du ikke vet, er avinstalleringsprogrammet et spesielt program som fjerner det valgte programmet sammen med alle dets filer og registeroppføringer. Som et resultat vil programmet bli fjernet fra PCen helt.

Det er mange flotte avinstalleringsprogrammer du kan bruke, men hvis du leter etter avinstalleringsprogramvare som er enkel å bruke, anbefaler vi at du prøver ut IOBit Uninstaller . IOBit Uninstaller har en gratis versjon og vil avinstallere ikke bare programmet du trenger, men også dets rester, så vær sikker på at du prøver å avinstallere ved hjelp av den.

 • Last ned nå IObit Uninstaller PRO 7 gratis

Løsning 9 - Endre registret

I noen tilfeller kan SysMenu.dll-feilen oppstå på grunn av registeret ditt. For å fikse problemet, foreslår brukerne at du fjerner denne filens oppføringer fra registeret ditt. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør . Skriv inn dette og trykk Enter eller klikk OK .

 2. Se etter sysmenu.dll i høyre rute. Hvis du finner noen sysmenu.dll-verdier, må du slette dem. Når det gjelder plasseringene, se etter denne DLL-filen på følgende steder:
  • HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun
  • HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun

Når du finner og fjerner disse verdiene fra registeret, må du kontrollere om problemet er løst.

Vi håper disse tre løsningene hjalp deg med å fjerne SysMenu.dll-feilen. Hvis du har funnet en annen løsning for å fikse dette problemet, kan du fortelle oss mer om din erfaring i kommentarseksjonen nedenfor.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i september 2016 og har siden blitt revidert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.