Slik løser du feil 0x800f080d på Windows 10

0x800f080d-feilen vises vanligvis når du prøver å installere Windows-oppdateringer. Siden denne feilen forhindrer installasjon av oppdateringer, kan det være problematisk, og i dagens artikkel skal vi vise deg hvordan du kan fikse det.

Feil 0x800f080d kan være ganske problematisk, og det kan forhindre deg i å oppdatere Windows til den nyeste versjonen. Når vi snakker om denne feilen, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • DISM feil 0x800f080d - Noen ganger kan denne feilen vises mens du prøver å kjøre DISM-skanning. For å fikse det, opprett en ny brukerkonto og sjekk om det hjelper.
 • 0x800f080d Windows 10 - Det er mange grunner til at denne feilen kan vises i Windows 10, men hvis du støter på det, må du kontrollere antivirusprogrammet og sørge for at det ikke forstyrrer Windows Update.
 • 0x800f080d Windows Update-Noen ganger fungerer Windows Update-komponenter ikke riktig, og det kan føre til dette problemet. For å fikse problemet, trenger du bare å tilbakestille dem ved hjelp av kommandoprompt.

0x800f080d feil, hvordan fikse det?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Prøv å utføre en ren oppstart
 3. Fjern problematiske applikasjoner
 4. Opprett en ny brukerkonto
 5. Tilbakestill Windows Update-komponenter
 6. Utfør en systemgjenoppretting

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Hvis du får feil 0x800f080d mens du prøver å installere de nyeste oppdateringene, kan problemet være ditt antivirusprogram. Å ha et godt antivirus er viktig, men tredjeparts antivirus kan noen ganger forstyrre systemet ditt, og det kan føre til at dette problemet vises.

For å fikse problemet, anbefales det å åpne antivirusinnstillingene og prøve å deaktivere visse antivirusfunksjoner. Hvis det ikke virker, foreslås det å deaktivere hele antivirusprogrammet ditt helt. Hvis problemet fortsatt er tilstede, prøv å fjerne antivirusprogrammet helt og se om det hjelper.

Husk at Windows 10 har sitt eget antivirus, Windows Defender, så selv om du velger å fjerne antivirusprogrammet, forblir du beskyttet. Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser vi problemet, vi foreslår at du vurderer å bytte til en annen antivirusløsning.

Bitdefender er et pålitelig og sikkert antivirus, og i motsetning til andre antivirusverktøy, vil det ikke forstyrre systemet ditt i det hele tatt, så hvis du leter etter et nytt antivirus, bør du kanskje prøve Bitdefender.

 • Få nå Bitdefender Antivirus 2019

Løsning 2 - Prøv å utføre en ren oppstart

Noen ganger kan feil 0x800f080d oppstå på grunn av tredjeparts applikasjoner på PCen. Enkelte programmer kan forstyrre systemet, og det kan føre til dette og mange andre problemer. Mange applikasjoner starter automatisk med Windows, så problemet vises så snart systemet starter.

For å finne ut hvilket program som forårsaker problemet, anbefales det å utføre en ren oppstart. Dette vil i utgangspunktet deaktivere alle oppstartsprogrammer og tjenester og tillate deg å finne årsaken. For å utføre en ren oppstart, gjør følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør . Skriv nå msconfig, og klikk OK eller trykk Enter .

 2. Når vinduet Systemkonfigurasjon åpnes, går du til fanen Tjenester og merker av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Etter å ha gjort det, klikker du Deaktiver all- knappen for å deaktivere alle tjenester på listen.

 3. Naviger til kategorien Oppstart . Velg Åpne oppgavebehandling .

 4. Oppgavebehandling vises, og du vil se en liste over oppstartsprogrammer. Høyreklikk på den første oppføringen i listen og velg Deaktiver fra menyen. Gjenta dette trinnet for alle oppstartsprogrammer.

 5. Når du deaktiverer alle oppstartsprogrammer, går du tilbake til vinduet Systemkonfigurasjon . Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises, er det ganske sannsynlig at en av oppstartsprogrammene forårsaket det. For å finne årsaken, må du aktivere programmer og tjenester en etter en eller i grupper til du klarer å gjenopprette problemet og finne årsaken til problemet.

Når du har funnet den problematiske applikasjonen, må du holde den deaktivert eller fjerne den.

Løsning 3 - Fjern problematiske applikasjoner

Som vi nevnte i den forrige løsningen, kan noen ganger tredjepartsprogrammer forårsake feil 0x800f080d å vises. Hvis dette problemet begynte å forekomme nylig, er det mulig at et tredjepartsprogram forårsaker det.

For å fikse problemet, må du sjekke listen over alle installerte applikasjoner og se etter hvilket program du ikke husker å installere. Når du har funnet en slik applikasjon, avinstallerer du det og kontrollerer om det løser problemet.

Nesten alle programmer kan forårsake dette problemet, men problemet skyldes vanligvis sikkerhets- eller systemoptimaliseringsprogrammer, så hold øye med dem. Når det gjelder fjerning av applikasjoner, er den beste metoden for å fjerne et program å bruke avinstallasjonsprogramvare som Revo Uninstaller .

 • Få nå Revo Unistaller Pro-versjonen

Hvis du ikke vet hvordan avinstalleringsprogrammet fungerer, fjerner det alle filer og registeroppføringer relatert til programmet du vil fjerne. Ved å gjøre det, vil det ikke være noen gjenværende filer som kan forstyrre systemet ditt, og det blir som om søknaden aldri ble installert.

Løsning 4 - Opprett en ny brukerkonto

Noen ganger kan 0x800f080d-feilen vises hvis brukerkontoen din er skadet. Dette kan skje av ulike årsaker, og siden det ikke er en enkel måte å reparere en ødelagt konto, er den beste løsningen å opprette en ny brukerkonto. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå over til kontoen . For å åpne Innstillinger-appen raskt kan du bruke snarvei Windows Nøkkel + I.

 2. Velg Familie og andre personer i venstre rute. I den høyre ruten velger du Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg nå Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon> Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 4. Skriv inn ønsket brukernavn for den nye kontoen, og klikk på Neste .

Når du oppretter en ny konto, må du oppgradere den til den administrative kontoen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Kontoer> Familie og andre personer .
 2. Velg den nye brukerkontoen og velg Endre kontotype .

 3. Endre deretter Kontotype til Administrator og klikk OK .

Etter å ha opprettet en ny administrativ konto, bytt til den og kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises på den nye kontoen, flytter du dine personlige filer til den og begynner å bruke den i stedet for den gamle kontoen din.

Løsning 5 - Tilbakestill Windows Update-komponenter

Hvis du har problemer med Windows Update, og du får feil 0x800f080d, kan du kanskje løse problemet ved å tilbakestille Windows Update-komponenter. For at Windows Update skal fungere skikkelig, må enkelte tjenester kjøre, og hvis en av disse tjenestene har problemer, kan du ikke bruke Windows Update på riktig måte. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å tilbakestille Windows Update-komponenter ved å gjøre følgende:

 1. Start Kommandoprompt som administrator. For å gjøre det, høyreklikk Start-knappen og velg Kommandoprompt (Admin) eller Powershell (Admin) fra menyen.

 2. Når du starter Kommandoprompt, kjør følgende kommandoer:
  • netto stopp wuauserv
  • netstopp cryptSvc
  • nettstoppbiter
  • nettstopp msiserver
  • ren C: WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
  • ren C: WindowsSystem32catroot2 catroot2.old
  • nettstart wuauserv
  • netto start cryptSvc
  • netto startbiter
  • nettstart msiserver
  • pause

Når kommandoene er utført, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis du ikke vil kjøre alle disse kommandoene en etter en, kan du også opprette et Windows Update reset script og bruke det til å utføre alle disse kommandoene automatisk.

Hvis den forrige metoden ikke fungerte for deg, kan du også prøve å kjøre disse kommandoene i Kommandoprompt:

 • REGSVR32 WUPS2.DLL / S
 • REGSVR32 WUPS.DLL / S
 • REGSVR32 WUAUENG.DLL / S
 • REGSVR32 WUAPI.DLL / S
 • REGSVR32 WUCLTUX.DLL / S
 • REGSVR32 WUWEBV.DLL / S
 • REGSVR32 JSCRIPT.DLL / S
 • REGSVR32 MSXML3.DLL / S

Ved å kjøre disse kommandoene, vil du omregistrere Windows Update DLLer, og det bør forhåpentligvis løse problemet.

Løsning 6 - Utfør en systemgjenoppretting

Hvis du fortsatt har 0x800f080d-feil, vil kanskje det beste tiltaket være en systemgjenoppretting. Hvis du ikke er kjent, er Systemgjenoppretting en innebygd funksjon av Windows som vil gjenopprette Windows til en tidligere tilstand og fikse mange problemer underveis. For å utføre en systemgjenoppretting gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt fra listen over resultater.

 2. Når vinduet Systemegenskaper vises, klikker du på Systemgjenoppretting- knappen.

 3. Systemgjenopprettingsvinduet vises. Klikk på Neste for å fortsette.

 4. Sjekk alternativet Vis flere gjenopprettingspunkter, hvis det er tilgjengelig. Velg gjenopprettingspunktet du vil gå tilbake til, og klikk på Neste .

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre restaureringsprosessen.

Når prosessen er ferdig, vil systemet bli gjenopprettet til en tidligere tilstand, og problemet bør løses.

Feil 0x800f080d kan forhindre deg i å oppdatere Windows til den nyeste versjonen, men vi håper at våre løsninger hjalp deg med å løse dette problemet.